Dwie Dziewczyny, Chłopak i...Jamniś:) Kacperek [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2014 18:19 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Witamy się ładnie wieczorową porą Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob lut 01, 2014 18:38 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Cześć Zuzia :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lut 01, 2014 20:22 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

My się witamy w nowym wąteczku na 14 stronie :oops: ale nasza Duża cirpi na brak czasu :roll:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob lut 01, 2014 22:22 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Witam wszystkich mocno:)

Miraclle pisze:Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też witamy Dużą z Kubusiowo-Tofisiowo-Dżulkową rodzinką :1luvu:

kuba.kaczor13 pisze:Witamy się ładnie wieczorową porą Obrazek

Ale piękne powitanko:)
Witaj Qba!

barbarados pisze:Cześć Zuzia :1luvu:

Cześć Basieńko :1luvu:

bozena640 pisze:My się witamy w nowym wąteczku na 14 stronie :oops: ale nasza Duża cierpi na brak czasu :roll:

Witaj Bożenko :1luvu:
Nie ważne, która stronka, ważne, że o nas pamiętacie :ok: :ok: :ok:

Piątek i dzisiaj byłam tak zajęta, że nie miałam czasu nawet na obczytanie moich ulubionych wątasów...
Wczoraj wpadłam w wir porządków, a dzisiaj dopadł mnie wir sprzątania w laptopie :mrgreen:
Posprzątałam wszystko co się dało, dzięki temu odzyskałam trochę miejsca na dysku, ale narazie nie sprawdzam co mogłam (odpukać) stracić....tak zawzięcie czyściłam i pucowałam machinę...

Kropka też wczoraj miała swój ulubiony dzień.
Ganiała Rambuśka, biedak miał chwilkę spokoju tylko wtedy gdy go zamykałam po pokojach albo gdy wyszedł na obchód, gruba nie wychodzi.... :cry: ale gdy kurier przytargał pakę z zooplusa, kocina dała sobie spokój (na krótko) i siem mocno zainteresowała zawartością.

Ale Kropka to jest Kropka...
W chwili, gdy otwierałam karton, ona jednym okiem lukała do środka, drugim na okno, bo za szybą usiadł Rambo, kocio właśnie wrócił z obchodu i za nim wpuściłam go do środka, Kropka zdążyła doskoczyć do niego i "obić" przez szybę biedaka, zerwać zazdroskę razem z drążkiem.... i stłuc mi pokrywkę od mojego zbiorku mini waz, które stoją na parapecie...
W momencie, gdy poszłam po Cudaczka, mąż cykał fotki zazdrośnicy:)
Wpuściłam kocurka do kuchni i zamknęłam drzwi. Kropce się to nie podobało...ale nie miała wyjścia i to dosłownie:)
Nie wiem, o co walczyła, czy o karton pełen żarełka, czy sobie przypomniała, że Rambo jest po to, żeby go tłuc :evil:
Powiedziałam, że ją komuś oddam:)
Mąż się zmartwił...
Stwierdził, że aż takich wrogów to my nie mamy....
Więc zostaje...

Kropka pilnująca...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przestępca zawsze wraca na miejsce przestępstwa:)
Obrazek

Obrazek

Tylko Lalunia była grzeczna:)
Zjadła swój ulubiony budyń i poszła lulu...
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lut 01, 2014 22:34 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Kropka po prostu stwierdziła , że musi młodemu przypomnieć , kto tu rządzi :twisted:

barbarados

Post » Nie lut 02, 2014 9:13 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Kropeczko :1luvu: uważaj bo Rambuś może oddać :roll: może nie dziś ale za jakiś czas

Moja Gabi też tak Siśka goniła (biedak nie mógł stanąć na podłodze bo od razu krew się lała) a teraz po 5 latach jakoś się dogadali i nawet zdarza się że Siśko klepnie łapką Gabi w tyłek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie lut 02, 2014 9:58 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Bo Kropka to kot stróżujący :ryk: Ktoś musi pilnować dobytku :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie lut 02, 2014 10:37 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Witaj Zuziu!
Kropeczka to jest Kropeczka.......i wszyscy o tym wiedzą, Rambuś też :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lut 02, 2014 10:52 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Kropeczko nie bij brata, bo Duża za karę przestanie dawać kolację :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Bidny Rambuś takie brzydkie rzeczy robić koteckowi :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lut 02, 2014 11:32 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

a co tam koteczki dostały dobrego? już prezenty na Dzień Kota?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 02, 2014 18:32 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Post » Nie lut 02, 2014 20:00 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Dobry wieczorek :D :D

barbarados pisze:Kropka po prostu stwierdziła , że musi młodemu przypomnieć , kto tu rządzi :twisted:

Bo Kropka jest zaborcza...wg Kropci wszystko należy się tylko jej....
Już od pierwszego dnia pobytu u nas, była rozpieszczana do granic przyzwoitości, nie tylko preze mnie :mrgreen:
Poprzedni jamniś i Kacperek też pozwalali jej na wszystko:)
A ona to skrzętnie wykorzystywała, a teraz mamy to co mamy :mrgreen:
W tamtym okresie, była naprawdę małą terrorystką...nie było dnia, żeby nie ciągała Kacpra za ogon, gryzła w uszy, wskakiwała na grzbiet, spała na nim i właziła do misek gdy on chciał się najeść...
Wszędzie, gdzie był Kacper tam była Kropka...

