Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 21:37 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Czy zwierzolubna to nie wiem, ale w tenisa gra dobrze :wink: Wygooglane :mrgreen:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Wto sty 21, 2014 21:39 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Koki-99 pisze:
Kinga Warmijska pisze:Dziewczyny, dzięki, że tam byłyście. I fajnie, że jest numer konta, na następne rozprawy też będą potrzebne banery :ok: Ktoś pisał, że nieznane jest nazwisko sędziego - powinno być wywieszone na wokandzie.

Anita Hawranek-Keller. A do czego to jest potrzebne?

Nazwisko było na wokandzie, tyle, że serwer padł... https://plus.google.com/photos/10900015 ... 1333215361 nawet Wam zdjęcie zrobiłam nr 29 :P
Ostatnio edytowano Wto sty 21, 2014 21:41 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto sty 21, 2014 21:41 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

The Szops pisze:
Koki-99 pisze:
The Szops pisze:
Koki-99 pisze:Dziewczyny, które były ze skarbonką. Napiszcie proszę czy koszty banera i plakatów się zwróciły z naszych składek, czy trzeba jeszcze dołożyć.

Zebrało się do puszki 158,60 zł :ok:

To jeszcze za mało, bo baner miał kosztować ponad 200,- o ile dobrze pamiętam. Kilka osób zadeklarowało jeszcze tutaj wpłaty, ale prosiły o nr konta. Przejrzyj proszę wątek.

Dorotka pisała, że koszt to 220 zł. Kilka osób chyba deklarowało, że przeleją coś na konto, więc Dorotka pewnie da znać ile jeszcze trzeba uzbierać.

Tak koszty ogółem 220 zl ale netto (za baner i wydruki A3)
Ja do tej pory na apel o konto wysyłałam nr konta mój prywatny :oops: (bo ten koszt to netto był)
Do 15-tej dzisiejszego dnia weszła tylko jedna wpłata, jutro spisze i podam .

Filomen pisze:Zgadzam sie i dlatego jestem wkurzona cała ta sprawa. Oczywiście ze zachowanie pani Oli to był tylko pretekst dla sądu ale jakby ta sytuacja nie miała miejsca to trudno byłoby uzasadnić konieczność wyłączenia. A tak wszyscy teraz musza milczeć

Ewa jeżeli miało być na konto stowarzyszenia to ja co do mnie wpłynie przeleję (załączę potwierdzenie na wątku) i to co zebrane na miejscu w takim razie też wpłacimy na konto.
Wezmę tez f-rę w takim razie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 21, 2014 21:52 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Halbino, dobrze, że przekopiowałaś wpisy z jego fb, bo chyba usunął profil, pod adresem https://www.facebook.com/wojtek.lesicki.1 pojawia się info : Przepraszamy, ta strona jest niedostępna. Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta. obawiam się, że nasz wątek czytają też niepożądani goście :evil:
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Wto sty 21, 2014 22:19 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Albo otrzymał na PW kilka "ciepłych" słów........... :mrgreen: :ok:
Obrazek Obrazek Świat z marmuru <3
Mój świat runął. Nigdy już nic nie będzie takie samo... 31.05.2020 [']
Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym :)

phoenix6

Od: Śro wrz 18, 2013 22:25

Post » Wto sty 21, 2014 23:06 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

w tej chwili mamy 79 gości. To normalne? Zawsze tak jest?

jogi45

Od: Pt lip 05, 2013 21:10

Post » Wto sty 21, 2014 23:30 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Strasznie smutny ten dzisiejszy dzień... Bardzo współczuję osobom, które wydały temu zwyrodnialcowi koty, bo wszystko wraca i muszą przeżywać traumę od nowa.

Czytam te artykuły, oglądam zdjęcia i jestem pod wrażeniem Was, że potrafiłyście opanować emocje i tak godnie reprezentowałyście wszystkich nas, którym los zwierząt nie jest obojętny. DZIĘKUJĘ za to że byłyście, że mimo deszczu i zimna trwałyście w milczeniu, bo tak trzeba było. Bo milczenie czasami krzyczy głośno...

Mam nadzieję, że to indywiduum zostanie ukarane bezwzględnym więzieniem, a sprawa nie będzie ciągnęła się latami. Bo znając nasze sądownictwo to może być różnie (we wrześniu 2013 roku byłam wzywana na świadka w sprawie, która zaczęła się w roku... 2002 :roll:).

W telewizji stacja POLSAT podała dzisiaj w obu swoich dziennikach informację o rozprawie. Zaczynam cenić POLSAT za to właśnie, bo w Nowy Rok oni, chyba jako jedyna stacja powiedzieli o tym, jak cierpią zwierzęta, ptaki od huku fajerwerków i petard.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro sty 22, 2014 9:00 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Faktycznie, tylko Polsat jako jedyny pokazał reportaż w swoich głównych wydaniach. Mimo, że był i TVN i TVP. I myślę, że reportaż ten był bardzo rzeczowy i nie stało się tak, jak przynajmniej część z nas się obawiała, że jedyne co dziennikarze pokarzą to płaczącą i pokrzykującą p. Olę.

L. poprosił o eskortę policji ponieważ obawia się o swoje dobro, zdrowie a nawet i życie. Jednym z powodów dla których podniesiono wniosek o utajnienie było dobro osobiste L. Z tego, co później udało się "usłyszeć" to ponoć faktycznie p. sędzia powołała się na te "komentarze", które padły przy opuszczaniu sali - spokój rozprawy został naruszony i to, co się stało dawało silne przesłanki do tego, że tak będzie w trakcie całego procesu. I mimo, że był to tylko pretekst, myślę, że to przeważyło decyzję sądu o utajnieniu. Więcej osób w sądzie płakało. W pojedynkę, w ciszy. W którejś relacji netowej przeczytałam, że "Większość obecnych zachowała jednak wymowną ciszę". Fajnie, że ktoś zrozumiał o co, przynajmniej części z nas, chodziło.

