KRK syjamsko-rosyjski dwupak w nowym domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 23:09 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Szkoda byłoby ich rozdzielać.
Trzymam za wspólny domek :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon sty 20, 2014 17:05 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Hej hop .
Jak tam wygląda sytuacja kotów na dziś ? Bardzo jestem ciekawa.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 21, 2014 16:17 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

witam gdzie znajdują się kotki bardzo podoba mi się kotek syjamski. pozdrawiam

dodi82

Od: Wto sty 21, 2014 16:05

Post » Śro sty 22, 2014 10:38 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Monika_Krk pisze:Hej hop .
Jak tam wygląda sytuacja kotów na dziś ? Bardzo jestem ciekawa.

Przepraszam, nie pisałam od razu - miałam wczoraj całodzienny wyjazd.
Filip przeprowadza się jutro :) Parka dalej na wydaniu. Poza tym jedna z moich kotek złapała jakąś infekcję, więc cały zeszły tydzień spędziłam z nią u weta, oczywiście w stresie, żeby się choróbsko nie rozniosło na pozostałą piątkę. Infekcja się nijak nie leczyła przez ponad tydzień, kota nie jadła, kaszlała, wymiotowała, kichała, chowała się po kątach, za to jak przestała bywać u złych ludzi co robią zastrzyki i wsadzają termometr w tyłek z dnia na dzień wyzdrowiała :)

Amrit

Od: Śro gru 08, 2010 23:42

Post » Śro sty 22, 2014 11:04 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Brawo Filip będziesz miał nowy domek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Parce też życzę wspaniałego domku.
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Śro sty 22, 2014 14:30 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

jasia.stargard pisze:Brawo Filip będziesz miał nowy domek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Parce też życzę wspaniałego domku.

Też bardzo się z tego cieszę, bo o niego najbardziej się martwiłam :)

Amrit

Post » Czw sty 23, 2014 0:15 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

To wspaniale że Filip ma domek :piwa:
Żeby był tam szczęśliwy na zawsze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Czw sty 23, 2014 0:23 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Kuuurcze :D ależ to piękne !
Nie zrozum mnie źle Amrit ale to , ze Filip znalazł dom przed parą rosyjsko - syjamską , ja traktuję
jako sukces adopcyjny, ponad podziałami.
Filip jest przepiękny - typowy koci pręgus, wielki i miły, gratka dla klasyka rodzaju i znawcy piękna kocich gepardów . :ok:
Oczywiście niezmiennie kibicuję też duetowi syjamsko- rosyjskiemu.
Są koty i koty, wszystkie nie dla idioty ale :D dla każdego mądrego coś dobrego ! :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw sty 23, 2014 9:42 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Monika_Krk pisze:Kuuurcze :D ależ to piękne !
Nie zrozum mnie źle Amrit ale to , ze Filip znalazł dom przed parą rosyjsko - syjamską , ja traktuję
jako sukces adopcyjny, ponad podziałami. :ok:

Ja też :) Jeśli ktoś z trójki kotów wybrał tego "najmniej atrakcyjnego", oznacza że dom dobry jest. Inna sprawa, że do chętnych na parkę podchodzę z większą wybrednością, bo nie wiadomo co kogo motywuje do wzięcia kota rasowego. Przy dachowcach pospolitych ten problem jest mniejszy :)
Dzięki wszystkim za zainteresowanie :1luvu:

Amrit

Post » Czw sty 23, 2014 18:53 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Dlatego wspaniale, że zdecydowałaś się na sterylizację. W przypadku kotów rasowych zawsze istnieje ryzyko, że jakiś oszołom szuka takiego kota za darmo by rozkręcić pseudo interes.
I to niestety wcale nie jest rzadkość.
Sama widziałam jakiś czas temu ogłoszenia na sąsiednim osiedlu "sprzedam rasowe koty, pół syberyjskie !, cena ok. 450 zł" - zapewne pół syberyjskie, pół dachowce. Coś okropnego.

