WAWA Dwie starsze kocie damy - została tylko Gaga :( DOMU!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 17:30 WAWA Dwie starsze kocie damy - została tylko Gaga :( DOMU!!

Na warszawskim Mokotowie czekają we wspólnym domu tymczasowym dwie śliczne, zdrowiutkie damy - Lady Gaga i Mała Czarna. Wiele ich nie łączy - mają różne charaktery, różne futerka, różne potrzeby i zachowania. Jedno jednak mają wspólne - obie są niczyje i jak najszybciej powinny znaleźć swoje domki. Zwłaszcza Mała Czarna, która w domu tymczasowym jest bardzo zestresowana, nie wychodzi zza łóżka, i na wiosnę zostanie wypuszczona z powrotem na ogródki działkowe, gdzie znów będą ją ganiały i biły inne wolnożyjące koty...

Oto dwie kocie panny, które choć mają już po kilkanaście lat, są pełne wigoru, zdrowe, i miło ciągłej bezdomności bardzo pozytywnie i przyjacielsko nastawione do ludzi. Poszukujemy dla nich spokojnych, odpowiedzialnych domków, chętnie u starszych osób.

Lady Gaga :)

Obrazek

Gaga pojawiła się znikąd - po prostu nagle, pewnego dnia, zjawiła się na jednym z ogródków działkowych na warszawskim Mokotowie. Musiała błąkać się dłuższy czas, a może i całe życie, gdyż była straszliwie chuda i zaniedbana.

Pewnie duża była w tym zasługa bolącego, częściowo wybitego kła, który sterczał do przodu i się ruszał. Plus koszmarny kamień nazębny i stada obcych form życia zamieszkujących gagowe uszka, i mamy biedną, bezbronną kotkę z bolącymi zębami i z upośledzonym słuchem, która nie jest w stanie sama się wyżywić i zadbać o swoje bezpieczeństwo. I w takim stanie, jako obraz nędzy i rozpaczy, została Gagusia przekupiona miękkim jedzonkiem przez jedną z pań odwiedzających działki.

Nie minęło dużo czasu, jak kicia zaczęła dawać się głaskać i pokazała swoją piękniejszą stronę - cudowny, dzielny charakter i miziastą naturę. Wkrótce została jednak zabrana na rozmaite tortury, czyli usuwanie kamienia i ruszającego się zęba oraz czyszczenie i leczenie okrutnie bolących, zapchanych świerzbem uszków... I zaufanie do człowieka zniknęło w mgnieniu oka, choć na początku nawet w lecznicy Gagusia robiła furorę i rozmiękczała serca personelu, który mówił o niej, że jest świetną, bardzo miłą kicią :( Teraz jednak na względy pani Gagi trzeba sobie niestety zasłużyć, więc niecierpliwi pochlebcy i adoratorzy mogą sobie darować.

Obrazek

Lady Gaga aktualnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie ustawia inne koty po kątach i pokazuje wszystkim wszem i wobec, jak jest wkurzona i dogłębnie obrażona. Lepiej jej nie tykać, jeśli nie chce się zostać obsmarowanym obelgami i zmieszanym z błotem od takich i owakich. Oczywiście poza robieniem groźnych min, rzucaniem fochów i bluzganiem we wszystkie strony nikomu Gaga nic złego nie robi, pazurów z reguły nie wystawia i nie bije z liścia. Na dodatek osoby, które lepiej pozna i polubi, traktuje znacznie lepiej i pozwala im nawet łaskawie wziąć się na kolana i pogłaskać. Bo z kotki to miziak kochający pieszczoty jest, jak na kota domowego przystało. Jednak nie tak łatwo wkraść się w gagowe względy i trzeba wykazać się cierpliwością, by na jej przychylność zasłużyć.

Czy znajdzie się domek, który pokocha Gagę taką, jaka jest, ofiaruje jej ciepły dom, dużo miłości i czas, by na nowo się otworzyła i zaufała człowiekowi? By znów była sobą i bez strachu pokazała, jaka jest naprawdę? Kicia tyle przeszła i wycierpiała - zasługuje na jak najlepszy, wyjątkowy domek, w którym będzie członkiem rodziny, ze swoimi humorami, zaletami i wadami, a nie ozdobnikiem (choć jest taka piękna), maskotką ani zabawką na krótki czas, do znudzenia. Szukamy dla kochanej Lady Gagi JEJ domku!

Gagusia jest już zdrowa, czeka teraz na zabieg sterylizacji.

