Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 04, 2014 22:48 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

:ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sty 07, 2014 22:33 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

justyna p pisze:O kuźwa, ale żenująca dyskusja :?

A ja ile razy widzę wpis Szenili, wiem, że będzie krótko, konkretnie i na temat. Że ratuje kolejnego naprawdę ciężko chorego zwierzaka, dwojąc się i trojąc. I robi to dobrze i sensownie, bo efekty są widoczne. I wierzę, że nie ma czasu na urocze forumowe wpisy obłaskawiające urażone ego niektórych.

Wiem, że zazwyczaj osoby zbierające kasę na leczenie robią rozliczenia. Czasem wspieram takie akcje, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się analizować szczegółowo, co się stało z moimi paroma groszami. Opieka nad chorym kotem to nie tylko operacja. Dochodzą leki, podkłady, dobre żarcie, masa dupereli, jak to podliczyć jeśli ktoś opiekuje się gromadą zwierząt?? Jeśli coś zostanie z zebranej kwoty, to co mi wisi, niech inny zwierzak dostanie. No chyba, że podejrzewacie, że Szenila zrobiła sobie za ta kwotę atrakcyjną egzotyczną wycieczkę :roll: :mrgreen:

Jestem po raz pierwszy na wątku i pewnie nie powinnam się wypowiadać, ale czytam i jestem przerażona tym polskim piekiełkiem.
Ludzie, Szenila nie siedzi w ciepełku przed kompem i nie klepie w klawiaturę, tylko wykonuje tę najcięższą pracę przy swoich podopiecznych. Ona nie ma czasu na piękne słówka, hopki i uśmieszki.

Szenila, wielki szacun za to co robisz i jak udało się wyleczyć tę maleńką kicię.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sty 08, 2014 0:36 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

EVA2406 pisze:[
(...)

Szenila, wielki szacun za to co robisz i jak udało się wyleczyć tę maleńką kicię.

Ode mnie również.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro sty 08, 2014 2:59 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

Blekitny.Irys pisze:
(...)

Ode mnie również.

Ode mnie również... :D

A dla tych co nie wierzą w cuda - przepraszam uprzejmie ale o ...

Obrazek

Miaumen.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 09, 2014 2:10 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

Ja śmiem zauważyć jedną rzecz.
Osoby które wpłacały na koteńkę nie krytykowały w żaden sposób działalności Szenili i jej poświęcenia dla zwierząt.
Wręcz podkreślały szacunek, dla tego co dla nich robi.
Jednak ich świętym prawem jest żądać, aby pieniądze były wydane zgodnie z celem na który wpłacili.
A wpłacili na konkretnego kota, nie zaś na długi fundacji w lecznicy.
Zaś świętym obowiązkiem obdarowanego jest rozliczenie się z otrzymanych pieniędzy. A jeśli jest nadwyżka, należy zapytać, czy można ją rozdysponować na inne cele. Tak to działa. Inaczej traci się zaufanie.
Nie do pojęcia dla mnie jest, że trzeba się prosić o rozliczenia, których dalej niema, prosić o wiadomości o kotce.
I żadnym wytłumaczeniem jest brak czasu, bo ratuję inne koty. Zalogowanie się na forum i krótki wpis zajmuje parę minut.

Monika_Krk pisze:
Blekitny.Irys pisze:
(...)

Ode mnie również.

Obrazek

Miaumen.

Monika_krk czyli wedle Ciebie zbierajmy pieniążki a potem możemy pokazać ludziom faka? No, gratuluję :/
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw sty 09, 2014 15:41 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

phantasmagori pisze:Ja śmiem zauważyć jedną rzecz.
Osoby które wpłacały na koteńkę nie krytykowały w żaden sposób działalności Szenili i jej poświęcenia dla zwierząt.
Jednak ich świętym prawem jest żądać, aby pieniądze były wydane zgodnie z celem na który wpłacili.
Zaś świętym obowiązkiem obdarowanego jest rozliczenie się z otrzymanych pieniędzy. A jeśli jest nadwyżka, należy zapytać, czy można ją rozdysponować na inne cele.

Dokładnie...
Rozumiem niezadowolenie color1, skoro:
color1 pisze: zanim podjalem temat zapytalem szenile bezposrednio, cytuje: "czy jak wpłacę kwotę to trafi ona na pewno a'konto tego konkretnego "przypadku" a nie do wspólnego worka ?" a tym "workiem" byly wlasnie inne zobowiazania "towarzystwa inni", nie zwiazane z Mi.
teraz okazało się że rozliczono wplaty inaczej, bez uprzedzenia, a zbiorka trwala w najlepsze kiedy zgromadzono juz (co słusznie zauważyła Millena) potrzebna kwote na Mi

Także jestem pod (pozytywnym) wrażeniem akcji na rzecz Mi i w ogóle działania organizacji. Naprawdę, szacun.
I oczywiście zgadzam się, że łatwiej jest wpłacić pieniądze, niż zajmować się chorym kotem.

