POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 12:01 Re: W-wa potrzebny dom TYMCZASOWY dla maluchów z podwórka !!

joanna0487 pisze:Potrzebny tymczas.
Dla kogo?
Najpierw był jeden maluch na podwórku...
Czarno-biała brudna kulka turlająca się pod samochodami. Ucieka, ciężko go złapać.
nie mam jego zdjęcia, ale wygląda ta kulka nieszczęścia mniej więcej tak
(tylko bardziej brudna :( ):
Obrazek
to mała bidula, ma około miesiąca, może ciut więcej.
Ktoś powiedział, że są trzy. Dziś pokazał się też drugi -
ciemny, raczej w typie tego:
Obrazek
no, tylko mniej rasowy... nie wiem jaki jest trzeci. I czy jeszcze jest...
Ziąb jest okrutny, chowają się gdzieś na innym podwórku.
Mają na szczęście matkę, ale na tym mrozie ich los jest raczej okrutny.
Dziś załatwiłam klatkę-łapkę.
Ale nie udało mi się niestety żadnego złapać, są bardzo płochliwe.
Obrazek
Pomóżcie proszę mi i maluchom i dajcie im tymczas, ja nie mam zupełnie warunków
do przetrzymania ich nawet chwilę u siebie, nie mogę.
Spróbuję się jutro podjąć złapania towarzystwa do klatki, ale potrzebuję dla nich pewnej miejscówki,
że mam gdzie je zawieźć, że ktoś się nimi dobrze zaopiekuje.
Zawiozę. Dam jedzenie. Ale nie mogę ich przechować... :(
Nie chcę odwracać się jak reszta ("e tam, dadzą sobie radę") i próbuję pomóc.
Tylko potrzebuję Waszego wsparcia... uratujemy te kilka kocich żyć więcej.
Maluchy są w Warszawie, na Mokotowie (okolice Warszawianki).

może zwróć się do jakiejś kociej fundacji, maluchy nie mogą zostać na mrozie :( chyba już nawet schronisko lepsze.... :roll: , trzymam kciuki, szkoda że nie mogę pomóc...

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Śro sty 22, 2014 20:50 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam wszystkich forumowiczów!

PILNE!! Szukam domu tymczasowego na rok czasu dla naszej kotki Korby. Jest ona niesamowitym pieszczochem, jest kotkiem domowym (nie była nigdy wypuszczana na dwór) i jest wysterylizowana.
My oczywiście zapewniamy wyżywienie i piasek do kuwetki oraz niezbędne sprzęty (kuweta, gumowy dywanik przed kuwetkę, łopatkę). Jeśli kochacie koty, macie już jakiegoś innego kota, to przygarnijcie tez Korbę.

Został już tylko tydzień na znalezienie jej domu..

Obrazek

slonechko

Od: Śro sty 22, 2014 20:32

Post » Czw sty 23, 2014 0:23 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

slonechko pisze:Witam wszystkich forumowiczów!

PILNE!! Szukam domu tymczasowego na rok czasu dla naszej kotki Korby. Jest ona niesamowitym pieszczochem, jest kotkiem domowym (nie była nigdy wypuszczana na dwór) i jest wysterylizowana.
My oczywiście zapewniamy wyżywienie i piasek do kuwetki oraz niezbędne sprzęty (kuweta, gumowy dywanik przed kuwetkę, łopatkę). Jeśli kochacie koty, macie już jakiegoś innego kota, to przygarnijcie tez Korbę.

Został już tylko tydzień na znalezienie jej domu..

Obrazek

Napisz coś więcej: powód poszukiwania domu (pewnie wyjazd?), czy na pewno toleruje inne koty. Ogólnie coś więcej... i nie tylko w tym wątku, mam nadzieję, że szukasz też gdzieś indziej, bo ten wątek to raczej służy do poszukiwania domów tymczasowych dla kotów bezdomnych - na czas do znalezienia im domów stałych (czyli zazwyczaj krócej niż rok).

A co będzie z kotką, jeśli za tydzień nie znajdziesz jej miejsca?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lut 18, 2014 20:26 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Co najmniej 4 kociaki ze złomowiska!

viewtopic.php?f=1&t=160402&p=10426738#p10426738

Z powiatu Poznańskiego - Pilne!

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Pt lut 21, 2014 19:59 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Paulusek pisze:Co najmniej 4 kociaki ze złomowiska!

viewtopic.php?f=1&t=160402&p=10426738#p10426738

Z powiatu Poznańskiego - Pilne!

