Mokate & Zen. Zapraszamy na Kawę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 28, 2014 22:05 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze:Kurczę, przez Zena, jego kłopoty z paszczęką - przegapiłam.
26.01 minął rok Mój i Mokatka, razem :)

No to wielkie gratulacje :ok: :ok: :ok: :ok: . Rok czasu , kiedy to przelatuje 8O ??
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto sty 28, 2014 22:36 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze:Kurczę, przez Zena, jego kłopoty z paszczęką - przegapiłam.
26.01 minął rok Mój i Mokatka, razem :)

HA!
mi też styczeń minął niewiadomokiedy i też zapomniałam. Najlepszych kolejnych 100lat razem! :balony:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro sty 29, 2014 17:31 Re: Mokate & ska

Dziękujemy :)
Zen raczył dziś zjeść dwa posiłki. Obecnie zapędzam delikwenta w róg kuchni i podstawiając talerz pod nos gadam do niego i głaszczę. Nie wiem czy mnie rozumie, ale zapowiadam mu powrót do Szczytna, bo moja cierpliwość się kończy i mogę znieść kota z ADHD, kota upierdliwego, kota, który nie jest mega miziakiem, kota wybrednego, leniwego, ale nie niejadka, więc anorektyków odsyłam bez skrupułów. Mam nadzieję, że poważnie podejdzie do tematu :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro sty 29, 2014 20:07 Re: Mokate & ska

Akurat :mrgreen:
Już raz Cię przetrzymał, za co dostał łiiiiskasa :mrgreen: Obawiam się, że nie weźmie na poważnie tych gróźb :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 29, 2014 20:58 Re: Mokate & ska

I tu się mylisz - sam upomniał się o kolację, na którą dostał zmiksowanego z wodą suchego renala :twisted: Niech wie, kto w tym domu nosi spodnie :mrgreen:
On jak zje to jest inny kot - łazi, mizia się, mruczy, wita w progu. Rozczula mnie ten mój staruszek. Żaden znany mi kot nie przyjmuje takiej ilości buziaków, jakie ma do zaoferowania moja córka. Zen - jak najbardziej i jeszcze prosi o więcej 8O. Myślę, że nie ma na świecie człowieka, który byłby w stanie go zagłaskać :)

Zła jestem przez tę chorobę wetki, bo już miałabym pewnie jakiś lek i wiedziałabym co robimy z paszczą a tak kolejny tydzień trzeba czekać. No, ale kot je i to jest najważniejsze :) Ja mu będę nadal miksować, przecierać, oby tylko raczył spożywać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 29, 2014 21:03 Re: Mokate & ska

Pozdrawiam cieplutko
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Śro sty 29, 2014 21:05 Re: Mokate & ska

Cieplutko się przyda :) Jak może się zepsuć okno?!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 29, 2014 21:08 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze:Dziękujemy :)
Zen raczył dziś zjeść dwa posiłki. Obecnie zapędzam delikwenta w róg kuchni i podstawiając talerz pod nos gadam do niego i głaszczę. Nie wiem czy mnie rozumie, ale zapowiadam mu powrót do Szczytna, bo moja cierpliwość się kończy i mogę znieść kota z ADHD, kota upierdliwego, kota, który nie jest mega miziakiem, kota wybrednego, leniwego, ale nie niejadka, więc anorektyków odsyłam bez skrupułów. Mam nadzieję, że poważnie podejdzie do tematu :mrgreen:

Wiem o czym mówisz :roll: Wyobraź sobie co przeżywałam, gdy Mrówka nie jadła całe 5 dni... miałam ochotę urwać łeb i nakarmić przez szyję :? Dobrze, że teraz zdrowa i niegrymaśna (choć co do smaków, to ma własne zdanie i bez dyskusji :lol: )

Aia

Post » Śro sty 29, 2014 21:10 Re: Mokate & ska

jeśli to stara drewniana futryna i już kompletnie nic nie da się zrobić aby je uszczelnić
najbardziej radykalne jest skręcenie na stałe skrzydła okna z futryną .
jeśli możesz zrób zdjęcie uszkodzonej zawiasy i prześlij do mnie.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Śro sty 29, 2014 21:13 Re: Mokate & ska

5 dni? :strach: Oszalałabym chyba. A tego gamonia, ze względu na chore zęby nie można karmić strzykawką, bo boli.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 29, 2014 21:17 Re: Mokate & ska

kuba.kaczor13 pisze:jeśli to stara drewniana futryna i już kompletnie nic nie da się zrobić aby je uszczelnić
najbardziej radykalne jest skręcenie na stałe skrzydła okna z futryną .
jeśli możesz zrób zdjęcie uszkodzonej zawiasy i prześlij do mnie.