Co do L., tutaj, na jednym ze zdjęć (nr 17 jeśli link prowadzi generalnie do zdjęć): http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... a-material widać po jego minie całą jego postawę. Jest butny, zarozumiały, pewny swego, lekceważący wobec wszystkich.

Także uważam, że bardzo dobrze się stało, że byliśmy tam. Starsi, młodsi, faceci i kobity. Przekrój cały społeczeństwa. Pokazaliśmy, że nie będzie milczącego przyzwolenia na takie czyny. Że jesteśmy, pilnujemy, nie zapomnimy. I, mimo, utajnienia, na każdej z kolejnych rozpraw powinniśmy także być.

A od siebie jeszcze serdecznie podziękuję Anulce i Halbinie za zaopiekowanie się koleżanką :) I w ogóle cieszę się, że znowu udało mi się poznać sporo osób, które znam tylko z czytania na forum.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro sty 22, 2014 10:07 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

halbina pisze:https://plus.google.com/photos/109000158564661961238/albums/5971349871333215361 zdjęcia

Wciąż mnie ciekawi, czy ci czterej łysawi panowie (na zdjęciach ze schodów) to koledzy Wojciecha L.... dziwni bardzo...

Nie :) Te dresy przyszły na inną rozprawę, na schodach ja z nimi trochę rozmawiałam, strasznie ich wkurzał Wojciech L. Jeden powiedział, że "my z nim w więzieniu zrobimy porządek", a drugi "ja bym chciał zostać jego kotkiem." Bardzo sympatyczni tak nawiasem mówiąc, mocno oburzeni tym, że jak już chciał przeciwnika, to sobie mógł "tchórz jeden" równego znależć, a nie małego kotka.
Ostatnio edytowano Śro sty 22, 2014 10:34 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro sty 22, 2014 10:13 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

halbina pisze:
Koki-99 pisze:
Kinga Warmijska pisze:Dziewczyny, dzięki, że tam byłyście. I fajnie, że jest numer konta, na następne rozprawy też będą potrzebne banery :ok: Ktoś pisał, że nieznane jest nazwisko sędziego - powinno być wywieszone na wokandzie.

Anita Hawranek-Keller. A do czego to jest potrzebne?

Nazwisko było na wokandzie, tyle, że serwer padł... https://plus.google.com/photos/10900015 ... 1333215361 nawet Wam zdjęcie zrobiłam nr 29 :P

Udostępniłam na fejsie
Tż ma znajomych (niektórych tez znam osobiście) którzy są kibicami jak kto woli kibolami i oni tez mają serce do zwierząt - nie wszyscy są tacy jak to pokazuje telewizja. Wiec jeśli to byli kibice/kibole a na takich wyglądają to dobrze :) może na drugiej sprawie będzie ich więcej.
Trzeba jeszcze więcej ludzi zwerbować
Może i z Tż bedziemy choć to nie na nasze nerwy jest.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 22, 2014 11:08 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

błagam żadnych kibiców. Po pierwsze - Wojciech L i jego adwokaci czytają to forum, jego dziewczyna zapewne też. Albo zgłoście do admina prośbę o założenie forum zamkniętego i tylko pewne osoby, które znamy będą miały dostęp.

po drugie - na pewno pójdą teraz w linię, biednego, zastraszanego przez nawiedzonych kociarzy, wzorowego opiekuna zwierzatek. Im więcej pada z naszych postów zastraszających tekstów, tym więcej argumentów dla niego.

proponuję zamknięte forum, tylko niech się ktos zaufany tym zajmie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sty 22, 2014 11:22 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

A według mnie każdy powinien przyjść na rozprawę nawet kibice jeżeli są przeciwni takim czynom. I nie powinno sie ich wykluczać tylko dlatego, że to kobice/kibole i mają złą opinię nadaną przez telewizję.

CatAngel

Post » Śro sty 22, 2014 11:25 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

CatAngel ale zglaszajacy zgromadzenie odpowiada za nie prawnie chyba? Moim zdaniem lepsza mala grupa ,ale umiejaca sie podporzadkować regułom.Wczoraj bylo widac- jedna osoba sie wylamala i ile szkody zrobila..... :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 22, 2014 11:30 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

anulka111 pisze:CatAngel ale zglaszajacy zgromadzenie odpowiada za nie prawnie chyba? Moim zdaniem lepsza mala grupa ,ale umiejaca sie podporzadkować regułom.Wczoraj bylo widac- jedna osoba sie wylamala i ile szkody zrobila..... :?

Ale to nie chodzi o jakies grupy :) tylko właśnie tak jak wczoraj trójka ich była.
Dobra nie ważne, napisałam tylko swoje zdanie :mrgreen: A na następnej pewnie tez ktoś sie wyłamie i będzie, bo nie wierzę że nie.

CatAngel

Post » Śro sty 22, 2014 11:34 Re: Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o god

Generalnie kibice mają złą opinię, ale na to ma wpływ oczywiście tylko niewielka grupa.Stalowowolscy kibice pomagają dzieciom w domu dziecka, fantastycznie sprawdzili się podczas powodzi, operator koparki nie mógł się ich nachwalić za organizację i pracowitość.Wielu z nich lubi zwierzęta, więc nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.
Od dawna proszę na wielu wątkach, aby powstrzymać się od pisania obraźliwych postów.Myśleć można wszystko, nawet napisać, ale jest przycisk "anuluj".Dlaczego? Bo wtedy kat staje się ofiarą, a tak być nie powinno.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]