Kotinowo - zapraszamy :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 17:22 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Milusiński ma cuuuudne oczyska, piękne dzieła kotinko. A co robi Cymuś? Pomaga?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sty 29, 2014 18:18 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

shira3 pisze:Milusiński ma cuuuudne oczyska, piękne dzieła kotinko. A co robi Cymuś? Pomaga?

Dzięki Shirko :1luvu:
Cymuś jak to Cymuś .... najwięcej śpi, potem je, potem znowu śpi i raz-dwa razy dziennie dopomina się - waląc z byka łepkiem - o mizianki 8O
Cały czas bardzo dba o to by nie zrzucić ani deko swojej wagi :mrgreen:

Dla Cioteczki Shirki .... trzeci kolor biały, prawie biały :ryk:

idem, krocem Ciociu do Ciebie ...

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 12, 2014 19:01 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sty 29, 2014 18:33 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

pięknie sobie krocys :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sty 29, 2014 18:42 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Cioteczki kochane :1luvu: :1luvu:

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będę teraz mniej malowała .....
Zaczęłam szukać dla nas mieszkanka gdzieś pod Warszawą, której mamy z TZ zdecydowanie dość.
Czynsz parę razy w roku nam podnoszą (720.- na dzień dzisiejszy) :mrgreen:
Mieszkanie na takim blokowisku ma dla nas - emerytów - więcej minusów niż plusów

Mam zajęcie na najbliższe miesiące ..... :o

A teraz kilka - jeszcze ciepłych - fotek :D

KOTINOWO znowu zaprasza :1luvu:

Tysiaczkowe mizianki :love:

Obrazek

Tosia - chwila odpoczynku :love: zasnęła na dobre ....

Obrazek

Tolcia - dziwna pozycja .... :love: :

Obrazek

Dziunieczka - piękna i ... zamyślona :love:

Obrazek

Cynamon - pan na włościach :love:
Obrazek

Fituś i jego groźna mina :ryk: :ryk:
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 12, 2014 19:03 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Śro sty 29, 2014 18:52 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Kotina pisze:
shira3 pisze:Milusiński ma cuuuudne oczyska, piękne dzieła kotinko. A co robi Cymuś? Pomaga?

Cymuś jak to Cymuś .... najwięcej śpi, potem je, potem znowu śpi i raz-dwa razy dziennie dopomina się - waląc z byka łepkiem - o mizianki 8O

Obrazek

pozuję do fotki ... co z tego że pod stołem

Obrazek

Do zamiziania słodziak :1luvu: Jeny, jak ja kocham takie duże koteczki, i żeby ciałka miały, i nochalek spory i łapki....o, łapki....nie widziałam Cymusiowych paluszków :idea: Jak to się mogło stać? 8O 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro sty 29, 2014 18:58 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Kotina pisze:Zaczęłam szukać dla nas mieszkanka gdzieś pod Warszawą, której mamy z TZ zdecydowanie dość.
Fituś i jego groźna mina :ryk: :ryk:
Obrazek

Jak ja to rozumiem.... my co prawda z niedużego miasteczka, ale wyniesliśmy się prawie na wieś. Nie dla nas było 4 piętro :roll: I uwięzienie w bloku. teraz, pomimo, że jeszcze nie jestesmy do końca urządzeniu czuję się szczęśliwa i wiecznie jak na wakacjach :D Trzymam kciuki, żeby wam się udało :ok: :ok: .
A groźna mina Fitusia mnie rozwaliła, dobrze, ze skończyłam herbatkę bo byłyby efekty specjalne :ryk: Toż to uśmiech w całej krasie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro sty 29, 2014 19:01 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

shira3 pisze:
Kotina pisze:

Obrazek

pozuję do fotki ... co z tego że pod stołem

Obrazek

Do zamiziania słodziak :1luvu: Jeny, jak ja kocham takie duże koteczki, i żeby ciałka miały, i nochalek spory i łapki....o, łapki....nie widziałam Cymusiowych paluszków :idea: Jak to się mogło stać? 8O 8O

Oj, Ciocia, jak Ty marudzisz :wink:

Cymkowi cyknąć fotkę,to trzeba miec duzo szczęścia, bo albo od razu pcha się aby go miziac albo ....spiernicza na wszelki wypadek :twisted:
Jeszcze pół roku temu brałam kocura na kolana i obcinałam mu pazurki, nie lubił tego ale jakoś wytrzymywał, czule do niego gadałam i było po sprawie.
Teraz sam niby pakuje się na kolana, ale obcinac pazurów nie pozwala i już :mrgreen: wyrywa łapy i ucieka gdzie go oczy poniosą :twisted: ktoś mi tu zaczyna rządzić :evil:
Tysia i Cymuś są wożenie do weta na manicure i penicure :mrgreen: :mrgreen:

dzięki Shirko - trzymaj kciuki, bo bardzo nam zalezy aby się stąd wynieść :ok:
Obrazek

Kotina

Post » Śro sty 29, 2014 19:30 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Boskie psiaste, jak zawsze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro sty 29, 2014 19:43 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Elu to i tak z czynszem ujdzie, My płacimy 784 zł za 63 m2 i to już po obniżeniu zużycia wody. Wcześniej było 824 zł. Koszmar :roll:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za znalezienie wymarzonego gniazdka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fotki ahhhhhh :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Mogę porwać Tysiaczka ? :oops: Zwrócę kiedyś, chyba :mrgreen:
Z resztą mogę porwać wszystkie ? :oops: będemmmm zachłanna :oops: :oops: :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sty 29, 2014 20:09 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Kotina pisze:Cioteczki kochane :1luvu: :1luvu:

