Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 15, 2014 21:57 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Mary, a Balbina to chyba diabła ujrzała, a nie anioła, tak na oko w poniedziałek. Dwa dni kulała na tylną lewą, dotknąć się nie dawała, wrzask robiła straszny nawet przy głaskaniu. Ale jak nikt nie widział, to chodziła normalnie. Obserwowałam zza drzwi i takich różnych tajnych miejsc, czy ta łapka w całości i czy nie trzeba na Kuropatwią, ale postanowiłam nie wpadać w popłoch i czekać. Musiała chyba na tej łapce gdzieś w ogrodzie z drzewa źle zeskakiwać, albo zawisnąć, tego się nie dowiem, Mić też nie chce powiedzieć, razem byli wieczorową porą.
Na moje oko, to diabeł był w beczce nadrzewnej :evil:
Dzisiaj znacznie lepiej, utyka troszkę, ale jak sobie przypomni. Głaskać już po nóżce też można :P
Wniosek: nie panikować i nie biegać od razu do weta. Taki na przyszłość wniosek, muszę sama się uczyć nie reagować histerycznie, bo się przy czterech kotach wykończę i kto wtedy się nimi zaopiekuje? :oops:
A poza wszystkim, to dzisiaj biało się zrobiło i chlapowato i wstrętnie. Zima idzie, czy co? W styczniu zima???? :roll:
Jutro wołam sąsiada, w kaloszach lub bez, ale niech grabi!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw sty 16, 2014 18:47 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Mam nadzieję, że Balbinka będzie się czułą z każdą chwilą lepiej :D
Przesyłamy głaski dla całej czwórki a Tobie życzymy spokoju!!

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pt sty 24, 2014 22:58 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Nie ma wiosny, wpadła tylko na chwilę i sobie poszła :evil:
Zimno, mroźnie. Moje stadko nieco już leciwe i zimowe wypady do ogrodu przestały być atrakcją. No może na chwilę, ale wracają błyskawicznie i to w pretensjach, żebym natychmiast coś z tym zrobiła. Nie potrafię niestety, ale za to dużo rozmawiamy.
Ja im tłumaczę, że to już niedługo, góra dwa miesiące. Słuchają i pytają. A czy będą motylki? Będą. A czy jak zakwitnie czereśnia to jak co roku będą opadały kwiaty na dach Hiltona i będziemy robić śnieg? Oczywiście... A chrabąszcze, czy chrabąszcze też wieczorami się pojawią? Tak, dużo dużych chrabąszczy! A czy jak będzie deszcz, taki pierwszy wiosenny deszcz, to czy pozwolę siedzieć wtedy w beczce nadrzewnej? Pozwolę! I czy jak zawsze będziemy siedzieć nocą na tarasie, razem, i czekać na kuny, które czasem się pojawiają na murku na końcu ogrodu? I czy będziemy szukać jeży z wielką lampą, jak już będzie ciemno? Tak, tak, tak....
Micio nawet sobie kalendarz kazał pokazać i dokładnie liczył dni do wiosny. Pomylił się dwa razy w tym liczeniu, bo łapkę ma grubą, ale Cosia pomogła i jakoś razem im wyszło, że to już niedługo :P
Bardzo zadowoleni poszli spać, Cośka jak dziecko, bęc i nie ma, Miciowi natomiast coś się śni, bo koniuszek ogona drga i coś mamoli pod nosem. Chrabąszcze? :P
Czitusia w koszyku na kominku, a Balbusia....Balbusia się nudzi :roll: Nudzi się potwornie, kładzie na wszystkich stołach, zwisa z kanap głową w dół, niszczy tapicerki ( a niech niszczy, po co komu zielone meble), bawi wszystkim co znajdzie na podłodze i nie tylko, jak również rozkłada na stosach papierów, których nieco mi się do poczytania nazbierało, bo to koniec semestru.
I jak tu jej wytłumaczyć, żeby pozwoliła mi popracować?
ObrazekObrazek
Wiosno, przyjdź jak najszybciej, bo tu dom wariatów :roll: :P
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 24, 2014 23:06 przez czitka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

czitka

Post » Pt sty 24, 2014 23:03 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

:love:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt sty 24, 2014 23:17 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Cudna opowieść :1luvu: :1luvu:
A Balbusia to tarza się w tych papierach jak w świeżej trawie :mrgreen:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob sty 25, 2014 9:57 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

czitka pisze:(...) a Balbusia....Balbusia się nudzi :roll: Nudzi się potwornie, kładzie na wszystkich stołach, zwisa z kanap głową w dół, niszczy tapicerki ( a niech niszczy, po co komu zielone meble), bawi wszystkim co znajdzie na podłodze i nie tylko, jak również rozkłada na stosach papierów, których nieco mi się do poczytania nazbierało, bo to koniec semestru. (...)

