OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 22, 2014 18:15 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Usłyszałam dziś coś dziwnego. Szło o Chipa ,który nie pójdzie na swoje jako jedynak. Pani ostrym tonem oznajmiła ,że ona nie rozumie. Niczego nie rozumie. Ona ma słuszne podejrzenia, że agencje snują jakiś spisek 8O Bo gdzie nie zadzwoni to słyszy ,że kot jako jedynak nie zostanie wydany. Grzecznie zapytałam o jakie agencje chodzi bom ciekawa mocno . Czy to jakiś międzynarodowy spisek jest. :roll: Ale nie wdawałam się w dyskusje i nie dałam się wciągnąć w światowe gierki :? Za głupia jestem :oops: by w politykę się bawić.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 22, 2014 18:18 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

FBI, CIA, CBA, CBŚ, NSA, FSB, ASK, itd .....
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro sty 22, 2014 18:23 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

piotr568 pisze:FBI, CIA, CBA, CBŚ, NSA, FSB, ASK, itd .....

Jajajaj :? Doborowe towarzystwo . :mrgreen: Odpowiedzialne min za lanie po kątach i opóźnienia pociągów.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 22, 2014 18:32 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

ASK@ pisze:

Jajajaj :? Doborowe towarzystwo . :mrgreen: Odpowiedzialne min za lanie po kątach i opóźnienia pociągów.

oraz za plamy na słońcu...

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro sty 22, 2014 18:34 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

ASK@ pisze:Usłyszałam dziś coś dziwnego. Szło o Chipa ,który nie pójdzie na swoje jako jedynak. Pani ostrym tonem oznajmiła ,że ona nie rozumie. Niczego nie rozumie. Ona ma słuszne podejrzenia, że agencje snują jakiś spisek 8O Bo gdzie nie zadzwoni to słyszy ,że kot jako jedynak nie zostanie wydany. Grzecznie zapytałam o jakie agencje chodzi bom ciekawa mocno . Czy to jakiś międzynarodowy spisek jest. :roll: Ale nie wdawałam się w dyskusje i nie dałam się wciągnąć w światowe gierki :? Za głupia jestem :oops: by w politykę się bawić.

Mam do wydania jedynaka, a nawet może dwa - jeden 3+ lata, druga 10+, 3 łapki i brak zębów :D . Inne wytyczne jak zwykle :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 23, 2014 8:02 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Alienor pisze:
ASK@ pisze:Usłyszałam dziś coś dziwnego. Szło o Chipa ,który nie pójdzie na swoje jako jedynak. Pani ostrym tonem oznajmiła ,że ona nie rozumie. Niczego nie rozumie. Ona ma słuszne podejrzenia, że agencje snują jakiś spisek 8O Bo gdzie nie zadzwoni to słyszy ,że kot jako jedynak nie zostanie wydany. Grzecznie zapytałam o jakie agencje chodzi bom ciekawa mocno . Czy to jakiś międzynarodowy spisek jest. :roll: Ale nie wdawałam się w dyskusje i nie dałam się wciągnąć w światowe gierki :? Za głupia jestem :oops: by w politykę się bawić.

Mam do wydania jedynaka, a nawet może dwa - jeden 3+ lata, druga 10+, 3 łapki i brak zębów :D . Inne wytyczne jak zwykle :ok: .

Też mam jedynaków. Drops i Karolina + Gutek spokojnie na takowe mogą iść. Tylko są ... tradycyjnie za stare. Mają 1-2 lata średnio. Chip już jest na granicy wieku starego. Ludzie to chcą malunie ,takie ze 3 tygodnie, by je wychwać na swoje podobieństwo i modłę.

Jedzenie zamarza, woda zamarza, chrupki robią się lowodymi kulkami...Ja zamarzam. Wracam zesztywniała ze zgrabiałymi paluchami. Ale i tak się cieszę. Pamiętam zimę gdzie przy mocno minusowych temperaturach zanim kotom nałożyłam to już były już gluty. I te biedaki depczące z nogi na nogę...
Wczoraj bitwa była lekka bo Gutek zauważył Biankę. Bianka jest charakterna i powiedziała co myśli na temat grubasa. Buczenie odchodziło po całości. Bianka jest sporą kocią i w tuszy też, to Gutkowi nie ustępuje. I kawał cholery z niej. TŻ filozoficznie stwierdził ,że Gucisław ją poznał. 8O Wywaliłam oczy na takowe stwierdzenie. Potem mi wyjaśnione zostało co zacz. Znaczy się Gutek poznał jej matkę na podwórku jak rządy sprawowała a że kawał diablicy z niej to i stąd jest jego respekt i strach przed klonem.
Gutek jest kotem co mi Rockiego Balboa przypomina z chodu. Charakterystycznie buja się z lewa na prawo i odwrotnie przy każdym kroku. Tyle ,że na cztery nogi. Bokser co prawda jeszcze odbijał piłęczke co krok. Gutek odbija sobie jajca co krok. Dwa naturalne (jeszcze) ma a nie jedną marną sztuczna piłkę. Dygają wdziecznie w takt posuwistego stąpania.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 23, 2014 8:37 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

PATMOL 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 23, 2014 9:11 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Patmol pisze:

PATMOL 8)

:smokin:
Sami cicho-ciemni :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 23, 2014 19:03 Re: Re:

ASK@ pisze:Koty tak jak dzieci jedne bawią się cicho a inne wrzaskuny są straszne. To zabawa jest, choć jak dla nas wygląda brutalnie

Dokładnie. A u mnie dziś było brutalnie. I to strasznie. Stasiu podczas zabawy z Gretką ugryzł ją w cztery litery 8O
kicikicimiauhau

Post » Pt sty 24, 2014 8:22 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

U mnie Drops taki popłoch wywołuje jak przygwoździ klona jakiegoś. O dziwo, TZ nie biegnie z ratunkiem jak słyszy rozpaczliwe miauki. Dorósł do sytuacji.