Obrazek

Obrazek Obrazek
---------------------------------------------------------------

Mała Czarna

Mała Czarna odeszła już do krainy wiecznych łowów :(

Obrazek

Warunki adopcji:

Nowe domki powinny być dla koteczek bezpieczne, z zabezpieczonymi oknami/balkonem (antykocie siatki zapobiegające wypadnięciu kota z otwartego okna/balkonu plus ograniczniki ratujące przed powieszeniem się w szparze w przypadku okien uchylanych). Z nowymi opiekunami zostanie podpisana umowa adopcyjna.

Kontakt: 603 251 755

:)
Ostatnio edytowano Pon maja 04, 2015 19:13 przez kachat, łącznie edytowano 2 razy

kachat

Od: Pon sty 13, 2014 19:07

Post » Śro sty 29, 2014 17:37 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Lady Gaga jest urody nieziemskiej, naprawdę.Nie powinno być trudno o domek.Są też wielbiciele czarnych kotów, zaliczam się do nich, chociaż buraski są na pierwszym miejscu.Na miau znajduje się domki, ale skuteczniejsze są jednak ogłoszenia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 29, 2014 17:45 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Ewar :) Ogłoszenia już wiszą jakiś czas, w internecie i nie tylko, ale jak na razie zainteresowanie małe :( Już niby Gaga zaklepana była w jednym domku, pani była, oglądała, zdecydowała się wstępnie, ale jakoś tak... sprawa z lekka utknęła i nie wiadomo, jak będzie dalej :( Dlatego dla Gagusi nadal szukamy domu. Choć piękna, to już nie młoda, i chyba to ludzi odstrasza...

kachat

Post » Śro sty 29, 2014 17:51 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Piękne koteczki :D , Oby znalazły dobre domki ; )
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Śro sty 29, 2014 18:09 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

kachat, kiedyś pisałam ogłoszenie dla kota, który był sam w pustym mieszkaniu.Żaden koci amant, kilkunastoletni kocur o nieznanej przeszłości, bez imienia, o którym nie wiadomo było dosłownie nic.Na jedynym zdjęciu, jakie miał syczał i miał stulone uszy.CatAngel wrzuciła go na FB i na następny dzień miał domek ze snów.Duża była nastawiona na bardzo trudnego kota.Okazał się megamiziakiem, zadbanym bardzo, z książeczką zdrowia, imieniem..itd.W dodatku kilka lat młodszym niż zakładano.
Może trzeba zmienić treść ogłoszenia? Zdjęcia są ładne, należałoby podkreślić niezwykłe umaszczenie, właśnie marmurowe, które niektórzy nazywają "skrzydła motyla".Ładnie, prawda?
Skąd wiadomo, że kotki mają kilkanaście lat? Bezdomne? Mało prawdopodobne.Raczej ciężkie życie, niedojadanie spowodowały, że mają kiepskie zęby, bo po tym chyba wet ocenił ich wiek, prawda?
Czarne koty z kolei są ponoć bardziej inteligentne od innych.Kilka czarnych miałam na DT i coś w tym musi być.
Napisać im ogłoszenia?

ewar

Post » Śro sty 29, 2014 18:46 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Czarna kotka jest znana na ogródkach działkowych od kocięctwa, więc jej wiek jest raczej pewny... Gaga wygląda mi na młodszą, i jak ją pierwszy raz zobaczyłam to myślałam, że jest młodziakiem, tym bardziej, że jest dość mała jak na dorosłego kota. Jej wiek ocenił chyba wet.

Uważacie, że powinnam zmienić im ogłoszenia? Treść? Wszelkie rady mile widziane :)

Ewar, co do inteligencji czarnych kotów to mam zupełnie odmienne doświadczenia ;) Akurat większych głupków od czarnulców nie widziałam, ale może to przypadek. Kolegą panienek jest np. czarny pan kot, który wedle opiekunki jest niesamowicie inteligentną bestią... Więc różnie bywa. Mała Czarna jednak chyba też musi być całkiem mądra, skoro tyle lat, całe życie, przetrwała na wolności bez większego uszczerbku na zdrowiu.

kachat

Post » Śro sty 29, 2014 19:41 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Jutro napiszę im nowe ogłoszenia, zawsze warto spróbować.

ewar

Post » Śro sty 29, 2014 20:26 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

ewar pisze:Jutro napiszę im nowe ogłoszenia, zawsze warto spróbować.