Ale chcę, by sprawy finansowe były przejrzyste. Mam nadzieję, że na przyszłość taki właśnie wniosek wyniknie z tej dyskusji. I uważam, że była ona potrzebna.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw sty 09, 2014 15:51 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

phantasmagori pisze:Ja śmiem zauważyć jedną rzecz.
Zaś świętym obowiązkiem obdarowanego jest rozliczenie się z otrzymanych pieniędzy. A jeśli jest nadwyżka, należy zapytać, czy można ją rozdysponować na inne cele. Tak to działa. Inaczej traci się zaufanie.
Nie do pojęcia dla mnie jest, że trzeba się prosić o rozliczenia, których dalej niema, prosić o wiadomości o kotce.
I żadnym wytłumaczeniem jest brak czasu, bo ratuję inne koty. Zalogowanie się na forum i krótki wpis zajmuje parę minut.

Monika_Krk pisze:
Blekitny.Irys pisze:
(...)

Ode mnie również.

Obrazek

Miaumen.

Monika_krk czyli wedle Ciebie zbierajmy pieniążki a potem możemy pokazać ludziom faka? No, gratuluję :/

Przepraszam uprzejmie, ale ja się nie odnosiłam do dyskusji i do tych, którzy są darczyńcami dla kici.
Odnosiłam się ogólnie do wszystkich tych co nie wierzą , że takie koty można wyleczyć i kładą na nich krzyżyk.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 09, 2014 16:30 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

Monika_Krk pisze:
Przepraszam uprzejmie, ale ja się nie odnosiłam do dyskusji i do tych, którzy są darczyńcami dla kici.
Odnosiłam się ogólnie do wszystkich tych co nie wierzą , że takie koty można wyleczyć i kładą na nich krzyżyk.

W takim razie popieram :ryk:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob sty 18, 2014 0:13 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

Rozumiem, że temat przestał istnieć, bo Szenila strzeliła "strategicznego focha", tak? :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob sty 18, 2014 0:34 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

A może zwyczajnie nie ma dostępu do netu.
To się zdarza.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sty 18, 2014 0:47 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

Jasne. I nikt z jej otoczenia też nie. No, faktycznie dramat. :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob sty 18, 2014 1:23 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

jakbym słuchała przeciwników Owsiaka, nie ważne co robi...ważne tabelki i rozliczenia
myślałam, że dla wszystkich jest logiczne, skoro jest dług w lecznicy to trzeba go spłacić, nikt nie będzie ratował i leczył za darmo a pieniądze były na koty, nie na potrzeby Szenili
krytykować jest zawsze najłatwiej :roll:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob sty 18, 2014 1:37 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

jeszcze raz przypomnę bo chyba ty masz problem z logiką... , pieniądze były na MI, nie na potrzeby szenili, nie na długi w lecznicy, nie na długi za karmę, prąd, gaz, co tylko...

ale faktycznie analogia podobna do owsiaka, on też strzelił focha i nie zamierza nikomu dociekliwemu ujawniać przepływów finansów w fundacji ani spółkach córkach... bo nie i już.

p/s tylko zaznaczę, że nadal czekam na odpowiedź od szenili w mojej sprawie, póki co - cisza.
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Sob sty 18, 2014 2:06 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

i uważam, że ma rację, że nie ujawnia skoro nie żądają tego darczyńcy :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob sty 18, 2014 9:34 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka

color1 pisze:faktycznie analogia podobna do owsiaka, on też strzelił focha i nie zamierza nikomu dociekliwemu ujawniać przepływów finansów w fundacji ani spółkach córkach... bo nie i już.

Każdy "dociekliwy" może sobie wejść na stronę WOŚP i przeglądać sprawozdania i szczegółowe rozliczenia do tzw. upojenia. Rozliczenia finansowe spółek także dostępne są w necie na ogólnych, dotyczących każdej spółki zasadach.
A może życzyłbyś sobie, by Ci Owsiak sprawozdania finansowe na adres domowy przysyłał?

Co do Szenili i kotki Mi, to ja też grosik wpłaciłam. I jakoś mi to snu z ocząt nie zdjęło.

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

[poprzednia][następna]