Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 20, 2014 22:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Nie bardzo rozumiem po co ci ile wysikał. Ważne, żeby sikał. Nie pokrapiał. Jak jest zdenerwowany to i sikac może na poczatku nie chcieć. A stres jeszcze, ze nie żwirek tylko ryż czy cos tam.
No nie wiem.
Mój Jas po takich przejściach nie sikałby pewnie z dobę, albo sikałby wszędzie a nie do ryżu.
Ale może ja nie w temacie jestem.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 20, 2014 22:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

kasza nie, bo się wchłonie

kazały obserwować ile wysikał

myślę, że ryż będzie dobry, bo jest drobny
podobno wysikał się do tych plastikowych kulek

lecę do nocnego, bo namierzyłam taki

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon sty 20, 2014 22:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

O matko. :|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon sty 20, 2014 22:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Mnie też się wydaje, że nie ważne jest ile, ale by wogóle. Ja patrzyłam na wielkość kulki żwirku (bentonitowy). Na początku były wielkości sporego grona winogronowego, czyli nie dużo, ale lepsze to niż kropelkowanie. Poza tym, przy podrażnionej cewce i pęcherzu sikał częściej, ale po trochu. Wiedziałam, że idzie ku lepszemu, jak w kolejnych dniach po trochu kulka zwiększała swoją objętość.

Więc najważniejsze, aby Loki sikał. Wydaje mi się, że lepiej, aby robił to częściej i po trochu, niż zbierał większą ilość, bo potem może się napinać, aby szybciej się pozbyć i znów ból cewki może go stresować. Tak jak zmiana żwirku na ryż czy cokolwiek innego.

Straszne to wszystko, jak można być tak obojętnym. Ja rozumiem sporo pacjentów itp, ale bez przesady. Jak to mówią, nie liczy się ilość tylko jakość, a tutaj zdecydowanie szli na ilość bez jakości...

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pon sty 20, 2014 23:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

paniom nie wystarczał mój opis długości słyszalnego sikania
ani wielkości zbrylonego żwirku
że normalnie nasikane jest wielkości granatu
a jak mu cewka spuchła, to grudka żwirku była wielkości wisienki, albo i mniejsza :roll:

nie wierzyły też, że potrafię, jak trzeba oddzielić sikanie Zdziski od Lokusiowego

ALE!!!
wróciłam z ryżem
i jest!!!
siku
dużo, długo sikane

ale :?
- ryż się zbryla prawie tak jak drewno, nie da się go odcedzić w celu zmierzenia objętości sika
zrobił żem eksperyment 8)
nasikał żem ze strzykawki wodą obok - aż do wielkości kupki zasikanego żwiru
wygląda na to, że siuśków było od 15- 20 ml

czyli na dziś - ok

stwierdzenie ilości wysikanego moczu było też ważne dla mnie, żeby móc podjąć decyzję, czy idę na zastrzyk do nich, ryzykując, że znów go zacewnikują i zostawią
czy tłukę się godzinę tramwajem do wetek, którym ufam, a tam przecież też może się okazać, że jest potrzebne cewnikowanie i zostawienie
bo kot nie może się nie odsikać, bo to zagraża życiu
to nie jest tak, że ja nie rozumiem i sprzeciwiam się cewnikowaniu, czy coś

czytam (jednym okiem) wątek - weci polecani - opinie o moim gabinecie
najpierw zachwyt, potem, kilka miesięcy później informacja, która potwierdza moje spostrzeżenia - "wymyślanie choroby na zapas" :x
Ostatnio edytowano Wto sty 21, 2014 0:15 przez pozytywka, łącznie edytowano 3 razy

pozytywka

Post » Pon sty 20, 2014 23:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

rety....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto sty 21, 2014 0:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

O rany współczuję takich doświadczeń :( :strach:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sty 21, 2014 7:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

i jak? Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sty 21, 2014 9:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

ryż jednak nie jest dobrym rozwiązaniem
ale

o 3.30 było sików ok 20 ml
5 ml w strzykawce, reszta w ryżu

o 4.45 było następne obfite sikanie

Teraz czekam, bo to się może zmienić w ciągu dnia

wróciłam do żwirku
będę badać objętość klumpsów żwirkowych
zrobiłam poglądową Farmę Sików (na wzór amerykańskich Farm Trupów)
Zdaję sobie sprawę, że mocz może inaczej sklumpiać żwirek niż woda z niebieską plakatówką, ale jakie takie pojęcie i iliści wysikanego moczu daje

w całym domu rozwleczone ziarenka osikanego ryżu

Dziś na obiad:
ryż z jabłkami i cynamonem
dużą ilością cynamonu 8)

pozytywka

Post » Wto sty 21, 2014 9:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

dubel
(moja myszka strzela kliki seriami)
Ostatnio edytowano Wto sty 21, 2014 16:07 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Wto sty 21, 2014 9:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

no nie wiem - z tym ryżem
ja ryz raczej jadam

Patmol

Post » Wto sty 21, 2014 9:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Tak, cynamon dobrze maskuje woń sików :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto sty 21, 2014 9:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

:twisted:

pozytywka

Post » Wto sty 21, 2014 9:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

moje dzieci jedzą ryż
no
czasem jedzą
a takie teksty -to :evil:

ryz jest super

Patmol

Post » Wto sty 21, 2014 10:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Sikaj kotku!!!!!!!!
A ryż?
Ryż tylko brązowy.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]