Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 19, 2014 17:39 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

No tak... ludzie na fb są uzależnieni od zdjęć.
Trzeba nawet zrobić zdjęcie sedesu, na którym się siedzi.
Prosszzzzz!
Pani mówi - Pani ma!

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie sty 19, 2014 17:41 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Będzie dobrze :ok: Pieniądze zbierzemy, dom znajdziesz dla Bandiego taki fajny jak potrzebuje :ok: :ok:. Wspólnym wysiłkiem damy radę :ok: :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 19, 2014 17:50 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Kurdę dziewczyny już tak daleko zaszłyśmy, tyle udało się dla niego zrobić, że teraz to już jest tylko z górki!
Nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa patrząc na te zdjęcia i czytając info od Patrycji.
Miód na serce i wódka na wieczór.
Zaje**ste jesteśmy, że tak sobie rzeknę. 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie sty 19, 2014 20:13 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Zosik moja znajoma z Poznania zadeklarowała, ze wpłaci brakująca kwotę na luty. Podac jej nr konta i niech wpłaca te 190 czy poczekamy do 30 stycznia i moze jeszcze ktoś wpłaci (w tym ja bo zadeklarowałam stałe wpłaty)
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie sty 19, 2014 20:43 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Jak obiecałam podeślę 20 zł na Bandiego :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 19, 2014 20:49 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Alienorku Ty już zdaje się 2 razy wpłacałaś, więc jesteś "odhaczona" ;)

Ewusiu może, żeby nie wykorzystywać finansowo Twojej znajomej - poczekajmy do końca miesiąca. Jak coś wpłynie, to może dopłaci mniejszą kwotę?
Możesz postanowić, jak uważasz.
Swoją drogą - Twoja znajoma jest aniołem - przekaż jej to i podziękuj pięknie!
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie sty 19, 2014 20:55 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

oj tam oj tam. Ona ma suczkę znalezioną przywiązaną do drzewa, która do tej pory a minęło już kilka lat nie pozbyła się traumy i nieufności do ludzi. Mojemu mężowi np nie pozwalała się pogłaskać ani wyprowadzić na spacer, plus adoptowała staruszka ze schroniska. Staruszek po kilku miesiącach odszedł więc to dla niej nie nowina pomagać psiakom.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Nie sty 19, 2014 23:53 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Zosik tutaj se walnę, przepraszam no i mi się telefon zje... zepsuł.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon sty 20, 2014 9:07 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Se wal. Walić też tu można. 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon sty 20, 2014 10:55 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Ale ładne psicho z tego Bandziora, za super domek :ok:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Pon sty 20, 2014 21:36 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Dziewczyny z cyckami maxi i mini głosujcie w styczniu na Psi raj w Pasłęku. Śledze od jakiegos czasu ich wydarzenie na FB i uwazam, ze warto im pomóc
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=17281
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon sty 20, 2014 22:37 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Zagłosuję jutro z domu i z pracy. Dzisiaj już padam na twarz, bo dopiero wróciłam do dum, ale siadłam, bo muszę coś napisać.

Zaznaczam, że ZABRANIAM SIĘ CIESZYĆ, bo jeszcze zapeszycie!
Bandi ma w sobotę PA.
Więcej nie powiem.

Gdyby ktokolwiek chciał już skakać z radości i czynić podobne głupoty, to uprzedzam, że będę lała po łbach!

Pozwalam za to słać pozytywne myśli i trzymać te dziwne niebieskie kciuki za chłopaka i sobotnią PA.

Ze złych wieści (bo też takie mam, ale złe umiarkowanie) - Patrycja powiedziała mi dzisiaj, że Bandi się chyba przeziębił.
Zagadała nieśmiało, czy obserwować, czy jechać do weta. Oczywiście powiedziałam, żeby jechała i zapłaci się jakoś, jeśli będzie trzeba.
Mówi, że jak nic mu nie jest, to wetka nie policzy jej za nic, także trzeba by ewentualnie zapłacić, gdyby się okazało, że coś mu jest i należy leczyć.
Tak więc za wizytę u weta i zdrowie Bandiego też proszę trzymać kciuki/modlić się/gusła odczyniać*

*wybrać co kto lubi najbardziej

A teraz idę ogarnąć tubylców i spadowuję spać, bom prawie umarła jest i na twarzyczkę padam.
Dobrej nocki, a kto tu będzie siedział do drugiej w nocy - to miłego miauowania życzę. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro sty 22, 2014 10:04 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Niestety Bandiś troszkę zachorzał.
Info z dt:

"Niestety Bandi jest chory kaszle i ma zielone gile z nosa. Byliśmy u weterynarza i dostał antybiotyk w zastrzykach .
Pani doktor powiedziała że te zielone gile świadczą o bakteryjnym zakażeniu i leczenie potrwa do dwóch tygodni.
Ogólnie Bandi ma apetyt, chęci do zabawy i na spacery, awanturuje się jak mu się coś nie podoba, więc nie jest źle, Trochę go izoluję od reszty psów żeby nie nastąpiło masowe chorowanie, wyleguje się więc samotnie w pokoju na wersalce, wygląda przez okno i szczeka wtedy kiedy moje psy szczekają na podwórku
W piątek też idziemy do weterynarza. Na razie zastrzyki kosztowały 40zł (6 zastrzyków). Zeskanuję rachunek i prześlę.

Do jedzonka wrzucam mu za zgodą pani doktor rutinoscorbin i tran.

Ciekawe było zachowanie Bandiego w lecznicy. Najpierw był niecierpliwy i na wszystkich i wszystko szczekał, a nawet próbował się rzucać, ale udało mi się go uspokoić. Nie było to takie trudne bo on sam szybko się zorientował że w tym miejscu wszyscy siedzą spokojnie i też się wyciszył. Położył się i wszystko obserwował. Na panią doktor zawarczał swoim zwyczajem. Założyliśmy mu kaganiec ale był grzeczny jak aniołek, nie wyrywał się ani nie piszczał.
Pozdrawiam Patrycja
Ps jutro postaram się wysłać zdjęcia"

Wysyłam od razu Patrycji te 40zł za abtybiotyki z pieniędzy, które już mam na luty na dt.
Później wkleję skan rachunku i potwierdzenie przelewu.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro sty 22, 2014 10:10 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

No tak, widać jaki wpływ na psa ma karmienie belegównem przez nie wiadomo jak długo, a najpewniej od szczeniaka... A co by było gdyby zachorował tutaj, u swojego "pana"?

"Pan" wielbi mnie miłością nieodwzajemnioną, uśmiecha się, drze ryj na pół podwórka i pokazuje znajomym i nieznajomym z którymi akurat zasila swój organizm odrobinką metanolu czy etanolu (dla niego różnicy niet), że jestem jego koleżanką i znalazłam Bandziorowi taki zajebisty dom, no i on kiedyś ze znajomymi i z mamą przyjdzie odwiedzić psa... :lol: Bo on kocha pieski i kotki i wszystkie zwierzątka... :roll:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro sty 22, 2014 11:23 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Ot, adorator Ci się trafił :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]