Tymczasy u *aniki*. Bukiew, Kongo i Malwa w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 05, 2013 19:14 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

*anika* pisze:[...] i brzuch okrągły jeszcze (tak, też się zastanawiam czemu).

może robale?
:smokin:
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw gru 05, 2013 19:35 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

ewa_mrau pisze:
*anika* pisze:[...] i brzuch okrągły jeszcze (tak, też się zastanawiam czemu).

może robale?
... mry!

tak właśnie podejrzewam ;)

on jest nadal w trakcie odrobaczania, być może trzeba będzie kilka razy kurację powtórzyć...

albo dużo pakuje sobie żarcia do żołądka :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw gru 05, 2013 19:46 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

*anika* pisze:[...]tak właśnie podejrzewam ;)
on jest nadal w trakcie odrobaczania, być może trzeba będzie kilka razy kurację powtórzyć...[...]

a zastrzyk (domięśniowy) na taśiemca dostał?
mój tymczas, Stanisław Zezolek, był ostatnio szczęśliwym posiadaczem kolonii tasiemca uzbrojonego
zastrzyki dostawało całe stado, dwa razy w doopę w odstępie dwutygodniowym
jak się je podaje w tyłek, to działają na wszystkie płaskie
a teraz mam zalecenie podać dowpyszcznie tabletki na resztę żyjątek, tym razem obłych
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw gru 05, 2013 19:52 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

nie, i nie dostanie ;) przynajmniej póki nie zejdą z niego robaczki z jelit (był mocno zarobaczony)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon gru 16, 2013 23:34 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

Rysio DZIŚ odkrył, że łóżko służy do leżenia. I to nie na brzegu (tak było ewentualnie do tej pory), tylko na środku w pościeli :mrgreen: Jestem z niego dumna :lol:

Tak, on jest u mnie już ponad 2 tygodnie i dopiero dziś się ośmielił wejść na łóżko głębiej niż na krawędź... on do tego stopnia jest nieśmiały :roll:
I nie to, że on się boi ludzi czy coś - nie boi się (uwielbia tarmoszenie po brzuszku - wygina się i mruczy). Tylko z nieśmiałością do wszystkiego podchodzi. Do jedzenia też (gdy inne pożerają zawartość puszki, to on bardzo nieśmiało zjada wszystkie kawałeczki... aż go muszę bronić przed innymi chętnymi do miski :roll: ).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie gru 22, 2013 17:58 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

Brzesia w nowym domu od soboty, a Bie-Dronek miał odwiedziny i jest zarezerwowany. Przeprowadzka już w piątek 27 grudnia :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie gru 22, 2013 18:10 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

:piwa: :piwa: :piwa:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie gru 22, 2013 19:13 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

:ok: Super!

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Wto gru 24, 2013 12:24 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

Spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt.
Zadowolenia z prezentów, smacznego jedzenia, rodzinnej atmosfery.
I aby adopcje kotów szły jedna za drugą i dzwonili sami ludzie rozsądni i odpowiedzialni :rudolf:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob gru 28, 2013 0:00 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

Bie-Dronek dziś pojechał do swojego domu :) Bardzo fajni ludzie i kotka 5-letnia do towarzystwa :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto gru 31, 2013 11:32 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

Rysio od trzech dni jest kotem nakolankowym 8)
tzn. w zasadzie nic innego nie robi :mrgreen:
nie da się też go za bardzo zepchnąć, bo od razu wraca z mruczeniem...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto gru 31, 2013 12:56 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon sty 06, 2014 0:32 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

Rysio się robi nawet niegrzeczny 8) :1luvu:

Nadal nie da się go zrzucić z kolan.
Niestety również nie da się go odpędzić od talerza - nawet jeśli na talerzu znajdują się kanapki z serem żółtym lub serkiem ziołowym. Czy okruszki po tychże kanapkach. Nieistotne. On się tam pakuje, nawet z całymi przednimi łapami ;)
Od kilku dni też zrzucał (czas przeszły, bo wyniosłam) puste miski kocie służące do wykładania im mięsa/zawartości puszki. Może chciał mi powiedzieć przez to, że od jakiegoś tygodnia koty jedzą tylko suche i nie bardzo mu się to podoba? :twisted:
A teraz rzucił się na kurczaka w misce przepychając inne koty :) (do niedawna to ja go musiałam bronić żeby mu inne nie zjadły).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto sty 21, 2014 1:55 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

Rysio się zrobił strasznie niegrzecznym kotkiem. Przypominam, że to był kotek, który pierwsze dwa tygodnie u mnie spędził leżąc na kartonowym drapaku (takie pudełko płaskie) umieszczonym obok kaloryfera. Tak spędzał większość dnia.

Teraz najczęściej biega, zaczepia wszystkie inne koty do zabawy, skacze do kluczyka w drzwiach, wynajduje sobie sam zabawki. Ale na kolana nadal sam przychodzi i bardzo często :D Wystarczy powiedzieć mu jedno "miau?" i przybiega :mrgreen:

I lubi zbierać kurz i siano z podłogi. Za pomocą futra. Rzadko teraz bywa czarny... :roll:
Klei się do niego po prostu wszystko ;) a że się tarza po ziemi to co poradzę...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto sty 21, 2014 6:06 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

Popsułaś kotka :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]