♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 17:56 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

aannee99 pisze:Pokazałam dzisiaj Marcelkowi, że na parapecie jest fajnie, że można sobie pooglądać to co dzieje się za oknem ;) Posadziłam go na parapet, zaciekawiony był bardzo, ale jednak ostrożnie się zachowywał. Na parapecie zimno jest jednak i położyłam mu tam kocyk, który .. spada .. i nie wiem jak to rozwiązać ... parapet jest dość wąski i nie fajny - niestety ;)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw sty 30, 2014 6:33 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Co u naszego chłopczyka?
Pako

Post » Czw sty 30, 2014 7:46 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

[quote="aannee99"]Pokazałam dzisiaj Marcelkowi, że na parapecie jest fajnie, że można sobie pooglądać to co dzieje się za oknem ;) Posadziłam go na parapet, zaciekawiony był bardzo, ale jednak ostrożnie się zachowywał. Na parapecie zimno jest jednak i położyłam mu tam kocyk, który .. spada .. i nie wiem jak to rozwiązać ... parapet jest dość wąski i nie fajny - niestety ;)

proponuje pod kocyk położyć kawałek maty łazienkowej .powinno przestać się ślizgać
https://www.google.pl/search?q=mata+%C5 ... B600%3B473

pozdrawiam .Q.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sty 30, 2014 10:46 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Dzień dobry :)

Dziękuję za propozycje odnośnie 'leżanki' na parapecie :)

mir.ka to co pokazałaś - wydaje się fajne, ale póki co na parapecie leży kocyk i jakoś mały daje radę, nie często na tym parapecie siedzi jednak, muszę mu pokazywać, że za oknem fajne rzeczy się dzieją i wtedy tam posiedzi, ale tak sam z siebie, to nie bardzo :)

Kuba O, nie pomyślałam o takiej macie, dzięki za podsunięcie pomysłu :)

Annaa pisze:Przyszyj do kocyka troczki i przytrzaśnij oknem,powinien utrzymać się :)

Aniu, niestety okno w dużym pokoju jest nie otwierane :)

Marcelek rozbrykał się na całego. Większość dnia przesypia, a gdy my się kładziemy, to broi i szaleje :D Pościągał ostatnio pranie z suszarki ( szkoda, że go nie poskładał hehe ), tak więc teraz przypinam pranie spinaczami :D Poza tym, to tej nocy skoczył na półkę nad telewizorem, spadła świeczka - taka malutka, nic nikomu się na szczęście nie stało :D Dzisiaj rozgląda się też na wyższe strefy właśnie, na komody w dużym pokoju - czai się, ewidentnie ma plan tam wskoczyć ;) Nie bronię mu, jak będzie chciał, to niech wchodzi :D Jak będzie trzeba to nawet kocyk mu tam położę i niech sobie tam drzemie ;)

W nocy M. się zbudził, bo coś tam słyszał i .. wyobraźcie sobie, że Marcel spał na klatce Luny :D Zrobił nawet zdjęcie ( dzisiaj położę na górę klatki kocyk ;) ) :

Obrazek

Cieszy mnie to jakie postępy są między kontaktem kot - pies :) Marcel jest już odważniejszy, sam podchodzi do Luny, dzisiaj np. liznął ją po nosie i poszedł sobie do kuchni. Gdy Luna śpi w swojej klatce, to Marcel wdrapuje się na klatkę i zaczepia ją :D W prawdzie bywa tak, że Luna zrobi gwałtowniejszy ruch i Marcel wtedy ucieka przed nią, ale tak to jest, ona jest duża i chce się z nim bawić po prostu. Jest jednak coraz fajniej, naprawdę :)

Apetyt kocurkowi dopisuje, bryka i dokazuje, więc jest wszystko ok :)

Ostatnio Marcelek sporo czasu w ciągu dnia przesiaduje u córci w pokoju :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sty 30, 2014 11:06 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

To już nie jest zdjęcie dzidziusia naszego Marcelka, to groźny kocurro Marcello

Obrazek

:smiech3:
Pako

Post » Czw sty 30, 2014 11:13 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Ale on jest przecudny! ♥
Kocham go :1luvu:
Pytanie: czemu piesa śpi w klatce?

Spilett

Post » Czw sty 30, 2014 11:26 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Rośnie kocurek, rośnie :)

Luna ma swój kennel, kupiliśmy go jak jeszcze była szczylem - chodziliśmy z nią do Psiego Przedszkola i trener powiedział, że dobrze jest nauczyć pisaka przebywać w takiej klatce, bo czasem jest to przydatne, np. jakieś wyjazdy, ludzie w pensjonatach czasem przychylniej patrzą na takich odwiedzających, gdzie psiak potrafi zostać w kennelu i jest grzeczny :) Luna klatkę traktuje jako swój azyl, miejsce do odpoczynku, uwielbia tam spać - naprawdę. W prawdzie taki wyjazd był jeden i najbliższym czasie nic nie planujemy ( finanse ), ale jednak kennel dla nas jest ok, Luna naprawdę te miejsce lubi :) Dostaje tam kosteczkę, gryzie ją sobie. Nawet gdy zostaje sama w domu z kocurkiem, to leży tam gdy wracam :) Oczywiście Luna ma też inne swoje fajne miejsca do spania, często śpi na przedpokoju albo przy kanapie w dużym pokoju :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw sty 30, 2014 11:32 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

O, to fajnie, faktycznie przydatne :)
U mnie wszystkie psy zwyczajowo spały na łóżku, to więc mnie klatka trochę zdziwiła, ale faktycznie fajny pomysł :)

Spilett

Post » Czw sty 30, 2014 11:34 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

No nasza Luna nie jest kanapowa, od szczylka jakoś wolała swoją klatkę, miała też kiedyś swoje posłanie, które szybko zniszczyła ;) I została jej klateczka, naprawdę ją bardzo lubi :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw sty 30, 2014 11:44 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Przydałaby się taka dla moich psów, zwłaszcza jak wlezą na łóżko z kością :D Ale zawsze tam jest awaryjny kocyk także w sumie działa, tylko matka się piekli jak musi sprzątać :D

Spilett

Post » Czw sty 30, 2014 14:42 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

A ja mam taki piękny widok w pracy

Obrazek
Pako

Post » Czw sty 30, 2014 14:45 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Ojeeeeeeeeeeeeeeeeej :1luvu:

Spilett

Post » Czw sty 30, 2014 15:08 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Pako pisze:A ja mam taki piękny widok w pracy

Obrazek

8O :ryk:
Ciocia zakochana na całego :)

Śliczny mały rozrabiaka :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sty 30, 2014 16:58 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Bo jak można się w takim cudzie nie zakochać :1luvu:

Jestem bardzo ciekawa jaki Marcelek będzie jak dorośnie :)

Co do klatki, to ja nie jestem zdziwiona, bo wiem, że to jest najczęściej polecany sposób jak np. psiak musi zostawać dłużej sam w domu.
Psisko nie traktuje klatki jako klatki tylko jako swoje bezpieczne miejsce - azyl, w którym może spokojnie czekać na właściciela.
Rodzice mieli ten problem ze swoim szczeniakiem, który zostawszy sam po prostu wariował z tęsknoty i niszczył co mu w pyszczek wpadło.
Klatka była prowizoryczna, ale to bardzo pomogło i czasem piesek woli właśnie to swoje legowisko od łóżka czy kanapy :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw sty 30, 2014 17:05 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

jaki z Marcelka ładny kocurek rośnie, boczki mu się zaokrągliły :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]