Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 15, 2014 23:16 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Z próżności mógłby zadać. Mężczyźni są bezdennie próżni - a on tym bardziej!
A tu nic!

No i tak... to prawda - ja sobie zawsze poradzę.
Jestem nad wyraz zaradna.

Chciałabym kiedyś przez jeden dzień być taką słodką, głupią idiotką, której trzeba włączyć pralkę, bo nie wie jak, na którą trzeba zarobić, bo nie będzie miała za co kupić chleba, którą trzeba zawieźć do pracy, albo zamówić taksówkę, bo inaczej pójdzie na l4...

Ech...
I jeszcze raz ech...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw sty 16, 2014 7:10 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Zosik pisze:Z próżności mógłby zadać. Mężczyźni są bezdennie próżni - a on tym bardziej!
A tu nic!

No i tak... to prawda - ja sobie zawsze poradzę.
Jestem nad wyraz zaradna.

Chciałabym kiedyś przez jeden dzień być taką słodką, głupią idiotką, której trzeba włączyć pralkę, bo nie wie jak, na którą trzeba zarobić, bo nie będzie miała za co kupić chleba, którą trzeba zawieźć do pracy, albo zamówić taksówkę, bo inaczej pójdzie na l4...

Ech...
I jeszcze raz ech...

Ja też bym chciała, ale nie umiem.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 16, 2014 21:02 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

To nie jest trudne.
Trzeba się tylko powstrzymać przed ciągłym informowaniem facetów ,że Ty wbijesz ten gwóźdź ZNACZNIE lepiej niż on.
Potem on wbija DOBRZE gwóźdź.
Następnie się go chwali.
A potem już samo idzie: nie musisz nic mówić.

Aczkolwiek w moim życiu istnieje tzw. "fenomen Kryśki".
Prześladuje mnie przez całe życie... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 16, 2014 22:59 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

fenomen Kryśki?
Już o tym gdzieś czytałam, chyba na Twoim wątku.
Co to było? :mrgreen:

U mnie teraz chłopa niet, czyli dalej radzę sobie, jak radziłam se, kiedy był. 8)
Constans - jednym słowem.

Wasia próbuję odchudzić...
Nic oprócz bezzbożówek i mięsa teraz nie dostaje.
Ale ruszać mu się nie chce...
Za laserkiem CZASEM pobiega, ale krótko, bo szkoda czasu, który można poświęcić na leżenie i spanie.
Ciekawe co z tego wyjdzie.
Wasia jest typem zdecydowanie Leosiowym.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw sty 16, 2014 23:38 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Jesteśmy realistami: koty wyłącznie tuczymy.
Leosia przybyło nam od sierpnia 300 gramów, jeszcze 200 i będzie ok.
Waży 5,2 kg, Cairo świadkiem (byłyśmy z naszymi "wrocławskimi" persidłami u dentysty wczoraj...plus Leoś).Ja wydam jakieś 800-1000zł, a Cairo połowę tego. Sama radość, nieeee...?)

Kryśki osobiście nie miałam szczęścia poznać.
Znałam za to blisko jej małżonka, który się we mnie STRASZLIWIE zakochał.
I zaczął planować ze mną przyszłość.
Planował bodaj z tydzień i już-już miałam to wziąć poważnie , kiedy przybiegł do mnie z miną wielce skruszoną i rzekł te wiekopomne słowa: "nnnnoooo... fajna jesteś...ładna...dobrze zarabiasz...gotujesz dobrze...w łóżku-raj...słowem : jesteś super. A ta moja to wiesz: gruba, głupia, nie pracuje , gotuje Knorry i jeszcze się kłóci o wszystko...ciągle ogląda "Modę na sukces"...No ale wiesz- ona, Kryśka se NIE PORADZI. Kto ją zawiezie po zakupy? Kto jej kupi kieckę? No i jest wesele kuzyna- z kim Kryśka pójdzie?
Nieee...nie mogę jej TERAZ zostawić..."
Tzn. mogłam poczekać na bliżej nie sprecyzowaną przyszłość, kiedy to Kryśka zacznie se radzić i się z nim spotykać rzecz jasna.
Oczywiście ów istny wyrażał stałą chęć spotykania się ze mną w tzw. kurwidołkach w celach li, tylko i jedynie konsumpcyjnych (znaczy coby skonsumować nasze uczucie...). Im tańszy q-dołek, tym lepiej bowiem Kryśka na zakupach lubiła zaszaleć...

Od tego czasu sen mi z oczu spędza nieznane mi stado Krysie, co to se nie poradzą.
Nota bene mój obecny Małż jest jedynym znanym mi facetem co to o ex żonie mówi wyłącznie dobrze.
Czyli jest szansa ,że o mnie też...

kotkins

Post » Pt sty 17, 2014 0:06 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

HA!
Wasilij już waży ponad 6kg! Ostatnie ważnie to było zdaje się 6,15kg, ale nie chce mi się wstawać, co by w szafie grzebać, a następnie w książeczce.