A skąd, nówka, ze trzy lata ma. Ten mechanizm uchylny chyba na stałe zrobił się uchylny na górze i stąd problem. Widzę różnicę między zepsutym a sprawnym, tylko nie mam pomysłu jak zrobić, żeby było jak w sprawnym. Dzięki Kuba, rano zrobię zdjęcia (teraz nic nie widać), bo facet pewnie lepiej ogarnie temat. Ja widzę co jest nie tak i tyle :oops: Pomysłu co zrobić nie mam :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 29, 2014 21:49 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze:5 dni? :strach: Oszalałabym chyba. A tego gamonia, ze względu na chore zęby nie można karmić strzykawką, bo boli.

5 dni i noc... wiesz teraz czuję się tak trochę szalona :mrgreen:
Mrówa co w nią wpąpowałam (a łatwo nie było, bo żmija sie wiła), to zwracała...
i po co człowiek takie kłopoty sobie na głowę zwala? :mrgreen:

Okna, jak nowe, to można reklamować. Ponoć na pewno 5 lat gwarancji, tak mówi Babcia :roll:
(bo mi też się jedno okno zacina, przecieka itepe, ale szarpać z fachowcami mi się nie chce :oops: liczę że się zdążę wyprowadzić zanim to skrzydło odleci :mrgreen: )

Aia

Post » Śro sty 29, 2014 21:57 Re: Mokate & ska

No to żeby się Zenisko nie zasiedziało, Monia nasza kochana (Monika_Krk) napisała jak zwykle cudny tekst ogłoszeniowy :ok:

Filozof Zen to kot puchaty
szuka wyjątkowej "chaty".
Jest tu jakaś fajna babka
u której jest wolna "chatka"?

Tytuł :
Oto ZEN - kocur w typie jedynym na świecie.

Zen to stateczny, dojrzały, mądry pan kot z filozoficznym i zarazem wyluzowanym podejściem do życia, ludzi oraz innych kotów.

Spory jak na kota, misiowaty osobnik - co widać na zdjęciach.
Jest kocim seniorem, więc jest naprawdę statecznym i spokojnym kotem, takim który i buziaka dziecku potrafi dać i długo w jednym miejscu spać.
Idealny kot dla początkujących "kociarzy" - zaawansowanych oczywiście nie będzie dyskryminował.

Jeśli macie już kota w domu, Zen zaakceptuje go, a nawet może nie zauważać ewentualnych początkowych fanaberii.
Typowy pacyfista ze stabilną psychiką. Widział w życiu wiele i niewiele go może zaskoczyć.
Jest stabilny jak egipska piramida ;-) nic go nie rusza.

Jedyne na co trzeba zważać to aby dostawał karmę dla kotów seniorów - doradzimy jaką.
Kocurro czyste rzecz jasna - kuwetkowy i wykastrowany, czyli nie pachnie w domu kocurem.
Oddajemy Zena do adopcji z tzw. domu tymczasowego - szukamy mu domu na stałe , który będzie świadomy praw kota i ludzkich obowiązków - w szczególności targania do domu torby pyszności, dla kota oczywiście :-)

Więcej opowiemy ciekawym i chętnym do adopcji Zena gdy zadzwonicie pod numer tel. : ..... lub napiszecie na adres e-mail : .......
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 29, 2014 22:11 Re: Mokate & ska

Monia jest wielka - całe Zenisko. To jest przekochany, cudowny kot, który da wiele radości tym, u których zostanie na zawsze.
W przyszłym tygodniu zapadnie decyzja co do zębów, w następnym skontrolujemy parametry nerkowe po ewentualnym zabiegu i może się okazać, że nerki ma jak młodziak. I oby dobry domek się trafił, dobry i mądry, bo tylko taki to cudo dostanie. Taki co w razie czego będzie miksował i karmił z ręki.
Potrzebne zdjęcia, albo cuś?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 29, 2014 22:28 Re: Mokate & ska

Aia pisze:
magdar77 pisze:5 dni? :strach: Oszalałabym chyba. A tego gamonia, ze względu na chore zęby nie można karmić strzykawką, bo boli.

5 dni i noc... wiesz teraz czuję się tak trochę szalona :mrgreen:
Mrówa co w nią wpąpowałam (a łatwo nie było, bo żmija sie wiła), to zwracała...
i po co człowiek takie kłopoty sobie na głowę zwala? :mrgreen:

Okna, jak nowe, to można reklamować. Ponoć na pewno 5 lat gwarancji, tak mówi Babcia :roll:
(bo mi też się jedno okno zacina, przecieka itepe, ale szarpać z fachowcami mi się nie chce :oops: liczę że się zdążę wyprowadzić zanim to skrzydło odleci :mrgreen: )

U mnie na szczęście nie przecieka, ale wieje. Nie mogę reklamować - okna zostały zmienione tuż przed zakupem mieszkania, ale nie mam potwierdzeń itp. Mam nadzieję, że ten zawias da się jakoś mechanicznie naprawić, bez kucia czy wymiany.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]