Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 21, 2014 6:28 Re: bezdomniaczki z pracy i osiedla chory Mikrusek od dziadk

Trzaska mróz zaspy śniegu coś okropnego wszędzie zmarzniete zwierzaki jedzą teraz sporo nawet 2 razy dziennie
W pracy zrobili niepotrzebnie przemeblowanie i przesuneli bele telefoniczne z ogrodzeniem a budki zostawili w efekcie stoją na parkingu
Chodzą bez przerwy ludzie jeżdżą samochody koty się boją i ich tam nie ma
Na szczęście w wielkiej skrzyni stoi wiadro z suchą karmą i w środku jest sporo siana ale wczoraj ich też tam nie było jedzenie stawiam w śmietniku ale nie wiem gdzie śpią
Kotom z Nowogrodzkiej zanioslam kolejną ciepłą b :o udę mam nadzieję że się przyda w sumie stawiam w 4 miejscach jedzenie kotom
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Wto sty 21, 2014 6:37 Re: bezdomniaczki z pracy i osiedla chory Mikrusek od dziadk

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 21, 2014 6:53 Re: bezdomniaczki z pracy i osiedla chory Mikrusek od dziadk

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 23, 2014 21:35 Re: bezdomniaczki z pracy i osiedla chory Mikrusek od dziadk

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 7/m0o6.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 8/ws9v.jpg

nasz Cyganek bezdomniaczek którego dokarmiamy z panią Ewą pojechał dziś do szpitalika, był tak chory, że się nie ruszał z miejsca, on gdzie zawsze uciekał, a dziś po jedzeniu siedział na kartonie jak kukiełka, wzięłam go na ręce i zaniosłam z powrotem do budki, którą widać na zdjęciu, śpią w niej z Gwiazdeczką, którą widać w tle, mróz -20 a nadają do -27 8O 8O 8O
wszędzie montuję dodatkowe wejścia w domkach, najbardziej sprawdza się agrowłóknina, która nie przepuszcza ani wiatru, ani mrozu ani wilgoci, ja mam co prawda w białym kolorze, ale cóż dobre i to, Pingwinowi, który mieszka u mnie w ogródku kupiłam dodatkową belę siana, okryłam płytami styropianu, włókniną i tak spał, że całą dobę nie był na jedzeniu, poszłam po niego, a on zakopał się w sianie i spał jak suseł
wszędzie dokładam siana, kupuję takie wielkie sprasowane bele, bo koty mogą się okopać i śpią wtedy mają cieplutko, najgorzej w pracy, domki stoją dalej poza ogrodzeniem, koty się boją, nie wiem gdzie sypiają, jedzenie stawiamy w śmietniku, pod kontenerem, na grubej płycie styropianowej, u mnie na osiedlu tez są budki, dziś byłam mało sianka, jutro dokupię i muszę porobić zasłony z agrowłókniny, i tak to wygląda nieciekawie, jedzenia idzie kotom sporo, bo dajemy dwa razy dziennie, jak się da, sucha karma na wykończeniu, zaraz wystawię bazarek
podajemy mięso ciepłe, no i trzeba też gorącą wodę podawać bo zaraz zamarza,
o naszym Cyganku będzie coś wiadomo jutro, pojutrze, szukamy jakiegoś lokum, DT jeśli znajdziemy założymy mu wątek,
nie widać kilka dni Kulawka, jedzenie znika, ale nie wiadomo, gdzie się podziewa :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 23, 2014 23:18 Re: trzaskający mróz, koty marzną, Cyganek w szpitaliku