Taaak... ostatnie przeziębienie Rosyjskiego Cara kosztowało około 400zł chyba, albo trochę więcej... nie pamiętam, bo przecież mu nie wypominam, a nawet gdybym to zrobiła, on i tak by na to usnął.
W każdym razie jak widać - radość to była wielka, albowiem nie pamiętam nawet dokładnie czy było to 400, czy 600. W każdym razie nie więcej, niż 1000zł, bo tyle na raz bym nie miała. ;)

Kur*a!
Ja też chcę być taką Kryśką!
Niech mnie wożą! Niech mi kupują! Niech wszystko dla mnie robią!

A potem znowu chce być sobą, bo przecież jak długo można robić z siebie idiotkę. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt sty 17, 2014 7:20 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

ja bym nie dała rady na dłuższą metę..........no nie ma mowy..........

Jak sobie kiedyś coś tam chciałam kupić i zapytałam Tz o opinię, a on miał minę taką sę. To powiedziałam krótko "nie znasz się!" i sobie kupiłam. Jestem niezależne stworzonko. Facet stworzenie przydatne, ale mniej od kota. Bez faceta był przezyła.........bez kotów wpadła w depresję:-)
Serio tak myslę

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt sty 17, 2014 11:11 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Nie.
Nie chciałabyś być Kryśką.
Kryśka jak chciała nową sukienkę to musiała Panu I Władcy dawać.
Niezależnie od chęci własnej.
Ot, współczesna forma niewolnictwa, czyli Kryśka i jej Posiadacz w kabinie H&M przyłapani przez obsługę.
Barwna opowieść!
Żadna tam wielka namiętność, Kryśka była zwyczajnie na wyprzedaży.
Jak mu dała , to on jej kupił co ładnego.
Albo nie.
Dawała bowiem przed zakupami.
Głupia faktycznie była:)!
Taka wymiana usług.
Npo i był monitoring...

Myślę ,że Posiadacz Kryśki wystraszył się , że ja mu nie będę dawała w szerszej perspektywie.
Bo kiecki w H&M to mogę sonie kupić sama i to w dużej ilości.
Nie lubię ciuchów z H&M zresztą...

kotkins

Post » Sob sty 18, 2014 17:05 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Nie - dawać za kieckę rzeczywiście niezacnie...
To ja cofam swoje życzenie.

Idę do sklepu... jakieś piwo może sobie kupię i naprawię dziecku koła w samochodziku.
Chłopa nie ma, dziecko wyjechało na ferie...
Zostałam sama z kotami.
Bez nich zupełnie bym chyba oszalała w swej samotności.

Dzięki Ci miau za te koty! (zwłaszcza za Wasia, który właśnie kopie mnie przez sen...)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob sty 18, 2014 17:26 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

A mnie zostało jeszcze JEDNO sprawozdanie i JEDNA deklaracja udziału w konkursie i idę się kurna walnąc i se poczytac. Reszta jutro

Obrazek

Neigh

Post » Sob sty 18, 2014 18:55 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Mniemam, że jesteś już PO i czytasz? :mrgreen:

Wiadomość mam od DT Bandiego:
"Bandi jest coraz bardziej zadomowiony. W domu jest spokojny nie niszczy przedmiotów kiedy jest zamknięty w pokoju. Klatki już nie używamy. Szybko rozpoznaje stałych bywalców i na dziewczynki już nie burczał a z moim 17 letnim siostrzeńcem który przyjechał na parę dni śpi w łóżku, a rano liże go po buzi.
Jak mąż przełoży mi zdjęcia z aparatu do komputera to je wyślę.
Pozdrawiam"

CatAngel czyni ogłoszenia dla Bandiego, ale zapracowana jest coś chyba, bo już tydzień obsuwy ma...
Czekam, bo duży piękny pakiet mu zamówiłam.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob sty 18, 2014 21:44 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

czyli piesu do adopcji już :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob sty 18, 2014 21:54 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Za dom dla Bandiego :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 19, 2014 17:22 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Ta jest! Bandi jest gotowy do adopcji! :D
Ogłoszenia już poszły hurtem w net, CatAngel poczyniła, za co serdecznie dziękuję!

Czekamy teraz na odzew i niech choćby jeden mądry telefon będzie.
Zaznaczyłam w ogłoszeniu, że jest to piesek do domu, a nie na podwórko do budy (tak, jak napisała Patrycja), bo doprowadzały mnie do szału pytania o pilnowanie placu przy okazji ogłaszania psa Pani Joli.
Chociaż z drugiej strony dużo ludzi nie czyta, albo nie doczytuje do końca...
A ja mało cierpliwości mam.

Będzie dobrze. :D

Zapomniałam napisać, że doszła jeszcze wpłata 30zł od Katarzyny O. z Tomaszowa Mazowieckiego, czyli na luty mamy około 110zł, o ile umiem liczyć.
Musiałby się stać cud, żeby do lutego wyprowadził się od Patrycji do nowego domu, ale cuda też się zdarzają.
Tak więc luty raczej jeszcze trzeba będzie opłacić...
Brakuje 190zł.
To nie tak potwornie dużo...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie sty 19, 2014 17:32 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - "stiuningujmy" SE cycki

Czekam na zdjęcia, zeby newsy na fc zamieszczac od razu ze zdjęciami
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

[poprzednia][następna]