Kostek-wigilijny gość,staruszek został w naszym sercu[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 24, 2014 18:03 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Zimno, woda i mokre pozostawiane zamarza w komórce. Wprawdzie on chował sie w wyscielony zakamarek, zasłoniety słomiana tarcza, ale mrozy maja byc wieksze. :|
Dzisiaj przenieśliśmy z TŻ Kostka do piwnicy. Bardzo sie to jednak chłopakowi nie podobało.
najpierw chodził i plakał, potem troche przywykł, ale strasznie duzo odgłosów go płoszyło - słychac wszystkie kroki na korytarzu, szczekajace sąsiedzkie psy, wodomierz ogolny kręci sie, rurami scieki splywaja, ruch samochodowy na ulicy :roll:
Po zatkaniu trocinami okienka zrobilo sie tam cieplej,na pewno lepiej niż w komórce, ale Kostkowi bardziej opcja dziury w drzwiach pasowała i własne lokum blisko rynku.
Marzymy o domku, ale jesli mrozy przejdą, to zapewne Kostus wróci na swoje włości.
No i strasznie mi sie kot ubrudzil pajeczynami, bo wchodzi wszędzie za rury, na rury, pod regałami.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt sty 24, 2014 18:09 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Musiał się zapoznać z miejscem, a że trochę się przybrudził - służba chyba wypucowała swe ukochane panisko :wink: ?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 24, 2014 18:15 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Noszą i przytulają Kostka, pocieszają, że jeszcze znajdzie się ktoś, kto Go pokocha

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu:
Pako

Post » Pt sty 24, 2014 18:32 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Rewelacyjne zdjęcia ! Gdzieś pokazać - niemożliwe, zeby nie zrobiły wrażenia i nie spowodowały natychmiastowej potrzeby posiadania takiego współlokatora!
Kot na głowie to jest wyjątkowe doznanie!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 24, 2014 18:34 Re: Kostek - czy znajdą się ręce otwarte na kocia miłość?

To zdjęcie z Kostusiem na głowie jest przezabawne :1luvu: Dokładnie zachowuje się jak moja Lenka.
Kostusiu, przesyłam :ok: za domek. Na pewno znajdziesz jakiś superfajny :!:
kicikicimiauhau

Post » Pt sty 24, 2014 19:17 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Kostusiu taki wspanialy jestesc :1luvu: a tak dlugo na domek musisz czekac :(
Za domek sliczny kotku :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Pt sty 24, 2014 23:18 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

:1luvu:
Ja pucuję Kostka, a on nowe kąty zamiata.
Ale już w nowym miejscu skorzystał z kuwety, zaczął jeść, łyknął immunodol w kiełbasce, wiec nie panikuje za bardzo. I dalej szwęda się po piwnicach sąsiadów jak ma drzwi otwarte od naszej. I zostawia na mojej spódnicy ślady łapek. I potem w domu przychodzi Pantereczka i wpycha się na kolana, żeby tych kolan nie stracić :ryk: ( ale kiedyś tak nie wchodziła :twisted: )
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob sty 25, 2014 14:53 Re

Kosteczku :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Sob sty 25, 2014 15:50 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Kostek wtrząchnął wołowinę, a potem znowu za zwiedzanie się wziął. Na gwizdanie ( nauczył się , bo my tak nasze kocice z/na podwórka , ogólnie na zbiórkę wołamy). Temperatura na dworze - 7, w piwnicy +8, w komórce teraz nie sprawdzałam, ale na pewno niższa, bo marzłam i ja w odwiedzinach ostatnio. Niestety takie warunki, ale ma osłoniete legowisko między półkami.

Nawet nieśmiało myśl mi przemknęła, że może Kostka spróbować do domu zabrać, ale Gusia w środę/czwartek ma mieć krzywą cukrową robioną, a Irbis właśnie przyuważyłam, że to kolejny raz zapalenie pęcherza chyba :?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob sty 25, 2014 15:51 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Za zdrówko dziewczynek :ok:

I za domek Kostka - żeby ktoś dobry był :ok:
Pako

Post » Sob sty 25, 2014 19:23 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Takie schronienie dla Kostka to prawdziwy dar - ciepło, bezpiecznie, jedzenie do syta, ludzie przychodzą w odwiedziny. Już miesiąc kocina jest pod Twoją opieką.
Ogromne kciuki za Gusię i Irbis :ok: Stres jest teraz ostatnią rzeczą, której im potrzeba. Wiem, chiałabyś i Kostkowi nieba przychylić, ale dla niego obecny stan rzeczy i tak jest wyśmienity.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob sty 25, 2014 19:45 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

za Kostusia :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob sty 25, 2014 20:12 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Za Dom dla Kosteczka :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 26, 2014 8:25 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Ja też potrzymam :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 26, 2014 14:01 Re: Kostek -czy znajdą sie ręce otwarte na kocią miłość?

Kostka odwiedził sąsiad z bardzo przyjaznym psem. Kostek ju z wcześniej warczeć zaczął, zwiał, a potem wyjrzał zza kartonów i nasyczał na psa. Skiper skomlał, bo on i nasze koty lubi i kiedys w młodosci kota miał , też staruszka. Ale na koniec gość podlał nam piwnicę - Kostek zdegustowany.
Idę mu zaraz posprzątać, bo wcześniej nie chciałam się schylać ( miałam wczoraj incydent niezdrowotny).
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]