Jak dobrze Agnieszko, ze maja Ciebie i pania Ewe :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sty 24, 2014 8:18 Re: trzaskający mróz, koty marzną, Cyganek w szpitaliku

nie mrozy sobie pójdą a Cyganek zdrowieje
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 26, 2014 17:46 Re: trzaskający mróz, koty marzną, Cyganek w szpitaliku

dziewczyny, jutro Cyganek wychodzi ze szpitalika, bo tylko tyle może być na koszt gminy, pewna miła pani go przyganie na tymczas do ciepłej piwniczki, potrzebna pomoc finansowa na karmę i dalsze leczenie kota pomóżcie!!!! Kiciuś ma KK w zaawansowanym stanie, więc nie może wrócić na swoje podwórko, gdzie została jego koleżanka i dwóch kolegów, tamci pozostali mają domki, które postawiłam i wymieniam regularnie sianko, i są codziennie dwa razy dziennie nawet karmione
w pracy przemeblowałam domki, poustawiałam jeden na drugim, ale musimy postawić jeszcze ze 3 bo przychodzi dużo kotów z terenu nieznanych nam, np jeden młody ksero mojego Tofika z uciętym ogonkiem, wczoraj spotkałam go w ten mróz jak prosił o jedzenie, na szczęście miałam pół ciepłego pasztecika i mu wyłożyłam na ziemię, jadł jak szalony oto on:Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 27, 2014 13:14 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

podaj prosze numer konta na priv

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pon sty 27, 2014 23:57 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

poszedł pw :kotek:
wczoraj na moim osiedlu w dzielnicy domów jednorodzinnych pewna pani znalazła zmarzniętego kota, zadzwoniła do pani Ewy która poradziła jej co zrobić, pani jednak nie posłuchała nie zaniosła do lecznicy współpracującej z Fundacją Kotkowo tylko zadzwoniła po straż miejską, a ci zawieźli do najgorszej lecznicy w mieście, gdzie zastrzyk usypiający to codzienność, i tak niestety zakończyło się życie rudego pręgowanego kocura, którego znałam chyba, bo rok temu gościł u mnie w ogródku, a potem przepadł, śpij spokojnie kotku['] życie jest niesprawiedliwe, w takie mrozy żeby nikt nie nakarmił nie ogrzał biednego zmarzniętego kocurka, w dzielnicy willowej, wstyd ludzie :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 28, 2014 0:04 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

To jest Twoje przypuszczenie, czy wiesz napewno ze kot nie zyje? :cry:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto sty 28, 2014 12:30 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Na pewno nie żyje - rozmawiałam z lekarzem, który przyjmował kota od st.miejskiej.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Wto sty 28, 2014 14:44 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

ja też dzwoniłam tam rano na drugi dzień, niestety nikt nawet nie podjął fatygi ratowania tego kota, mowa o lecznicy, szkoda że pani nie posłuchała wskazówek pani Ewy nauczka na przyszłość :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 28, 2014 23:09 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 28, 2014 23:17 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

wczoraj byłam u kotów dziadka, w niedzielę następna tura odpchlenia, Mikrusek tak sobie, znerwicowany, sika czasem pod siebie, ale je oto on
Obrazek
Obrazek
a to Grubcio
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro sty 29, 2014 19:11 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

śnieżyca i mróz, a już miało być tak ciepło, rano przed pracą zaszłam do Gwiazdeczki z ciepłą wątróbką, potem do pracy z ciepłą kiełbaską, kotletem, chrupkami i wątróbką, kociuchy pod kontenerem wyjadły, wychodząc jedna kicia znów czekała w śmietniku, pod autem pana Jurka dwa razy dziennie sucha karma i pod świerkiem, no i w mini stodole u nas w pracy też sucha karma
Obrazek

teraz zaśnieżona jak nie wiem, nie dam rady pokrywy podnieść, ale w środku pełno siana i zawsze stoi kilku kilogramowe wiadro suchej karmy,
a dziś jeszcze dołożyłam sianka w budkach przyjaciół Cyganka i poprawiłam wejścia
Obrazek
Obrazek

jeszcze muszę donieść sianka do dwóch budek za blokiem pana J od tam gdzie śpi Kulawik z koleżanką, trzeba też ustawić w innym miejscu domki w pracy, bo koty tam nie siedzą, muszę coś wymyśleć :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]