Potrzebna każda pomoc osób z rejonu Luboń-Buk-Mosina do zaglądnięcia co u kotów, pogadania z sąsiadami i do przetrzymania kotki po sterylce (termin jeszcze nie ustalony).

Nadal brak chętnych na domki.

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Śro lut 26, 2014 20:07 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam, pisałam już raz w tym wątku, ponawiam prośbę - kotka z Poznania, dorosła, bardzo towarzyska, potrzebuje domu na wczoraj!

Obecnie mieszka tymczasowo, ale kotka jej opiekunki jej absolutnie nie akceptuje!
Sytuacja jest naprawdę zła, obie kicie są pobite, z poobgryzanymi uszami, nie jedzą, szans na poprawę nie widać.

Stały wątek koteczki:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=159158
Obrazek

Nyanko

Od: Sob wrz 11, 2010 19:05

Post » Czw lut 27, 2014 9:03 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

mozna szczegoly jesli chodzi o dom tymczasowy? chetnie zaopiekuje sie jakims kotuniem :)

annaliczi

Od: Czw lut 27, 2014 9:00

Post » Czw lut 27, 2014 12:21 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Mizerka, około półroczna koteczka, przebywa w schronisku w Szczytnie. Chudzinka, zaniedbana, z wypadającym odbytem.
Bardzo fajna koteczka, miła, radosna mimo wszystko.
Przydałby się jej DT, który dopilnowałby smarowania tyłeczka przez cały dzień, a nie tylko w godzinach pracy schroniska.
Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw lut 27, 2014 20:40 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Bardzo potrzebny dom tymczasowy dla kotki po operacji. Koteczka jest w tej chwili w Łazach pod Warszawą w Klinice weterynaryjnej.
viewtopic.php?f=13&t=160807
https://www.facebook.com/#!/events/2296 ... pe=regular
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pon mar 10, 2014 19:04 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

PILNIE poszukuje domu tymczasowego w POZNANIU!!!
od ok.2 tyg. na os.B.Śmiałego kręci się cudowna ok.8m-c koteczka czarna cętkowana.
Koteczka jest malutka, jest chodzącą słodyczą, mruczącą, biegnąca za każdym człowiekiem, który okaże jej odrobiynę zainteresowania.
Przedwczoraj spotkałam ją na przystanku autobusowym, przy ruchliwej ulicy, wczoraj przy osiedlowej Biedronce.
Dzwoniłam po fundacjach, niestety nie są w stanie pomóc, tylko jedna z fundacji wpisała Malutką na listę oczekujących.
Jestem w stanie ją złapać, opłacić sterylke, aby tylko nic jej się nie stało - ona na to nie zasługuję.
Dlatego też błagam o pomoc!!!!!!!

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto kwi 08, 2014 16:47 Re: W-wa potrzebny dom TYMCZASOWY dla maluchów z podwórka !!

britta pisze:
joanna0487 pisze:Potrzebny tymczas.
Dla kogo?
Najpierw był jeden maluch na podwórku...
Czarno-biała brudna kulka turlająca się pod samochodami. Ucieka, ciężko go złapać.
nie mam jego zdjęcia, ale wygląda ta kulka nieszczęścia mniej więcej tak
(tylko bardziej brudna :( ):
Obrazek
to mała bidula, ma około miesiąca, może ciut więcej.
Ktoś powiedział, że są trzy. Dziś pokazał się też drugi -
ciemny, raczej w typie tego:
Obrazek
no, tylko mniej rasowy... nie wiem jaki jest trzeci. I czy jeszcze jest...
Ziąb jest okrutny, chowają się gdzieś na innym podwórku.
Mają na szczęście matkę, ale na tym mrozie ich los jest raczej okrutny.
Dziś załatwiłam klatkę-łapkę.
Ale nie udało mi się niestety żadnego złapać, są bardzo płochliwe.
Obrazek
Pomóżcie proszę mi i maluchom i dajcie im tymczas, ja nie mam zupełnie warunków
do przetrzymania ich nawet chwilę u siebie, nie mogę.
Spróbuję się jutro podjąć złapania towarzystwa do klatki, ale potrzebuję dla nich pewnej miejscówki,
że mam gdzie je zawieźć, że ktoś się nimi dobrze zaopiekuje.
Zawiozę. Dam jedzenie. Ale nie mogę ich przechować... :(
Nie chcę odwracać się jak reszta ("e tam, dadzą sobie radę") i próbuję pomóc.
Tylko potrzebuję Waszego wsparcia... uratujemy te kilka kocich żyć więcej.
Maluchy są w Warszawie, na Mokotowie (okolice Warszawianki).

może zwróć się do jakiejś kociej fundacji, maluchy nie mogą zostać na mrozie :( chyba już nawet schronisko lepsze.... :roll: , trzymam kciuki, szkoda że nie mogę pomóc...

