Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 20, 2014 16:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

no, nie ma wyjścia

ja wiem, że leczenie to jest proces, a nie jednorazowy cud, ale mam wrażenie, że tu leczenie polega na trzymaniu w szpitaliku, żeby samo minęło
a jak nie mija, to się wymyśla jakieś historie z dupy wzięte

I nie lubię, jak ktoś mnie okłamuje
np. że kot miał wyjęty cewnik, a okazuje się, że sam sobie wyrwał, bo go zostawiły bez kontroli ze zdjętym kołnierzem (przez przypadek się pani wygadała) - to było na początku leczenia i usilnie starałam się nie budować na tym mojej opinii o nich
ale teraz widzę, że generalnie mówi się jedno, a robi coś innego
(a właściwie nie robi)

rozumiem, że informacje od różnych lekarzy mogą się trochę różnić
ale żeby ten sam lekarz opowiadał za każdym razem co innego?

ej, złóżcie jakieś ofiary trociczkowe, żeby mu jednak ta cewka sklęsła i żebym go mogła spokojnie zabrać, bez nieprzyjemnych scen :?

leczenie opiera się również na zaufaniu
ja swoje straciłam do tego miejsca

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon sty 20, 2014 16:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

:ok: :ok: Powodzenia w wyciąganiu wydruku opisu leczenia i Lokiego z tej lecznicy oraz jego leczeniu :ok: :ok:
W tym momencie - przepraszam, ale nie powinny Ci leczyć za szpitalik, skoro dokładnie to samo można było podać na miejscu i zabrać kota do domu, gdzie miałby lepsze samopoczucie - i najwyraźniej - opiekę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 20, 2014 17:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

kurka wodna no
na pewno i to mi zmienią
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 20, 2014 18:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

jestem i ja :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 20, 2014 19:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

zadzwonił TŻ
najpierw rozmawiał z dr Poranną

potem zadzwonił jeszcze raz i trafił na dr Historyjkę
najpierw pani dr nie wiedziała o jakiego kota chodzi
następnie usłyszał tę samą historyjkę co ja wczoraj
o obserwowaniu kota, któremu kwadrans wcześniej ściągnięto cewnik
z tym, że mnie dziś powiedziano, że cewnik zostanie zdjęty wcześniej, będzie podany steryd i kot będzie obserwowany
czyli przesiedział z cewnikiem cały ku...ski dzień (mimo, że nie ma piasku, czyli się nie zatyka), nie ma jasnej odpowiedzi, czy dostał dodatkowe sterydy
dr Historyjka twierdzi, że kot nie może iść do domu, bo w domu nie zaobserwujemy ile razy podchodzi do kuwety i ile sika
twierdzi, że ona będzie na niego patrzeć całą noc i że oceni ile kot wysikał na podkład
zaznacza przy tym, że ma wiele innych pilniejszych przypadków
Widział ktoś takiego geniusza autopromocji?

modlę się, żeby kot doczekał rana
i żeby się go udało stamtąd zabrać
to się w pale nie mieści, że kobieta, która nawet nie pamięta, że ma takiego kota na stanie, wciska taki kretyński kit za każdym razem
przecież ja sobie notuję, co one mi mówią, żeby wiedzieć choć w szczątkowy sposób, jak jest leczony
robię to w dobrej wierze, chcąc pomóc mojemu kotu
a ona ma na wszystko wy...ne, na odwal się strzela jakąś bajeczką i przekonuje żeby kota zostawić w szpitaliku, bo tam będzie mu patrzeć głęboko w oczy i głaskać po główce, żeby się łaskawie wysikał
czy jej się wydaje, że ludzie żyją tak jak ona i nie przekazują sobie informacji?

Szkoda, że nie mam jakichś środków uspokajających
bo zaraz tu zejdę
A tak, bym się naszprycowała i pozwoliła jutro mówić TŻowi

jestem pewna, że będzie się upierać, żeby go jeszcze zostawić

po kiego grzyba zakładały mu wczoraj ponownie cewnik????????
Ostatnio edytowano Wto sty 21, 2014 9:13 przez pozytywka, łącznie edytowano 4 razy

pozytywka

Post » Pon sty 20, 2014 19:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

aktualizacja:
cudownym zrządzeniem losu
kiedy dr Historyjka poszła do dr Porannej i ustaliły, że dzwonił ten sam pan od tego samego kota, od tej samej pani, co rano robiła dym -okazało się, że Loki oddał 23 ml moczu
klarownego
i cud kolejny - jednak może iść do domu na noc
właśnie zadzwoniła do mnie dr Poranna

wiecie co
może ja jestem stuknięta
może mam obsesję
ale nikt mi nie wmówi, że ta sytuacja nie jest chora

na rozum biorąc, skoro usunęły mu cewnik 20 min wcześniej (jak twierdzi dr Historyjka), to pęcherz był opróżniony, skąd więc tak szybkie oddanie 23 ml, zaraz po dwóch rozmowach telefonicznych mojego męża?