A potem będą pretensje do studentów, że oddali pogniecione i pogryzione prace semestralne. ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob sty 25, 2014 10:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

czituś :1luvu: nie pozwól całkiem zniszczyć tych zielonych mebli :twisted: bo na czym będziemy siedzieć kiedy po raz kolejny zawitamy do Ciebie :twisted:
A poza tym u nas podobnie. Koty głównie w domu, bo mróz dzisiaj tęgi, a do tego duży wiatr.
Wyjdą na chwilkę do ogrodu, przyglądają się różnym ptakom, które gromadnie do nas przylatują i wracają do domu grzać się przy kominku.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Sob sty 25, 2014 14:53 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Wojtek pisze:
czitka pisze:(...) a Balbusia....Balbusia się nudzi :roll: Nudzi się potwornie, kładzie na wszystkich stołach, zwisa z kanap głową w dół, niszczy tapicerki ( a niech niszczy, po co komu zielone meble), bawi wszystkim co znajdzie na podłodze i nie tylko, jak również rozkłada na stosach papierów, których nieco mi się do poczytania nazbierało, bo to koniec semestru. (...)

A potem będą pretensje do studentów, że oddali pogniecione i pogryzione prace semestralne. ;)

:ryk: :ryk: :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob sty 25, 2014 16:40 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Wojtek pisze:

Właśnie wczoraj oddałam do księgowego "napoczęte" przez koty rachunki :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob sty 25, 2014 22:48 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

felin pisze:
Wojtek pisze:

Właśnie wczoraj oddałam do księgowego "napoczęte" przez koty rachunki :twisted:

Wszystko, na czym koty się wylegują, lub co niszczą przy okazji, ma większą wartość :ok: Tak więc rachunki felin obciążone zostaną większym podatkiem, a ja podnoszę oceny za prace o pół stopnia w górę, ale nic Urzędowi Skarbowemu do tego :twisted:
Zazusiu, nie martwcie się, w najgorszym wypadku zielone meble będą miały dodatkowo piękne frędzle, zapraszam nieustająco, niech no tylko zakwitną jabłonie! :1luvu:
http://www.youtube.com/watch?v=NSr4r1H_QNM
Obrazek

czitka

Post » Nie sty 26, 2014 11:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic-13-tego nawet w styczniu jest wio

Mroźno.
Rano wszystkie chcą wyjść, no to niech idą :twisted: To się nazywa hartowanie kotów, wzorem słynnej powieści realizmu socjalistycznego "Jak hartowała się stal". Wychodzą koty małe, wracają w rozmiarze XXL, napuszone i okrągłe, a ogony jak moje przedramię :P
W tym czasie sprzątnę kuwety i przygotuję śniadanie, oczywiście nie dla siebie, ja potem.
I tutaj, co właśnie sobie uświadomiłam po 10-ciu latach, kotom nie podaje się śniadania byle jak, bo nie ruszą. Tu trzeba biegać z miskami po mieszkaniu, bo: Cztusia lubi na parapecie okna, Balbina tylko w kącie za drzwiami, bo wtedy nie nadejdzie Miciu, Cosia w kuchni na blacie szafek, bo musi być ukradzione przed wszystkimi najwcześniej. Jeden Mić je gdziekolwiek, ale nie cokolwiek :mrgreen:
To jeszcze nic. Ja muszę podając miseczki wypowiedzieć słynną kwestię SPECJALNIE DLA CIEBIE. I pogłaskać. Jest wtedy spojrzenie mi w oczy ze znakiem zapytania, czy jestem pewna, i dopiero potem jemy.
Zresztą to "specjalnie dla ciebie" nie dotyczy tylko posiłków, jest cała dobowa lista różnych "specjalnie dla ciebie". A to miejsce przy kominku, sprzątnięta kuweta, otworzenie drzwi, zabaweczka nowa, kołdra równo ułożona przed spaniem w łóżku, itd.
Mają sierściuchy dobrze ze mną chyba. Ale sobie równocześnie uświadomiłam, że do mnie nikt tak nie mówi, ani nie robi i zrobiło mi się smutno :(
Dzisiaj, całą niedzielę, będę robić coś specjalnie dla siebie :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie sty 26, 2014 11:31 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Nie sty 26, 2014 11:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- Specjalnie dla ciebie!

Czitka, specjalnie dla Ciebie:
Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie sty 26, 2014 11:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- Specjalnie dla ciebie!

:ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Nie sty 26, 2014 15:19 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- Specjalnie dla ciebie!

Od jutra będzie zdecydowanie cieplej. Dziś dzielnie przemaszerowałam kilka km wałami w poszukiwaniu wiosny, a po minięciu ZOO zrobiłam efektowne trzęsienie ziemi.
PS Diabeł to też anioł, tylko że zbuntowany.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lut 01, 2014 15:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- Specjalnie dla ciebie!

Czekając na wiosnę robimy coś specjalnie dla siebie, ale się dzielimy :P
Obrazek
Uwaga, pyszne i proste! :ok:
Filecik z kurczaka ciachamy na drobno, tak jak dla kota, dodajemy dwa jajka całe, 2 łyżki mąki zwyczajnej, jedną ziemniaczanej, łyżkę dużą majonezu, przyprawy co kto lubi i posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, itd. Mieszamy, mieszamy, mieszamy, taka papa będzie i łyżką na rozgrzany olej tak jak placki ziemniaczane :P Koooniec! Błyskawicznie, tanio, szybko i skutecznie!
Cosia mówi, że pyszszszne! :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob lut 01, 2014 15:50 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]