Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 27, 2014 10:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

floxanna pisze:
MB&Ofelia pisze:8O Amelka wygląda jak... Ostrzyżona łowiecka! 8O

Jak Ty tak możesz o białym lwie?! ;)

Amelia nie może być lwem. Ani białym, ani innym. Bo jest babą. A grzywę ma tylko lew-facet.
Zgadza się?
Zgadza.

A lwicą jest moja Ofelia. Serio. Wystarczy porównać trucht lwicy na filmie przyrodniczym z truchtem Ofelii. Gwarantuję, że "identiko"
:wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 27, 2014 10:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Fajnie wygląda ale na ostatnim zdjęciu jej minka raczej nie "tęga" jakaś taka obrażona

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pon sty 27, 2014 11:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Nie wygląda źle i rozumiem czemu, ale i tak mi żal.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pon sty 27, 2014 12:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Wygląda KOSZMARNIE. Przynajmniej moim zdaniem. Sorry, ale tak właśnie to widzę.
Rozumiem powody.......ale generalnie to jakiś kosmos.......Chyba bym wolała całą ogoloną niż takie z przeproszeniem dziwadło
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 27, 2014 12:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Neigh pisze:Wygląda KOSZMARNIE. Przynajmniej moim zdaniem. Sorry, ale tak właśnie to widzę.
Rozumiem powody.......ale generalnie to jakiś kosmos.......Chyba bym wolała całą ogoloną niż takie z przeproszeniem dziwadło

noooo.....
podpisujemy się wszystkimi rękami i łapkami....
to NIE JEST Amelka! :evil:
Powiedz, że żartowałaś, a zdjęcia są obrobione w foto-szopie. 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon sty 27, 2014 13:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

a mnie sie podoba takie futerko :P
sliczna :D
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pon sty 27, 2014 13:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Nie wygląda źle. Taki baranek.
Tylko ktoś się nie bał i Amelce futerko zaj... :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sty 27, 2014 13:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Podzielam zdanie Neigh. Jakkolwiek ja lubię ogolone persy i tył wygląda ok - jak owieczka. Ale ten przód - błeee. Wygląda jak pudel z jednej z książek z lat 70 o psach rasowych - były tam dwa zdjęcia "pudel w modnej fryzurze" - taki z gołym tyłkiem i "pudel w klasycznej fryzurze" właśnie na owieczkę. Od dzieciństwa ta "modna" fryzura była dla mnie okropna i zdania nie zmieniłam... Obetnij jej ten przód, jeśli już się zdecydowałaś...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sty 27, 2014 13:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Ślicna jak budyń z sockiem............
Normalny kot przerobiony na dziwadło ot co. Jaka krynolina, jakie karakuły......Mnie się nie podoba. Podobnie jak psy w czapkach z daszkiem, kotki w różowych spódniczkach i takie tam. Kot ma wyglądać jak kot.

I się wcale Kotkinsa nie boję:-). Tradycyjnie piszę co myślę. udziwnionej Amelce głośne i wyraźne NIE

Tak - DOKŁADNIE biały pudel z lat 70' - koszmar mojego dzieciństwa. OHYDA!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 27, 2014 13:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Ja bym też poleciała po całości ;) ale ja generalnie się nie znam na dbaniu o futro, kolega, który z zapamiętaniem od dwudziestu lat ma długowłose koty po prostu je goli dwa razy do roku i problem z głowy ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 27, 2014 14:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Szalony Kot pisze:Ja bym też poleciała po całości ;) ale ja generalnie się nie znam na dbaniu o futro, kolega, który z zapamiętaniem od dwudziestu lat ma długowłose koty po prostu je goli dwa razy do roku i problem z głowy ;)

Nieeeee :evil: przeciez pers to futro i jaki sens jest trzymac koty długowłose i je golić? To już chyba lepiej zdecydowac się na krótkowłose.

Kotkins ja kiedyś podobnie wycięłam moją Cirę. Miałam ostre, nowe nożyczki, kumpele i butelkę wina i ten tego kota dostała nowy image hehehe. Niestety potem żałowałam tego co zrobiłam. Cira nie zwróciła uwagi.

I zgadzam się z Aniadą, że takie wygolone jest czystą słodyczą, miekkością i ciepełkiem. Jak to mawia moja córka - pachnie ciepłym kotem.

P.S. Za ikonkę przepraszam, ale nie mogłam sie powstrzymac.

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pon sty 27, 2014 18:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Odrośnie, i po krzyku !!

Gdyby jednak ktoś mnie pytał , też wolałabym bez udziwnień , czyli lepsza karakuła (znaczy owca po całości) niż wyraźnie zaznaczona grzywa i ogon lwa.
Choć Amelka ma to pewnie głęboko "z boku" i cieszy się , że jej nie męczą szarpaniem za kołtuny :D

Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon sty 27, 2014 19:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Amelka jest śliczna - i jako puchaty obłoczek i jako owieczka karakułowa (i gdyby nie strach przed kotkins byłyby serduszka :wink: ). Choć zgadzam się z Szalonym Kotem - ładniej wyglądałaby ostrzyżona cała. Bo ostrzyc trzeba było wiec jak mus to mus.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 27, 2014 20:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- 300g więcej Leosia!!!

kotkins pisze:Melon też był u fryzjera, widać , PRAWDA!?:

Obrazek

A co fryzjer zrobil Melonu, ze on tak zastygl?... Pomada go natarl moze?...

Amelka slodka, ale tez wolalabym calego karakulka!!
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon sty 27, 2014 20:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Wiecie najbardziej mnie zaskoczyło ,że ona miała -mimo całego wyczesywania- DREDY tuż przy skórze!
Szyjka amelkowa źle wygląda ogolona ,wierzcie mi. Jak ziemniaczek na patyczku.
Nas też karakułek zaskoczył nieco, zostawiłyśmy jej po prostu włosy ok 1,5cm żeby zimno nie było.
Dooobra, więcej jej nie obciachniemy.
Odrośnie.

Fryzura jest z netu, a ponieważ Amka bardzo się wkurza podczas cięcia- nie będzie obcinana dalej.
Co do obcinania persów dwa razy w roku to są jeszcze takie ASY , które TATUUJĄ sfinksy, taaa...
Amelka będzie golona TYLKO w razie konieczności.

Trudno...

Melonowi fryzjer dał kawałek mięska.
No bo co może zrobić fryzjer jamnikowi krótkowłosemu???

Jezdem sobom zaffycona barmndzo.
Mam pjenknego kuaka na plecykach i mam nje za ciasno ogonmnek.
Mje podziwjajcie fszyskje bo se zmjenie fryzurem i porosmnem.
Jezdem lwem karakulskim.
I owjeczkjem lwjem.
Pjenkna jezdem!!
Amka

Njech kturaś powje tej gupiej Amlji że jezd bszytka i jezd gupia
Pjenkna Fjo

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]