KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 25, 2014 15:12 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:
mrymry pisze:Ktoś pytał kto jest sikaczem - ja nie jestem do końca przekonana, bo np moje pierwsze spotkanie z Romeem wyglądało tak, że ja weszłam a on na stojaka siurał pod ciśnieniem na sciankę kuwety i coś do mnie miauczał, z kolei Czarek będąc przez jakiś czas w przedsionku sprawił, że da się tam wyczuć nutę szczoszka jak się wejdzie, ale po kolei. Dziś nie zastałam Czarka więc zaczęłam go szukać na przedsionku (zrobiłam małe przmeblowanie bo musiałam wszystko poodstawiać), przy okazji znalazł się Fernando o którym kompletnie zapomniałam - oba były pochowane w przedsionku - Czarek dał się namówić na whiskasa i wylazł spod szafy a F. trochę mniej polubownie ale też dał się przekonać do opuszczenia pomieszczenia. Jeśli były tam parę h no to siłą rzeczy któryś mógł się zsikać. No w każdym razie zamknęłam drzwi (no raczej, choć już zgłupiałam) i poszłam do drugiego pomieszczenia a jak wróciłam to były otwarte - ktoś potrafi otwierać drzwi. Stworzyłam na szybko konstrukcję żeby to uniemożliwić. No i podczas dyżurów trzeba pilnować żeby np. taki Fernando się tam nie zakręcił bo potem trzeba się napocić żeby się dokopać do "podszafia", w razie czego ustawiłam elementy drapaka tak że dostanie się tam jest ciut trudniejsze. Ważna kwestia - koty na zdrowej srają iskrami - Kryśka (chyba największy zapalnik), Kleo, Romeo - wystarczy, że się mijają w odległości 15 cm i zaczyna się sykanie i stroszenie. Nawet Renia momentami się daje ponieść. Kleopatra za chiny nie chciała wrócić na zdrową po tym ja czmychneła do drugiego pomieszczenia. Wszystkie koty podkurwione chodzą, proponowałabym odseparować tylko kogo? Osobiście uważam, że Krysia jako ta najbardziej (chyba) zaczepna mogłaby wylądować w wolierze lub na zdrowej (tylko, że tam jest już tłok więc możnaby kogoś przenieść na jej miejsce np hmm Naomi?). Co sądzicie o tym?

Trochę się pogubiłam przecież Kryśka jest na zdrowej :roll:
W jakim przedsionku jest szafa? :roll:
Drzwi od zdrowej na zaplecze są trudne do otwierania nawet dla człowieka, bo coś tam haczy i trzeba je mocno szarpnąć żeby otworzyć i domknąć. To te drzwi koty otwierają? :roll:
Sorry, nie ogarniam :oops:

Pisząc szafa miałam na myśli regał :oops: chodziło regał w przedsionku od zdrowej. No ja już sama zgłupiałam z tymi drzwiami, poprostu po wielkim przestawianiu tego wszystkiego mało prawdopodobne żebym zapomniała zamknąć drzwi ale jednak jest takie prawdopodbieństwo. Krysia tak dziwnie lubieżnie się zaczęła do nich dostawiać po tym jak je zamknęłam i to mi dało do myślenia. No i skąd te 2 koty tam się wzięły jak przyszłam? Fruciu - jak przyszłaś przede mną to drzwi ze zdrowej do przedsionka były zamknięte? to samo pytanie do os. która miała dyżur w pt rano. Czy drzwi ciężko chodzą nie zwórciłam nawet uwagi, mam nadzieję że jest tak faktycznie i nie trzeba będzie ich zabezpieczać :)

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Sob sty 25, 2014 16:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

W czwartek wieczorem zamknęłam drzwi na zaplecze, a w piątek rano były otwarte. Nie zauważyłam by ciężko chodziły - może trudno je domknąć ale otworzyć najwyraźniej nie. Teraz znów sytuacja się powtórzyła czyli ewidentnie któryś kot je otwiera.

Sika Czaruś bo jak był tylko Romeo to sików nie było, a poza tym ostatnio na moim dyżurze Romeo siedział w tej budce przy oknie, a siki się pojawiały. Oczywiście inne koty mogą wziąć z niego zły przykład i też zacząć lać :(. Musimy to ukryte jajko wykluczyć jak najszybciej.

Na zdrowej jest dużo kotów dominujących więc są spięcia ale Naomi bym nie przenosiła bo on tak lubi te półki wysokie na kwarantannie.