Maleństwo zrobiło sobie czapkę z wujcia:)
Obrazek

A tu rozłożyła się na stoliku....sprawiedliwie dzieląc go na pół...jedna połowa dla Gapcia, druga dla niej...
Bo to jest sprawiedliwość wg Kropci:)
Obrazek
Już wtedy było widać po mordce, że wyrasta nam wredota :D :ok: :1luvu:

bozena640 pisze:Kropeczko :1luvu: uważaj bo Rambuś może oddać :roll: może nie dziś ale za jakiś czas

Moja Gabi też tak Siśka goniła (biedak nie mógł stanąć na podłodze bo od razu krew się lała) a teraz po 5 latach jakoś się dogadali i nawet zdarza się że Siśko klepnie łapką Gabi w tyłek

Bożenko, Rambuś jest bardzo delikatnym kocurkiem, nigdy nie podniósł łapy na żadnego kota:)
Jak widzi Kropencje to zaczyna głośno płakać, zanim ona mu przywali:)
Woli się wycofać...nie wierzy kocicy:)
A Kropka NIGDY nie pokocha innych kotów...NIGDY!
Ona je tylko toleruje, jej miłością są PSY!!!
Dziwny kotecek z niej...

halinka1403 pisze:Bo Kropka to kot stróżujący :ryk: Ktoś musi pilnować dobytku :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Masz rację Halinko:) ona jest kocia stróżująca:)
Ona jest ciągle na posterunku....gdy daję jeść lub biorę na ręce kocurka normalnie czuję jej wzrok na plecach i wiem, że ona zaraz przyleci...jeszcze nigdy się nie pomyliłam :ryk:
Szkoda tylko, że pilnuje tego czego nie powinna :mrgreen:

Ewa L. pisze:Witaj Zuziu!
Kropeczka to jest Kropeczka.......i wszyscy o tym wiedzą, Rambuś też :mrgreen:

Ewa, wyjęłaś mi to z ust:)

Miraclle pisze:Kropeczko nie bij brata, bo Duża za karę przestanie dawać kolację :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Bidny Rambuś takie brzydkie rzeczy robić koteckowi :(

Basiu....Jak pańcia nie da papu kici, to se kicia sama weżmie, kicia potrafi, kicia zdolna bestia jest.
A na koniec się obrazi i wszyscy będą biegać kiciunię przepraszać :mrgreen:

mir.ka pisze:a co tam koteczki dostały dobrego? już prezenty na Dzień Kota?

Cały karton w miarę dobrego żarełka........kurier się zasapał:)
One wchłaniają dużo, szybko i bez ograniczeń :ryk:
Tylko Lunka jest damą....je mało...tylko w salonie....obowiązkowo na świeżo wypranych talerzach, nie mogą być umyte w zmywarce....Wybredna obwącha i odejdzie....

Nie, to jeszcze nie prezenty, do Dnia Kota........biedny kurier jeszcze ze dwa razy zdąży się zasapać :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lut 02, 2014 20:02 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

AnnAArczyK pisze:Maleństwo zrobiło sobie czapkę z wujcia:)
Obrazek

Maaatkooooo jak ja uwielbiam takie fotki :1luvu: Cudne, no, po prostu cuuuudne :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lut 03, 2014 11:01 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

A Kropka NIGDY nie pokocha innych kotów...NIGDY!
Ona je tylko toleruje, jej miłością są PSY!!!
Dziwny kotecek z niej...

znam jeszcze jednego takiego :D , duzy rudy :)

mir.ka pisze:a co tam koteczki dostały dobrego? już prezenty na Dzień Kota?

Cały karton w miarę dobrego żarełka........kurier się zasapał:)
One wchłaniają dużo, szybko i bez ograniczeń :ryk:
Tylko Lunka jest damą....je mało...tylko w salonie....obowiązkowo na świeżo wypranych talerzach, nie mogą być umyte w zmywarce....Wybredna obwącha i odejdzie....

jak ona to odróżnia? :lol:

Nie, to jeszcze nie prezenty, do Dnia Kota........biedny kurier jeszcze ze dwa razy zdąży się zasapać :mrgreen:[/quote]

to dobrze zwierzaki mają, tyle prezentów :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lut 03, 2014 11:09 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

O, to moja Kropka nie jest osamotniona w niekochaniu innych kotecków :ryk:

Lunka wie, kiedy jej miska była myta w zmywarce:)
naczynia mają inny zapach, mnie się wydaje, że one pachną tymi kostkami do mycia:)
najintensywniej pachną zaraz po wyjęciu, potem już nie...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]