Bardzo cieszy mnie adopcja Filipa. Ma cudowne oczy ! Aż proszą o miłość. Mniej więcej tak patrzył na mnie mój kocurro jak go znalazłam "proszę weź mnie, chcę być Twoim kocurem" :)
Chociaż w głębi serca kocham właśnie dachowce, czyli niby takie pospolite (a nie są ! :D), to czasem nie potrafię ukryć zachwytu nad tymi rasowymi. Akurat rosyjskie i syjamy zawsze podobały mi się najbardziej, cuda :1luvu:
Tutaj liczy się przede wszystkim bezpieczny, kochający domek, w którym kot będzie mógł spokojnie zapanować nad swym człekiem :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw sty 23, 2014 20:02 Re: KRK syjamsko-rosyjski duet i Filip Piękny szukają domu

Rilla07 pisze:Dlatego wspaniale, że zdecydowałaś się na sterylizację. W przypadku kotów rasowych zawsze istnieje ryzyko, że jakiś oszołom szuka takiego kota za darmo by rozkręcić pseudo interes.
I to niestety wcale nie jest rzadkość.
Sama widziałam jakiś czas temu ogłoszenia na sąsiednim osiedlu "sprzedam rasowe koty, pół syberyjskie !, cena ok. 450 zł" - zapewne pół syberyjskie, pół dachowce. Coś okropnego.
(...)

Ja jak zamieszczam ogłoszenia to co rusz się napotykam na takie "perełki" :evil:
jak te "syjamsy" - pisownia oryginalna. Niby za darmo ale gdy zadzwonisz...
http://tablica.pl/oferta/syjamsy-CID103-ID3QrNF.html

Dlatego też jestem za wydawaniem kotów po sterylizacji/kastracji.
Tym bardziej gdy widzę jakim problemem jest bezdomność, ile ogłoszeń jest o
kotach, psach szukających domu. Tysiące.

Super Amrit, że się nie spieszysz i porządnie badasz domki.
:ok:

Monika_Krk

Post » Czw sty 23, 2014 20:55 Re: KRK syjamsko-rosyjski dwupak szuka domu na stałe

Filip od godziny w nowym domu!
Taką wiadomość dostałam fejsem od Filipowego nowego człowieka:
"Filipowi chyba sie podoba nie w głowie mu chowanie sie, zwiedza, zaczepia i trochę mruczy, więc chyba znaleźliśmy wspólny język"
U mnie przez pierwszy tydzień siedział za kanapą :) Mam nadzieję, że będzie mu dobrze samemu, bo on wielki, ale ciapa i inne koty go tłukły.

Co do sterylizacji, to dla mnie oczywista oczywistość, mam kontakt z fundacją Zwierzęta Krakowa i wiem ile jest kociego nieszczęścia na świecie. Bardziej chodzi mi o to, że ludzie mogą chcieć rasowatego kota z różnych pobudek, np. dlatego że ładny i słodki. A jak ktoś wybiera dachowca, to dlatego, że chce po prostu kota.

Z OSTATNIEJ CHWILI:
Filip w nowym domu:
Obrazek

Amrit

Post » Czw sty 23, 2014 22:12 Re: KRK syjamsko-rosyjski dwupak szuka domu na stałe

Ale fajnie trafił :ok: i całą kanapę ma dla siebie :ryk:
Będzie jedynakiem ?
Obrazek

Annaa

Post » Czw sty 23, 2014 22:19 Re: KRK syjamsko-rosyjski dwupak szuka domu na stałe

Annaa pisze:Ale fajnie trafił :ok: i całą kanapę ma dla siebie :ryk:
Będzie jedynakiem ?

Tak, jeden kot i jeden człowiek :) Z najnowszych informacji, jakie dostałam wynika, że obojgu to pasuje

Amrit

Post » Czw sty 23, 2014 22:23 Re: KRK syjamsko-rosyjski dwupak szuka domu na stałe

Super Filip :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

[poprzednia][następna]