Moderator: Moderatorzy
Mania2 pisze:O piątej usiłowała mnie budzić, prawdopodobnie w jej mniemaniu była już pora porannego spacerku - zignorowałam to życzenie... Niesłusznie - kiedy wstałam, na chodniczku w przedpokoju zastałam mokrą plamę
Jakoś będziemy musiały wypracować kompromis w tej sprawie - może 5:30 będzie wystarczająca ?
![]()
Zaliczyłyśmy poranny spacerek, zaraz po wejściu do domu Awaria poleciała do sypialni wytrzeć sobie łapki w moją kołdrę![]()
Niezbyt entuzjastycznie przyjęła przeniesienie jej legowiska do łazienki, ale po zamknięciu drzwi nie piszczała...
Szalony Kot pisze:Starszy pies, to i sika często, tak raz na 6 minimum... ale i przebadać pod tym kątem by się zdało, bo może coś się dzieje w pęcherzu, zwłaszcza jak się błąkała, to jakieś zaziębienie pęcherza mogło się wdać.
piotr568 pisze:Szalony a mądrze gada![]()
![]()
![]()
Fakt, trzeba psicy wyznaczyć konkretne zasady. Chyba Apsę ściągnę na wątek w charakterze mentora
alix76 pisze:Ty nie szukaj Mani mentora tylko psicy DT![]()
Mania2 pisze:alix76 pisze:Ty nie szukaj Mani mentora tylko psicy DT![]()
Święte słowa!
Przejęłam się tym wytyczaniem granic i w ogóle ...
Kazałam psicy wrócić na legowisko, kiedy zajmowałam się Sierżantem. Przemawiałam zdecydowanym tonem, patrzyłam surowym wzrokiem...Chyba skutecznie, bo mnie posłuchała i wróciła na miejsce - ale nie mam satysfakcji, bo miała przy tym takie smutne oczy![]()
Mania2 pisze:Nie nadaję się do tego![]()
Koty dopieszczam, popracuję też nad tym, żeby Awaria w nocy spała na swoim legowisku ...Jeśli nie będzie chciała słuchać, zamknąć ją w łazience? Czy odbierze to jako karę czy wyznaczenie jej miejsca?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości