AYO pisze:I jeszcze na dodatek fotki naszego Zawady ukradli w tym celu.

https://www.facebook.com/events/280723815412592/Na wątku FB wydarzenia można zobaczyć wypowiedź Wiceprezes fundacji między innymi , że prezes została odsunięta
już - a co do kotów :
"Pomimo całego chaosu, dalej pracujemy i nie zostawiamy naszych kotów bez opieki. Sytuacja jest jednak patowa, bo najwięcej pracy i czasu na wszystkie sprawy fundacyjne poświęcała Agnieszka. Pod jej bezpośrednią opieką jest 29 kotów w mini przytulisku i 8 w domu. Reszta kotów jest w 4 domach tymczasowych."
Mnie przeraża tylko fakt, że inne porządne fundacje stracą zaufanie opinii publicznej oraz darczyńców - właśnie przez
takie oszustwa, wyłudzenia .
Przeprosiny są - bo akcja się wydała - a kwota ponad 5 000 zł to już powód na zaliczenie czynu, do tych kwalifikujących się
do wyroku pozbawienia wolności dla pani prezes.
Wypada więc przepraszać, kajać się i liczyć na to , że darczyńcy nie wniosą pozwu zbiorowego.
I nikt mi nie powie, że "dla dobra" fundacji można kraść, wyłudzać itp. jak to już niektórzy komentujący zaczęli podnosić.
Nie jest dla mnie wzruszającym sam fakt przeprosin prezes fundacji a tym bardziej uzasadnianie

, że to dla
innych fundacyjnych zwierzaków było robione.
Teraz właśnie te zwierzaki poniosą skutki "pomysłowych działań" prezes z Kociej Doliny.
Przecież u nich też były koty potrzebujące pomocy, o których można było pisać do woli.
Pani prezes próbuje nie ponieść żadnych konsekwencji, "przepraszam, ustępuje, wstyd mi " i sprawa dla niej załatwiona.
A fundacja i zwierzęta ? Na bruczek ?
Mam nadzieję , że Wiceprezes zdoła jakoś zmieść plamę z honoru Fundacji Kocia Dolina i ją uratować- choć z
drugiej strony, nie bardzo w to wierzę. Nie zazdroszczę teraz Fundacji i zwierzakom.
Prezes nie uszanowała ani tych zwierzaków, ani darczyńców, ani fundacji.
Skrajna nieodpowiedzialność , głupota, czy może zawoalowany cynizm pani prezes - nie wiem jak nazwać inaczej ... żeby nie było dosadnie.
To powyżej to było oficjalne ustosunkowanie się do tego czynu.
A teraz nieoficjalnie , muszę
od siebie z głębi duszy dodać : Kuźwa , ręce opadają i odechciewa się zbiórek pieniężnych
przez takie baby właśnie. Edit : literówki poprawiłam

bo mi się zagotowało i wnętrze i palce na klawiaturze
Aha i dodałam cytat AYO .