karolinah pisze:Caragh pisze:Studia są bezsensowne. To nie te czasy, że papierek dużo daje
On daje pracę.
Teraz przy byle stanowisku wymagają wyższego wykształcenia.
Nie dlatego, że jest ono potrzebne, ale dlatego że można po prostu tego wymagać.
Jakiś czas temu nawet Poczta Polska na listonoszy zatrudniała tylko osoby w wyższym wykształceniem, tak jakby magazynier przed nazwiskiem wpływał na doręczanie listów

Witam Was kochani wieczorową porą .
KubaTST pisze:Ślicznie masz stadko

Przycupnęłam u Was i poczytałam o perypetiach uczelnianych. Ja jako świeży bezrobotny po studiach coraz częściej gadam że to było bez sensu... Teraz papierkiem to sobie tyłek można podetrzeć bo każdy już ma takowy. Ale nie wypominaj synowi ile kasy poszło na studia... Niezależnie od jego decyzji. Teściowa tak zrobiła Mojemu i nie było miło...
I Ciebie witam serdecznie

nie wypominam mu kasy na studia bo...opłaca je sam ciężko pracując w poligrafii ,dzieli się ze mną swoimi pieniędzmi i spłaca ze mną pożyczkę wziętą na centralne ogrzewanie.
Jednak jestem zła ,jest mi przykro i rozżalam się ,bo z jednej strony jest mi go żal ,a z drugiej takie jest życie .
Gdyby żył Grzegorz ,tata Bartka a mój mąż ,nasze życie wyglądało by zupełnie inaczej.
Zapewne nie usnęła bym dziś w drodze do pracy

nie przejechała bym przystanku
Pokłóciłam się z nim ,powiedziałam na pewno parę słów za dużo których żałuję

ale na końcu padły najważniejsze słowa .
Synu bo Cię wydziedziczę i nie dostaniesz w spadku żadnego mojego futra 
poluzowałam sytuację i jakoś jest.
Kiedyś miał takie delikatne dłonie ,teraz twarde i zniszczone.To boli .
jemu pewnie tez jest przykro że muszę tak zasuwać ,a On więcej już nic nie da rady.
W pracy się czepiają że nie pracuje w weekendy .
Ot samo życie .
Wciąż jednak powtarzam że nie on jeden jedyny i trzeba się cieszyć że jednak dajemy radę.
YBenni pisze:Dorcia a czy Twoj syn ma moze orzeczenie o niepelnosprawnosci ? Bo wtedy mozna sie starac o dofinansowanie z PFRON na studia. Bez tego tez mozna ale jest o wiele wiele trudniej.
Bartek jest pełnosprawny i pełno sprytny ,więc żadnego orzeczenia nie dostanie.
Musi spiąć pośladki i tyle.