Zawsze warto próbować. Zmieniam treść ogłoszeń i daję jako nowe, pozostawiają te co już były. Niech koty kręcą się.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 29, 2014 20:49 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Ja już zrobiłam w międzyczasie 3 wersje :] Stare są i nowe, i tylko czekam, na które jakiś ludź się złapie ;)

Ewar, każda pomoc się przyda, nowe ogłoszenie to nowa szansa, więc BARDZO DZIĘKUJEMY :1luvu: I czekamy na tekst :D

kachat

Post » Czw sty 30, 2014 8:32 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Pięknie umaszczona, dorosła kotka szuka domu
Lady Gaga, bo tak nazwano tę kotkę pojawiła się pewnego dnia na działkach.Nie wyglądała dobrze, wychudzona, z bolącymi zębami, zaniedbana straszliwie.Szybko została jednak złapana i zabrana do lecznicy, gdzie troskliwie się nią zajęto.Przeszła potrzebne zabiegi, została odrobaczona, wyleczona i czeka ją teraz tylko zabieg sterylizacji.Jest niezwykłej urody, ma rzadkie umaszczenie, zwane przez niektórych „skrzydła motyla”.Nie jest już wychudzonym, nędznym stworzeniem, ale czyściutką kotką o pięknym, miękkim futerku.Jest bardzo proludzka, uwielbia być głaskana, przytulana, ale lata ciężkiego życia spowodowały, że na początku jest troszkę nieufna.Trudno określić jej wiek, nie jest już bardzo młodziutka, ale zdrowa i jeszcze wiele szczęśliwych lat przed nią.Szczęśliwych, bo ma nadzieję na domek, taki już na zawsze, gdzie będzie mogła wylegiwać się na czystym posłanku, gdzie zawsze dostanie dobre jedzonko i odrobinę mizianek.Doceni to, pokocha swojego Opiekuna całym kocim serduszkiem, bo tak jest w przypadku kotów po przejściach.
Kotka szuka domku nie wychodzącego, przebywa teraz w domu tymczasowym w Warszawie, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Kontakt......

Mała Czarna szuka domku
Tak nazwano tę bezdomną kotkę, która od 12 lat skazana jest na ciężkie życie.Od zawsze mieszkała na działkach, gdzie rodziła niechciane kociaki, gdzie była bita i przeganiana przez inne koty.Głodowała, bo latem mogła coś upolować, ktoś też przyniósł jej coś do jedzenia, ale zimą zupełnie o niej zapominano.Parę razy dano jej nadzieję na dom, zabierano na kilka zimowych miesięcy do domu tymczasowego, po czym znów wypuszczano.Teraz też jej to grozi, chyba, że znajdzie się Opiekun, który zapewni jej kącik w swoim domu i sercu.Kotka nie jest porażającej urody, jest zwyczajną, krótkowłosą czarną kotką, w dodatku już 12-letnią.Czy to musi przekreślać jej szanse na dom? Na to, aby ta biedna kotka chociaż kilka ostatnich lat spędziła w przyzwoitych warunkach, gdzie nie będzie bita, gdzie nie będzie głodna i zmarznięta? Ona tak niewiele potrzebuje.Jest zdrowa, wysterylizowana, korzysta z kuwetki.Doświadczona przez los, na pewno odwdzięczy się przywiązaniem, będzie pięknie mruczeć i łasić się do swojego Opiekuna.Jeśli zechcesz dać jej szansę, skontaktuj się z ......
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Kotka przebywa w Warszawie, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.

ewar

Post » Czw sty 30, 2014 11:05 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Ewar, dzięki wielkie :D Wykorzystam twoje teksty w następnej turze puszczania ogłoszeń koteczek, pewnie w weekend (akurat wczoraj już puściłam kolejną wersję w obieg). Oby się wreszcie znalazły dobre domki :ok:

kachat

Post » Czw sty 30, 2014 12:11 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Szalony Kocie, Gaga miała full serwis w paszczy - zdejmowany koszmarny kamień i usuwany ruszający się ząbek. Więc może ten języczek to przez brak ząbka..? Choć ja widziałam wiele kotów, które często miały wystające języczki a z ząbkami było wszystko ok, więc nie wiem ;) Ale teraz w gagowej buzi już wszystko jest ok :D

kachat

Post » Pon lut 03, 2014 12:53 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

ewar pisze:kachat, kiedyś pisałam ogłoszenie dla kota, który był sam w pustym mieszkaniu.Żaden koci amant, kilkunastoletni kocur o nieznanej przeszłości, bez imienia, o którym nie wiadomo było dosłownie nic.Na jedynym zdjęciu, jakie miał syczał i miał stulone uszy.CatAngel wrzuciła go na FB i na następny dzień miał domek ze snów.Duża była nastawiona na bardzo trudnego kota.Okazał się megamiziakiem, zadbanym bardzo, z książeczką zdrowia, imieniem..itd.W dodatku kilka lat młodszym niż zakładano.

Ewa jak już wspominasz o nim to napisałam do jego Pani z prośbą o zdjęcia przed chwilą właśnie dostałam :)
dam na wątek :arrow: viewtopic.php?f=1&t=150195&start=90

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 03, 2014 13:19 Re: Warszawa - Dwie starsze kocie damy szukają swoich domków

Już byłam na wątku :lol: Dzięki :1luvu:

ewar

[następna]