kociaki do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 23:04 kociaki do adopcji

Mam ogromny problem. Od ponad 5 lat jestem właścicielką dwóch słodkich kocich braciszków. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że moja praca wymaga ostatnio ode mnie ciągłych podróży a ostatnio nawet okazało się, że muszę się przeprowadzić do innego miasta. Niestety nie mogę ich ze sobą zabrać, a nie mam też nikogo komu mogłabym ich powierzyć w opiece. Chłopaki wymagają niestety karmienia na "akord" czyli o określonej porze, w określonych ilościach (co nie zjedzą - chowam do następnego karmienia). Wynika to z tego, że jeden jest straszny żarłok, a drugi niejadek. Nie mogę więc zostawić ich samych z zapasem jedzenia w miskach, bo może się to skończyć tym że jeden z nich przestanie się mieścić w drzwiach ;) Pilnie muszę znaleźć im nowy dom!
Proszę o radę jak najlepiej szukać (i znaleźć) dla nich nowego właściciela.
Wiem, że wiele kociaków nie przeżywa rozłąki ze swoim panem/panią ale mam nadzieję, że w naszym wypadku taka sytuacja nie będzie miała miejsca.

kreska03

Od: Śro sty 29, 2014 22:49

Post » Czw sty 30, 2014 16:25 Re: kociaki do adopcji

Najłatwiej znaleźć płatny tymczas (w zamian za karmę, żwirek i opiekę weta) lub oddać kociaki do hoteliku (ale to jest droższa opcja).

Nierasowemu kotu wcale nie jest łatwo znaleźć dom, nawet jeśli jest ładny i zadbany.Takich kotów są tysiące.

Ważne jest to aby kota ogłaszać w ilości hurtowej, zrobić zdjęcia dobrej jakości i zachęcający opis.
CatAngel za niewielką opłatą robi pakiet ogłoszeń - viewtopic.php?f=27&t=117559
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Pt sty 31, 2014 20:03 Re: kociaki do adopcji

Dziękuję za wskazówki!

kreska03

Od: Śro sty 29, 2014 22:49

Post » Wto lut 04, 2014 20:53 Re: kociaki do adopcji

Ja nic nie doradzę czego nie wiesz.
Jak ja znalazłam kota po prostu zmieniłam mieszkanie a w zasadzie pokój na taki, w którym z kotem mogłam zamieszkać. Kot ze mną przyjechał z Poznania aż do Lublina. Innej opcji nie widziałam. Na lodzie nie miałam go sumienia zostawić, w schronie nie miał by szans.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lut 05, 2014 23:45 Re: kociaki do adopcji

Proponuję przenieść wątek na "koty", bo tam prędzej można znaleźć pomoc.
Poza tym w pierwszym poście trzeba koniecznie dołączyć zdjęcia obu chłopców.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw lut 06, 2014 12:49 Re: kociaki do adopcji

dopóki kreska się nie pojawi, to ja mogę tylko podciągnąć
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13