Koteczka podobno trafiła do schronu do Poznania z ulicy ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2014 19:20 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Znam tamte okolice, mieszkałam troszkę bliżej centrum kilka lat, a potem mój TŻ tak zupełnie po sąsiedzku. Powiem tylko tyle - dobrze, że ta kotka żyła na dworze - to daje szansę, że po ponad miesiącu jeszcze żyję. Bo w jedną stronę b. ruchliwa Złotowska, z drugiej Bukowska - lotnisko i wylotówka. Na zapleczu Tor Poznań.
Ode mnie to jakieś 15 km, MPk ze dwie godziny jazdy.
Niedyskretnie spytam - PA była???? Jakoś mam dziwne wrażenie , że nie. To już lepiej było tę kotkę wypuścić w znanej jej okolicy i dokarmiać. Tamta okolica nie jest dobra dla kotów - nie ma piwnic, nie ma karmicieli, owszem ,ludzie przed domy michy wystawiają, ale to nie to.
Miziak miał łatwiej.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lut 01, 2014 20:54 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Wizyta byłam osobiście i niby było ok. też dawała swoją głowe za tą osobe pani z Fundacj SOS Pomagamy Schroniskom niby koleżanki więc byłam spokojna :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob lut 01, 2014 20:57 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

lidka02 pisze:pani z Fundacj SOS Pomagamy Schroniskom(

Czy ta pani pomaga szukać? Bez żadnej złośliwości w Jej stronę, ale na pewno powinna pomóc. I zapewne się na tym zna.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 01, 2014 21:02 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

MalgWroclaw pisze:
lidka02 pisze:pani z Fundacj SOS Pomagamy Schroniskom(

Czy ta pani pomaga szukać? Bez żadnej złośliwości w Jej stronę, ale na pewno powinna pomóc. I zapewne się na tym zna.

Pani wysłałam wczoraj wydarzenie co założyłam na fb olała to ....nie wiem co jest grane ...pytałam się gdzie ją szukała itd żadnej odpowiedzi...

lidka02

Post » Sob lut 01, 2014 21:03 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Jeśli ta fundacja ma stronę, to na stronie znajdź tę panią i dociśnij
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lut 01, 2014 21:22 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

napisałam..

lidka02

Post » Sob lut 01, 2014 21:24 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Podaj stronę, też poproszę o pomoc, a w google nie znalazłam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lut 01, 2014 21:34 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Piszecie o dwóch różnych rzeczach - lidka02 napisała do "opiekunki" kotki, nie do SOS dla Pomagamy Schroniskom.

Przy czym SOS dla Pomagamy Schroniskom to nie jest chyba fundacja, raczej osoba prywatna, nie ma własnej strony, tylko profil na Facebooku: https://www.facebook.com/sosdla.schroniskogaj

Oprócz tego jest na Facebooku jeszcze organizacja Pomagamy Schroniskom powiązana z SOS: https://www.facebook.com/pomagamy.schroniskom
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob lut 01, 2014 21:40 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Jarko, właśnie dlatego pogubiłam się - przecież nie będę prosić kogoś, kto nie ma pojęcia o sprawie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lut 01, 2014 22:05 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Napisałam do SOS pomagamy sch...dostałam odpowiedź -
Lidka.. ja totalnie nie zajmuję się kotami.. więc wybacz, ale nie pomogę.. mam za dużo spraw na głowie..

lidka02

Post » Sob lut 01, 2014 22:59 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

O Boże :cry: To tylko kot :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob lut 01, 2014 23:41 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

lidka02 pisze:Wizyta byłam osobiście i niby było ok. też dawała swoją głowe za tą osobe pani z Fundacj SOS Pomagamy Schroniskom niby koleżanki więc byłam spokojna :(

to nie jest wizyta PA!!!! pojechałaś z kotką ponad 100 km aby ją zostawić, bo taki miły , wspaniały domek jest.
Gucia mam też z wydarzemia na fb, naszego poznańskiego. i nie dostałam go ot tak. Wpierw dziewczyna przyjechała , pogadała, obejrzała dom, Misię, jej książeczkę zdrowia, Gucia dostalam po tyg.
Potem Niunio, który miał byc mój, ale to on zdecydował inaczej -miałam już duży staż na miau, forum za mną świadczyło i co....avian i tak musiała mnie sprawdzić, owszem, przywiozła kota, ale wszystkie formalności musiałam dopełnić i byłyśmy niemal w codziennym kontakcie.
Wiesz xkąd miałam kotkę, jak tam mieszkałam - przyszła sobie. W domu obok kotka miała dwa kociaki, wpierw przychodziły oba, potem jeden został u mnie a drugi u siebie. Właściciele nawet nie zauważyli.Koty karmili, miały ciepło w garażu, ale kto tam patrzał ile ich jest.
A psy to ma prawie każdy - biegające luzem po swoich ogródkach. Są też działki od Złotowskiej , nie wiem , czy częściowo zamieszkałe całorocznie.
W okolicy jest dużo domów , w których tzw przyziemia są wynajmowane - dwa, trzy pokoje pod wynajem różnym ludziom , wspólna kuchnia i łazienka. Studentów mało, bo za daleko od centrum i od uczelni, więc ceny też niższe, stąd jest tam naprawdę mieszanka kulturowa a imprezy bywają huczne i rozległe.
Szukanie może być bardzo trudne, bo praktycznie trzeba by rozmawiać z każdym, a to też nie daje gwarancji dowiedzenia się.
Na Bajkowym wynajmowaliśmy takie przyziemie - sami, małe było. Właściciel był wrogiem kotów.. Dowiedział się, jak Kita była u nas już ponad rok, a Kocur pół roku, że miał dodatkowych lokatorów. Więc i taka sytuacja może być, bo wtedy za nic nie przyznałabym się, że mam kota.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie lut 02, 2014 20:00 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