Hej chetnie przygarneła bym :kotek: Czarno-biała brudna kulka :kotek: tylko potrzebuje pomocy w transporcie

marta862

Od: Nie paź 23, 2011 18:24

Post » Wto kwi 22, 2014 19:25 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Ludzie pomóżcie! Mam w domu śliczną,młodą,bardzo towarzyską kotkę,która....jest w 3 trymestrze ciąży! Dałam jej chwilowe schronienie,ale sama posiadam już 4 milusińskich,które nie zaakceptowały nowej znajomej.Gdziekolwiek piszę i dzwonię tam owszem,przyjmą,ale chcą dokonać późnej aborcji.Może nazwiecie mnie głupią i samolubną,ale nie mam serca pozbawiać jej dzieci w taki sposób.Liczę na waszą niesamowicie dobrą moc czynienia dobra. Pomóżcie znaleźć Lunie kochającą rodzinę lub CIEPŁY KĄCIK,GDZIE BĘDZIE MOGŁA SIĘ NACIESZYĆ SWOJĄ PRAWDOPODOBNIE PIERWSZĄ CIĄŻĄ.Nie zostawiajcie mnie samej. KOTKA DO OBEJRZENIA POD ADRESEM : https://www.facebook.com/karolina.bogus ... 494&type=1

karolinabog26

Od: Wto kwi 22, 2014 19:18

Post » Śro kwi 23, 2014 8:12 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Karolina – witaj na forum i... w realnym świecie.
Jedna z dewiz miau.pl brzmi: "Jesteśmy za sterylizacją i przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu".
Staramy się chociaż trochę zmniejszyć rozmiar bezdomności kotów i związany z tym ogrom kociego nieszczęścia.
Wielu z nas sterylizuje bezdomne koty w swoim otoczeniu, również aborcyjnie.
Niektórzy nawet usypiają ślepe mioty tuż po urodzeniu (dla mnie osobiście to zbyt skrajne rozwiązanie).
Kotów jest nadmiar. Trudno znaleźć kotu dom tymczasowy, a później dobry dom stały.
Znalezienie domu dla ciężarnej kotki i jej przyszłego potomstwa graniczy z cudem.
Jeśli sama nie możesz zapewnić schronienia przyszłej kociej rodzince, to raczej nie znajdziesz nikogo, kto by się tego podjął.
Nikt ot tak nie bierze sobie na głowę stadka kociąt (które szybko rosną i trzeba szukać im domów itd.), chyba że w celach ratowniczych.
Więc jeśli znajdziesz chętnego, to trzeba starannie upewnić się, że kotka nie trafia z deszczu pod rynnę.
Jeśli masz propozycję przyjęcia kotki i dokonania aborcji, radzę z niej skorzystać. W tej sytuacji to jedyne sensowne rozwiązanie.
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro kwi 23, 2014 21:23 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Nie wiem, czy na tego typu ogłoszenia jest tutaj miejsce, ale sytuacja jest wyjątkowa, bo właściciel chce uśpić kota.
Przypadkiem znalazłem na gumtree ogłoszenie następującej treści:

"Śliczny 5 letni kot Czarus, rasy rosyjski niebieski do oddania, jeśli nie znajdzie właściciela niestety będzie uśpiony :(
Kocur jest wykastrowany. Przebywa tymczasowo w domu innych opiekunów i jest zestresowany nowym otoczeniem.
Potrzebuje czułego, odpowiedzialnego właściciela, który nie rozmyśli się po tygodniu. Czarus na razie jest nieśmiały i przerażony dlatego potrzebuje czasu aby przyzwyczaić się do nowych osób i mieszkania. Jest kochanym, przyjaznym kotkiem lubiącym pieszczoty.
Jeśli chcesz takiego przyjaciela, proszę zaopiekuj się Czaruskiem!
"

Link do ogłoszenia z 14.04: http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -583633537

focus4e

Od: Śro sie 31, 2011 13:00

Post » Czw kwi 24, 2014 6:58 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

witaj,
dopiero pisałyśmy o tym ogłoszeniu na wątku założonym przeze mnie. Ja odpowiadałam na to ogłoszenie, ale dziewczyny uświadomiły mi że ogłoszenie raczej jest już nieaktualne czyli mam nadzieję kotek znalazł dom.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

[poprzednia][następna]