jasne
mam obsesję i węszę spiski siuśkowe

a dr Historyjka nie kłamie, tylko zmyśla

mam to gdzieś
idę po kota

i palić trociczki
Ostatnio edytowano Wto sty 21, 2014 9:14 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Pon sty 20, 2014 19:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Razem z Lokim odbij pełną historię leczenia go :ok: :ok: :ok: Za akcje bojową :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sty 20, 2014 19:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

:strach:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon sty 20, 2014 20:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Mam nadzieję, że wzięła jakieś wsparcie w postaci dorodnego samca...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon sty 20, 2014 21:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

z obstawą poszłam
niech mi kto wytłumaczy, że gender nie istnieje

mam wszystko
panie doktorki nie miały czasu żeby do nas wyjść i zrzuciły wszystko na dr Młodziutką i Miłą
wypis leczenia czekał już wydrukowany
cud kolejny

teraz pytanie
iść do nich na steryd jutro, czy jechać na Balicką
bo powiedziały, że jak chłop się nie wysika, to znów go zacewnikują

na marginesie dodam, że kot śmierdział tak nieziemsko, po dobie u nich (o kosmos bardziej, niż poprzednio po 4 dobach) że nie dało się tego zniwelować chusteczkami niemowlęcymi i zaliczył kąpiel na podkładzie do przewijania niemowląt
gąbka, woda, szare mydło
niestety suszarka nie mogła zostać użyta, gdyż szumi
nieopatrznie jednak próbowaliśmy
nikt nie został porażony i to uważam jednak za prawdziwy cud

nawet czubek głowy miał unurzany w siuśkach
a przecież przez większość tego czasu miał założony cewnik
nic nie rozumiem

rozumiem, że do pań dotarło, że nie podobają nam się nieścisłości w informacjach
i że się obraziły
ale mnie to ...
"właściciele chcą obserwować kota w domu"
no raczej

wiecie, to wszystko nie ze złej woli jest robione
ale z kompletnego braku przepływu informacji w gabinecie
to, że coś jest komputerze, nie znaczy, że lekarz, który przychodzi na dyżur to przeczyta, bo przecież ma mnóstwo nowych pacjentów
Jeśli nie ma na klatce, lub w książce szpitalikowej informacji co ma być zrobione, to przecież nikt nie jest duchem świętym
nikt tam też nie przychodzi sobie potańczyć charlestona, tylko cały czas przyjmuje się nowe przypadki
rozumiem jakąś niedoróbkę, nie rozumiem permanentnego zlewania i kitowania wszystkiego wymyślonymi historiami

Mamy obserwować ile razy i ile sika
Należałoby oddać Zdzisię na przechowanie do szpitalika, żeby nam nie zaburzała obserwacji kuwetowych :twisted:

Zorganizowałam to tak:
- pusta kuweta (nikt się do takiej nie wysika, a na pewno nie Loki)
- na dno pustej kuwety sucha cieciorka, bo nie mam tego specjalnego plastikowego żwirku, o tej porze już nie kupię
- karimata obok kuwety, żebym widziała, kto idzie sikać i ewentualnie skierowała Zdzisię do tej ze żwirkiem, ukrytej w regale z książkami
- zestaw cedząco-odsysający, żeby zmierzyć objętość wysikanego (oby!!!!) moczu

sucha cieciorka tak szybko nie nasiąknie, a jednak da się nią poszurać w kuwecie
szurana wydaje straszny huk - nie ma strachu, że nie usłyszę, że ktoś sika

to by było na tyle
aha, strasznie śmierdzę kocimi siuśkami :roll:
Ostatnio edytowano Pon sty 20, 2014 21:28 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Pon sty 20, 2014 21:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

dżizas :?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 20, 2014 21:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

O bogowie

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon sty 20, 2014 21:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Jedź na Balicką - bo panie uznają, że "było minęło" i znowu będą cuda wymyślały, by długo leczyć zanim kota się wyleczy :roll: Sam oczywiście :evil: .

Alienor

Post » Pon sty 20, 2014 21:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

ja się tylko tego ponownego cewnikowania boję

Errata:
cieciorka w kuwecie jest do kitu - Loki uznał, że do takiego szajsu, to on się załatwiał nie będzie
idę po prośbie po ludziach, może mają ryż :|
(sklepy zamknięte)

pozytywka

Post » Pon sty 20, 2014 21:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Może manna albo drobna mazurska?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]