izka53 pisze:
lidka02 pisze:Wizyta byłam osobiście i niby było ok. też dawała swoją głowe za tą osobe pani z Fundacj SOS Pomagamy Schroniskom niby koleżanki więc byłam spokojna :(

to nie jest wizyta PA!!!! pojechałaś z kotką ponad 100 km aby ją zostawić, bo taki miły , wspaniały domek jest.
Gucia mam też z wydarzemia na fb, naszego poznańskiego. i nie dostałam go ot tak. Wpierw dziewczyna przyjechała , pogadała, obejrzała dom, Misię, jej książeczkę zdrowia, Gucia dostalam po tyg.
Potem Niunio, który miał byc mój, ale to on zdecydował inaczej -miałam już duży staż na miau, forum za mną świadczyło i co....avian i tak musiała mnie sprawdzić, owszem, przywiozła kota, ale wszystkie formalności musiałam dopełnić i byłyśmy niemal w codziennym kontakcie.
Wiesz xkąd miałam kotkę, jak tam mieszkałam - przyszła sobie. W domu obok kotka miała dwa kociaki, wpierw przychodziły oba, potem jeden został u mnie a drugi u siebie. Właściciele nawet nie zauważyli.Koty karmili, miały ciepło w garażu, ale kto tam patrzał ile ich jest.
A psy to ma prawie każdy - biegające luzem po swoich ogródkach. Są też działki od Złotowskiej , nie wiem , czy częściowo zamieszkałe całorocznie.
W okolicy jest dużo domów , w których tzw przyziemia są wynajmowane - dwa, trzy pokoje pod wynajem różnym ludziom , wspólna kuchnia i łazienka. Studentów mało, bo za daleko od centrum i od uczelni, więc ceny też niższe, stąd jest tam naprawdę mieszanka kulturowa a imprezy bywają huczne i rozległe.
Szukanie może być bardzo trudne, bo praktycznie trzeba by rozmawiać z każdym, a to też nie daje gwarancji dowiedzenia się.
Na Bajkowym wynajmowaliśmy takie przyziemie - sami, małe było. Właściciel był wrogiem kotów.. Dowiedział się, jak Kita była u nas już ponad rok, a Kocur pół roku, że miał dodatkowych lokatorów. Więc i taka sytuacja może być, bo wtedy za nic nie przyznałabym się, że mam kota.

Za slówka mnie nie łap jechałam z dwoma kotami jednego nie zostawiłam z tą osoba długo pisałyśmy rozmiawiałyśmy przez telefon miała ode mnie psa na dt , nie musiałam jej zostawiać ale wszystko było ok. Czy u mnie tylko adopcja nie wyszła każdy inny co wydał kota tam jest ok :?: Ta dziewczyna mieszkała tylko ze swoim chłopakiem tak mówiła nikt więcej miała swojego jednego kota ładny zadbany nie bał się mnie więc.....skąd mogłam wiedzieć że takie coś może mieć miejsce.......Tak byśmy się ciągle zastanawiały to żadnego kota byśmy nie wydały........................

lidka02

Post » Nie lut 02, 2014 23:21 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

Podniosę wątek.
Mam czas wtorek, środa, mogę tam podjechać pomóc wieszać, czy roznosić ogłoszenia, wrzucać do skrzynek, jeżeli taka pomoc byłaby potrzebna.
Mogę też sobie wydrukować ulotki, gdyby ktoś mi przesłał wzór na maila.

wilber13@wp.pl

Nie mam FB, więc nie mogę się skontaktować, włączyć w akcję.
Byłam tam dzisiaj, ale łażenie, bez ulotek i bez jakiegoś ogólnego zorganizowania, to trochę bez sensu, teren jest bardzo duży i pełen zakamarków. A ode mnie to jednak kawał drogi jest, na skróty, jak planowałam nie da się przejść.
Jeszcze tak zapytam, ona była wychodząca, czy nie ?
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Nie lut 02, 2014 23:36 Re: Zagineła kotka w POZNANIU POTRZEBNA POMOC ;(

nie była wychodząca, Lidka ją zgarnęła z ulicy na sterylkę...jeśli mnie pamięć nie myli, potem przez jakiś czas była u Lidki w domu i na pewno nie wychodziła
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]