Moderator: Moderatorzy
ani_ pisze:(...) Ostanie wyniki Megi: kreatynina 5,1mg/dl, mocznik 189mg/dl, niestety.![]()
Najlepiej dopytaj dr Neskę, ona najlepiej wytłumaczy ci swoją decyzję.ani_ pisze:Wszyscy lekarze go zalecają przy niewydolnych nerkach. Co o tym myślicie ??? Ostanie wyniki Megi: kreatynina 5,1mg/dl, mocznik 189mg/dl, niestety.
A jak doktor motywowała konieczność odstawienia lespewetu?ani_ pisze:Odstawienie Lespewetu mam napisane na kartce, więc nie ma mowy, że coś źle zrozumiałam. Nawet dopytywałam, czy to dobrze.
Posłucham dr Neski, jednak jeśli będzie gorzej powrócę do Lespewetu.
Za mało moczopędny? Włączyła jakieś skuteczniejsze leki moczopędne?ani_ pisze:Powiedziała, że jest on mało skuteczny.
Po leku moczopędnym trudno się spodziewać radykalnej poprawy wyników (jeśli chodzi o parametry nerkowe), bo ich zadanie polega na podtrzymaniu pracy nerek, a nie zmniejszeniu poziomu metabolitów w sytuacji, gdy rozchwiana jest reasorbcja w zanikających nefronach.Yagutka pisze:Moja wetka też uważa, że lespewet jest mało skuteczny, ale powiedziała, że jeżeli chcę, mogę podawać, bo nie zaszkodzi. Natomiast Maciek lespewet dostaje od może 3 miesięcy, wcześniej nie dostawał, wyniki są podobne - w sensie wahają się w tych samych granicach.
ani_ pisze:Pixie65 uważasz inaczej?
(...)
pixie65 pisze:ani_ pisze:(...) Ostanie wyniki Megi: kreatynina 5,1mg/dl, mocznik 189mg/dl, niestety.![]()
Naprawdę pani doktor powiedziała, że to ostatnie stadium pnn![]()
pixie65 pisze:ani_ pisze:Pixie65 uważasz inaczej?
(...)
Teoretycznie to może być 4 stopień pnn, trudno mi coś więcej na ten temat napisać nie widząc wszystkich wyników badań Twojej kotki...
Ale moim zdaniem nie oznacza to, że nie można jeszcze razem z kotem trochę popracować, żeby zyskać jeszcze całkiem sporo wspólnego czasu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość