Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 24, 2014 20:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rytuały

Alienor pisze:
agusialublin pisze:
Alienor pisze:Jak miałam grypę jelitową Justin uznał dłuższe moje posiedzenie w wiadomym miejscu za zaproszenie (drzwi nie zamknęłam, bo nie miałam czasu się z nimi szarpać). Nawet jak pawiowałam, składając się wpół. mruczał zadowolony i wcierał mi się w kolana - miał miejsce na człowieku więc było dobrze :roll: .

Alienor, no przecież kotuś Cię pocieszał :1luvu: słoneczko kochane :1luvu:

Wysłać :wink: ? Śliczny czarny z białą "broszką" na gorsie, wykastrowany, kuwetkowy, miziasty (uznaje dłuższe siedzenie w jednym miejscu za zaproszenie do głaskania), wymaga przestawienia budzika o 10 minut po to, by po obudzeniu mieć czas na poranne głaskanko w łóżeczku. Chętnie sypia w nogach, choć nie znosi noszenia na rękach (boi się).

Gdyby nie płeć i biała "broszka", myślałabym, że czytam opis Małej Czarnej...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 24, 2014 20:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rytuały

Nie podoba mi się ucho Małej Czarnej. Coraz brzydziej wygląda (ucho, nie Mała Czarna). Poszłabym z nią do weta na oględziny i czyszczenie, ale w te mrozy mogłabym tylko kota przeziębić. Poczekam, aż się ociepli.
Najgorsze, że ona nie da sobie nic przy tym uchu zrobić. Wyrywa się i nawiewa, jakbym ją chciała ze skóry obedrzeć. Zedwie osoby do trzymania by się przydały :roll:

Ciocie, Duzia chce mię okropeczną krzywdę zrobiać! I się jeście dziwi, że uciekam :evil: A ja się nie dam zniewolnić!
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 24, 2014 21:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Chyba mi się udało przechytrzyć aparat i spróbuję wstawić kilka fotek

Obrazek

Obrazek
ulubione legowisko Księżniczki (bo ciepło w dupinkę :wink: )

Obrazek
a tu drzemie Mała Czarna. I co z tego, że ma chyba z 10 legowisk... Widocznie na dywanie lepiej :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 25, 2014 8:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

:cry: :cry: :cry: Ofelku, ktoś mi ukradnoł mamusie. :cry: :cry: :cry: Nie wiesz dzie ona jest. Straszliwie tenskniam za niom. :cry: :cry: :cry:

Lilo tensknioncy za mamusiom

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sty 25, 2014 10:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

A ja mam pytanie :D DLaczego w budce drapaka znajduje się książka? :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob sty 25, 2014 12:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Spilett pisze:A ja mam pytanie :D DLaczego w budce drapaka znajduje się książka? :ryk:

Może Ofelka albo Mała Czarna podczytują w wolnych chwilach :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sty 25, 2014 13:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Albo napisały książkę

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 25, 2014 14:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Dyktatura pisze: :cry: :cry: :cry: Ofelku, ktoś mi ukradnoł mamusie. :cry: :cry: :cry: Nie wiesz dzie ona jest. Straszliwie tenskniam za niom. :cry: :cry: :cry:

Lilo tensknioncy za mamusiom

Lilo mój ukoffany najukoffaniejszy! Ja się tak za tobą stąskniłam, że nie wiem co!
Pomiauczę mojej Dużej coby szukała twoją Mamusiu! No bo jak to może być coby jej nie było!
Lilo, a dostajesz amciu? Ktoś cię mizia i bawia? Bo jak nie to tuptaj szypciutko do mię to ci dam troszku rypci i nawet myś-myś-myś ci dam.
Książniczka Ofelja okropecznie-zaniepokojniona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 25, 2014 14:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Spilett pisze:A ja mam pytanie :D DLaczego w budce drapaka znajduje się książka? :ryk:

Czemu książka? A jak powiem, że tam jest jeszcze granitowa kostka brukowa? :mrgreen:

Odpowiedź na pytanie w formie pytania - co się dzieje jak rozpędzone 4 kilo kota wskoczy znienacka na drapak?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 25, 2014 14:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

MB&Ofelia pisze:

Czemu książka? A jak powiem, że tam jest jeszcze granitowa kostka brukowa? :mrgreen:

Odpowiedź na pytanie w formie pytania - co się dzieje jak rozpędzone 4 kilo kota wskoczy znienacka na drapak?

Książka to obciążnik :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sty 25, 2014 14:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:

Książka to obciążnik :mrgreen:

Brawo!!!
(kostka brukowa także :wink: )
Bez balastu drapak potrafił zrobić ŁUBUDUUUU!!! w środku nocy. No to zaczęłam szukać czegoś ciężkiego, żeby obciążyć dwa rogi budki. Znalazłam kostkę brukową i książkę :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 25, 2014 21:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Dobry pomysł :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kicie bardzo fotogeniczne :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sty 25, 2014 21:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Nie wiem czy fotogeniczne... Tylko co któreś zdjęcie nadaje się do pokazania. Zwłaszcza Carmen trudno sfocić, bo czarna i ruchliwa.
Pannice,po trwającej pół dnia sjeście, zaczynają się ruszać. Chyba będzie wieczorna porcja szaleństwa!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie sty 26, 2014 0:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Oj tam . Ja mam kolekcję zdjęć kocich zadków i ogonów . W większości rozmazanych :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sty 26, 2014 13:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - foty

Ja mam mało fotek z kocięctwa Ofelii, bo zwykle udawało mi się sfocić ogon albo podłogę, ewentualnie koci pysk z odległości kilku centymetrów od aparatu.
W tej chwili ciężko zrobić ciekawe zdjęcie, bo mamy po-kot. Mogłabym zrobić kilkaset fotek kocich śpiochów w różnych pozycjach - i to na tyle.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]