Dzwoni pan, tak ku rozsmieszeniu piszę, chce kota z tej trójki co co na fotach jest 8O Pani poszła na moją prośbe poczytać ze zrozumieniem i wyszło, że to o Tami chodzi. Mwię wiec jak zwykle,że tami idzie z Myszka do domu co jest zaznaczone w ogłoszeniu. Zapadła cisza... Powtarzam co powiedziałam... i raptem
ŁOHOOHOH, łohohohhhh ... między świergoleniem radosnym padają słow, to pani koty z myszami daje do domów , łohohoh ,hihihi...

Z mojej strony zapadła cisza .A moja mina zastanowiła domowników 8O co słysząc radosny rechot w telefonie mocno się zainteresowali rozmową.
Poczekałam na spokój w słuchawce i pytam równie radośnie, czy na pewno ogłoszenie czytała pani dokładnie , co do myszów i inszych spraw.
Pani głośno czyta łykając gulgot w gardle ,że Tami do adopcji jest tylko z burą koteczką Myszką... Śmiech zamarł i cisza głucha zapadła. Na moje halooo, nikt już nie odpowiedział.

A teraz o mnie. O mej małej bystrości i nastawieniu w jednym kierunku. Kroję ci ja sobie nereczki na blacie. Ciemnica za oknem, koty kręcą się... Spojrzałąm w mrok za szybą. I widzę w oknie... Matko co ja widzę. Kot chodzi po dworze...Matko, taka zimnica a kot chodzi...
Cholera, trzepłam się po łapkach i zarumieniłam ze wstydu. Wszak to 4 piętro a kotem była Tami łażaca po drapaku i odbita w oknie lustrzanie. A ja już ratować biedaka na mrozie chciałam :oops:

A dziś mi rękawiczka przymarzła do płotu. Pokryty był szronem i mało co mi paluszków nie wyrwało bo mnie opatulony tyłek do ziemi pociągnął.

U pingwinów ktoś postawił marny karton, ale stoi. Muszę się za budką steropianową rozejrzeć. Zapasy wybyły.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 24, 2014 8:28 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Niedługo osobiście przyjadę do Otwocka i Ci wleję w pupę ,zobaczysz :ok: ,
to w temacie pudeł było :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sty 24, 2014 8:45 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

iwona66 pisze:Niedługo osobiście przyjadę do Otwocka i Ci wleję w pupę ,zobaczysz :ok: ,
to w temacie pudeł było :mrgreen:

A dziekować i zapraszam.

Ja dziś dopiero pomyślałam, stare pudło, o pudle dla pingwinów. To jest mega nie fajne miejsce na domek bo za dużo ludzi się kręci. Ale odkryłam, że można za parkan wejśc bo siatka w jednym miejsu nie trzyma. To wlezę, przepełznę .
Dziś juz na środku drogi dwa czekały gapiąc się w wylot ulicy. Serce mi się ścisnęło jak zobaczyłam je w półmroku. Jak były malunie to nikt nimi się nie zainteresował. Znaczy się szkoda im ich było i karmili. Ale jak podrosły to ludzie je olali.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sty 25, 2014 13:54 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

Pusto tu dzisiaj - trudniej mi się Was szukało i mi dziś w biurze brakuje mi Twoich opowiadań czytanych codziennie ukradkiem :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob sty 25, 2014 19:34 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

kussad pisze:Pusto tu dzisiaj - trudniej mi się Was szukało i mi dziś w biurze brakuje mi Twoich opowiadań czytanych codziennie ukradkiem :ok:

Mam dziś zapitolony dzionek bom zaspała po powrocie z karmienia. Wracałam z ranka jak Blaszana Drwalka, dzwoniąc zębami co naruszało moje blomby na pewno i czując ,że kolana żyją własnym galaretowatym życiem. Jak ja zmarzłam. Jak ja zamarzłam. Po powrocie wzięłam prysznic podejmując próbę odżelaźnienia ud twardych jak beton :mrgreen: i uwaliłam się pod kordełkę opatulona skarpetkami, polarami, kotami (gdzieś tam TŻ się plątał :mrgreen: ) i...zasnęłam. A potem to już było biegusiem, biegusiem, biegusiem... I to biegusiem może się skończyło. Najgorzej nie lubię czyszczenia drapaków. I kuwet. I obiadu...
W międzyczasie telefony co ciśnienie podnoszą bo znane łosoby radą zaadoptować kociczkę niż kocurka bo te kocurki to wredne som. Kot ma przychodzić na kolana kiedy pani chce. Ma nie zawracać doopy jak się nudzi. Ma nie chować się po kontach. Ma nie chcieć ,ma chcieć, ma być miziaty ale nie za bardzo...Ja już za stara jestem na takie klocki. Gdzie ten czas co znosiłam z uporem wszelkie gadki tłumacząc, radząc, wyjaśniając... Teraz z piwkiem w dłoni ,sącząc je powolutku, patrzę na świat z przymrużeniem oka. Na puszce jest 7,2% 8O ale to na puszce.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sty 25, 2014 19:38 Re: OTW11-Gutek s.3-PILNE DS/DT

No dobra, zapomniałam ,jak zwykle :oops: o podziękowaniach. Agneska reniferowała :1luvu: A ciocia Iwona66 obdarowała koty żarełkiem i "przyrządami" medycznymi . Znaczy się dostały koty wory karmy, wiadro na tę karmę i nerki do...przeszczepów (to ta medycyna :wink: ) .
Serdecznie dziękujemy. :1luvu:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]