...Zaczęłam szukać dla nas mieszkanka gdzieś pod Warszawą, której mamy z TZ zdecydowanie dość.
Mieszkanie na takim blokowisku ma dla nas - emerytów - więcej minusów niż plusów

shira3 pisze:Jak ja to rozumiem.... my co prawda z niedużego miasteczka, ale wyniesliśmy się prawie na wieś. Nie dla nas było 4 piętro :roll: I uwięzienie w bloku. teraz, pomimo, że jeszcze nie jestesmy do końca urządzeniu czuję się szczęśliwa i wiecznie jak na wakacjach :D Trzymam kciuki, żeby wam się udało :ok: :ok: .

Też mieszkaliśmy w bloku....i wcale nie zamierzałam się z niego wyprowadzać:)
Wychowałam się w kamienicy na starówce, więc dobrze mi było w bloku...
Mieliśmy fajnych sąsiadów, ale TŻ się upierał, wychowany w domku, w bloku się męczył...w końcu się wyprowadziliśmy do domu z ogrodem....dzisiaj nie wróciłabym do bloków, chociaż mam do nich sentyment:)
I jak Shirka pisze...żyje się jak na wakacjach :ok:

Elu, czy macie już sprecyzowane plany?
Chcecie mieszkanko czy domek?
Też będę trzymała dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A może tak, nie pod Warszawę tylko bliżej morza :wink: :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sty 29, 2014 21:18 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Miraclle pisze:Mogę porwać Tysiaczka ? :oops: Zwrócę kiedyś, chyba :mrgreen:
Z resztą mogę porwać wszystkie ? :oops: będemmmm zachłanna :oops: :oops: :oops:

Kotnaperka? 8O U mnie chciała porwać Pysiaka 8O A kysz!!! :mrgreen: Swoje miziać nie przestawać :ryk: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro sty 29, 2014 23:28 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Mnie też się marzy domek :mrgreen:
I potrzymam za powodzenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Futrzaki śliczne i uśmiechnięte , Fituś :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw sty 30, 2014 7:43 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:Cioteczki kochane :1luvu: :1luvu:

...Zaczęłam szukać dla nas mieszkanka gdzieś pod Warszawą, której mamy z TZ zdecydowanie dość.

shira3 pisze:Jak ja to rozumiem.... my co prawda z niedużego miasteczka, ale wyniesliśmy się prawie na wieś. Nie dla nas było 4 piętro :roll: I uwięzienie w bloku. teraz, pomimo, że jeszcze nie jestesmy do końca urządzeniu czuję się szczęśliwa i wiecznie jak na wakacjach :D Trzymam kciuki, żeby wam się udało :ok: :ok: .

Też mieszkaliśmy w bloku....i wcale nie zamierzałam się z niego wyprowadzać:)
Wychowałam się w kamienicy na starówce, więc dobrze mi było w bloku...
Mieliśmy fajnych sąsiadów, ale TŻ się upierał, wychowany w domku, w bloku się męczył...w końcu się wyprowadziliśmy do domu z ogrodem....dzisiaj nie wróciłabym do bloków, chociaż mam do nich sentyment:)
I jak Shirka pisze...żyje się jak na wakacjach :ok:

Elu, czy macie już sprecyzowane plany?
Chcecie mieszkanko czy domek?
Też będę trzymała dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A może tak, nie pod Warszawę tylko bliżej morza :wink: :1luvu:

Bardzo chętnie ... tak gdzieś w okolicy np. Rumi :?
Tylko, że musimy to zgrać z planami młodych, a oni mają pracę tu w Warszawie ....
Obrazek

Kotina

Post » Czw sty 30, 2014 7:59 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

Domek dla emerytów .... może i dla wnuków ..... 8)

Takie były początkowe plany, dwa mieszkania w Wawce na domek pod miastem.
Ale po "ochłonięciu" zrezygnowaliśmy z tego planu. My - tzn - emeryci poszukamy sobie czegoś poza stolicą.
Nasze mieszkanie ma 71 m kw. jest w dobrym punkcie - sądzę, że łatwo je sprzedamy. Za forsę ze sprzedaży można już kupić nawet nieduży domek, czym dalej od W-wy tym jest taniej.
Może mieszkanko na strzeżonym osiedlu na parterze, najchętniej blisko lasu :?
Zaczęliśmy już nawet robić wywiad wśród znajomych - musimy mieć prawdziwe informacje dotyczące okolicy, w której przyjdzie nam zamieszkać. Coraz więcej warszawiaków już wyniosło się ze stolicy.
Jest kogo pytać. Córka też rozpytuje wśród swoich kolegów,którzy dojeżdżają do pracy z miejscowości podwarszawskich.
Jest w czym wybierać, ale my mamy też spore wymagania i .... mamy czas - jak nie da rady tego lata, to może w następnym roku.
Obrazek

Kotina

Post » Czw sty 30, 2014 10:05 Re: Kotinowy zwierzyniec 5+2

za powodzenie planów :ok:
ja też prawie 6 lat temu, zamieniłam mieszkanie w bloku na dom i też wydaje mi się ,że jestem cały czas na urlopie :D
i przynajmniej mam koty :D , w bloku miałam tylko dwa pieski :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]