Poproszę dyżur we wtorek i w środę wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sty 25, 2014 16:11 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

masKotka? pisze:Jeśli chodzi o kota mamy przyjaciółki to na behawiorystę jej nie stać, a o agresywnych zabawach mówiłam im od dawna i podobno nic takiego nie miało miejsca, też się z nim dużo bawi - jeszcze nie widzialam tego kota więc wszystko wiem tylko z ich opisów. Nie chce sie tylko zgodzić na żadne wysokie półeczki dla kota.

Pisałaś, że kot jest rudy - niech mu zrobi ogłoszenia - na pewno szybko znajdzie dom

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sty 25, 2014 17:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Renia pojechała dzisiaj do domu :ok:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob sty 25, 2014 17:47 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

balbina38 pisze:Renia pojechała dzisiaj do domu :ok:

super :)

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Sob sty 25, 2014 19:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

:ok: :piwa: :piwa: suuuper :ok:

Marcin zawiesił nam dodatkową półkę na zapleczu zdrowej nad szafką wiszącą i jeszcze jedną półeczkę w wolierze. Zamontował też zamknięcie w wolierze od wewnątrz :ok: :D
Półeczki-leżanki muszą być z odpowiednimi śrubami, inne nie pasują. Powiesimy je za jakiś czas jak będą robione boksy. Temat boksów obgadany, czekamy na wstępną wycenę :ok:
Zlew można zamontować na silikon sanitarny, trzeba kupić w castoramie. Kto ma pistolet?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sty 25, 2014 19:49 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Nina, Niki i Beti były u weta.
Beti: zmiana antybiotyku, 1/2 tabl. 1xdz. Dostała tez odrobaczenie, bo jej kaszel może być od pasożytów.

Nina (czarno-biała): do oczu naclof i folxal.

Niki (czarna) w boksie: antybiotyk 1/4 1xdz., do oczu naclof i floxal.

Recepta na krople jest w witrynce. Trzeba szybko wykupić, bo w Chatce jest tylko floxal i już trochę temu otwarty, więc też trzeba nowy.

Fernando
ma tasiemca. Milbemax dla niego leży koło zlewu na zdrowej. Zwiał mi wysoko na szafę i nie dałam rady mu podać.

Sikaczem jest Czaruś, obecnie zamknięty w wolierze. Ma brzydką sierść, trzeba go zbadać i sprawdzić ten mocz. W poniedziałek rano jak ktoś da mu do czystej kuwety ten specjalny żwir (jest na kwarantannie pod wieżą), to postaramy się dostarczyć wieczorem do weta.
Wystawiłam z woliery ten fotel, bo jak go zasiura to będzie przykro :?

W chatce są 2 nowe koty, zaraz wrzucę foto jednego z nich, meeega kot 8O Teresa pewnie coś więcej o nich napisze.

The Szops

Post » Sob sty 25, 2014 19:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Marta podeslij mi wszystkie zdjęcia na maila i tez te co go na rękach trzymalam :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sty 25, 2014 19:57 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Drzwi do przedsionka na zdrowej już nie chodzą ciężko, bo Marcin je wyregulował, a ja myślałam, ze nadal stawiają taki opór. Najprawdopodobniej Kryśka je otwiera, o została przyłapana na wskakiwaniu na klamkę :twisted: Możemy wymienić ten "panel" z kalmką (nie pamietam jak to się nazywa :oops: ) i zamykać na klucz o ile mamy klucz do tych drzwi, albo zrobić jakiś łańcuch :?:

The Szops

Post » Sob sty 25, 2014 19:58 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

CatAngel pisze:Marta podeslij mi wszystkie zdjęcia na maila i tez te co go na rękach trzymalam :)

ok :ok:

The Szops

Post » Sob sty 25, 2014 20:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

To chyba najgrubszy podopieczny Kociej Chatki :mrgreen: Chociaż zdjęcia tego nie oddają :oops:
Kocurek jest przekochany, milusi, spokojny. Tona miłości do adopcji :1luvu:
Obrazek

Zdecydowanie grubszy od Gosi :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdyby ktoś nie wiedział co oznacza takie brzydkie powiedzenie "mieć du... jak szafa trzydrzwiowa" :mrgreen:
Obrazek

The Szops

Post » Sob sty 25, 2014 22:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Super :piwa: :1luvu:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 25, 2014 22:04 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Dziewczyny mamy jakieś imiona dla dwóch nowych kociaków - Piotrr na stronie schroniska nadał im imiona Teo i Tija.
Jakieś propozycje :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 25, 2014 22:21 Forum

W drzwiach mozna by zalozyc galke zamiast klamki. Ja tak w domu zrobilam
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sty 25, 2014 22:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Ejj :lol:

Kocura nazwałabym Bakadi :) a kotkę Aszka

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]