Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
justyna p pisze:O kuźwa, ale żenująca dyskusja![]()
A ja ile razy widzę wpis Szenili, wiem, że będzie krótko, konkretnie i na temat. Że ratuje kolejnego naprawdę ciężko chorego zwierzaka, dwojąc się i trojąc. I robi to dobrze i sensownie, bo efekty są widoczne. I wierzę, że nie ma czasu na urocze forumowe wpisy obłaskawiające urażone ego niektórych.
Wiem, że zazwyczaj osoby zbierające kasę na leczenie robią rozliczenia. Czasem wspieram takie akcje, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się analizować szczegółowo, co się stało z moimi paroma groszami. Opieka nad chorym kotem to nie tylko operacja. Dochodzą leki, podkłady, dobre żarcie, masa dupereli, jak to podliczyć jeśli ktoś opiekuje się gromadą zwierząt?? Jeśli coś zostanie z zebranej kwoty, to co mi wisi, niech inny zwierzak dostanie. No chyba, że podejrzewacie, że Szenila zrobiła sobie za ta kwotę atrakcyjną egzotyczną wycieczkę![]()
EVA2406 pisze:[
(...)
Szenila, wielki szacun za to co robisz i jak udało się wyleczyć tę maleńką kicię.
Blekitny.Irys pisze:EVA2406 pisze:[
(...)
Szenila, wielki szacun za to co robisz i jak udało się wyleczyć tę maleńką kicię.
Ode mnie również.
Monika_Krk pisze:Blekitny.Irys pisze:EVA2406 pisze:[
(...)
Ode mnie również.
Ode mnie również...![]()
A dla tych co nie wierzą w cuda - przepraszam uprzejmie ale o ...
Miaumen.
phantasmagori pisze:Ja śmiem zauważyć jedną rzecz.
Osoby które wpłacały na koteńkę nie krytykowały w żaden sposób działalności Szenili i jej poświęcenia dla zwierząt.
Wręcz podkreślały szacunek, dla tego co dla nich robi.
Jednak ich świętym prawem jest żądać, aby pieniądze były wydane zgodnie z celem na który wpłacili.
A wpłacili na konkretnego kota, nie zaś na długi fundacji w lecznicy.
Zaś świętym obowiązkiem obdarowanego jest rozliczenie się z otrzymanych pieniędzy. A jeśli jest nadwyżka, należy zapytać, czy można ją rozdysponować na inne cele.
color1 pisze: zanim podjalem temat zapytalem szenile bezposrednio, cytuje: "czy jak wpłacę kwotę to trafi ona na pewno a'konto tego konkretnego "przypadku" a nie do wspólnego worka ?" a tym "workiem" byly wlasnie inne zobowiazania "towarzystwa inni", nie zwiazane z Mi.
teraz okazało się że rozliczono wplaty inaczej, bez uprzedzenia, a zbiorka trwala w najlepsze kiedy zgromadzono juz (co słusznie zauważyła Millena) potrzebna kwote na Mi
phantasmagori pisze:Ja śmiem zauważyć jedną rzecz.
Osoby które wpłacały na koteńkę nie krytykowały w żaden sposób działalności Szenili i jej poświęcenia dla zwierząt.
Wręcz podkreślały szacunek, dla tego co dla nich robi.
Jednak ich świętym prawem jest żądać, aby pieniądze były wydane zgodnie z celem na który wpłacili.
A wpłacili na konkretnego kota, nie zaś na długi fundacji w lecznicy.
Zaś świętym obowiązkiem obdarowanego jest rozliczenie się z otrzymanych pieniędzy. A jeśli jest nadwyżka, należy zapytać, czy można ją rozdysponować na inne cele. Tak to działa. Inaczej traci się zaufanie.
Nie do pojęcia dla mnie jest, że trzeba się prosić o rozliczenia, których dalej niema, prosić o wiadomości o kotce.
I żadnym wytłumaczeniem jest brak czasu, bo ratuję inne koty. Zalogowanie się na forum i krótki wpis zajmuje parę minut.Monika_Krk pisze:Blekitny.Irys pisze:EVA2406 pisze:[
(...)
Ode mnie również.
Ode mnie również...![]()
A dla tych co nie wierzą w cuda - przepraszam uprzejmie ale o ...
Miaumen.
Monika_krk czyli wedle Ciebie zbierajmy pieniążki a potem możemy pokazać ludziom faka? No, gratuluję :/
Monika_Krk pisze:
Przepraszam uprzejmie, ale ja się nie odnosiłam do dyskusji i do tych, którzy są darczyńcami dla kici.
Odnosiłam się ogólnie do wszystkich tych co nie wierzą , że takie koty można wyleczyć i kładą na nich krzyżyk.
color1 pisze:faktycznie analogia podobna do owsiaka, on też strzelił focha i nie zamierza nikomu dociekliwemu ujawniać przepływów finansów w fundacji ani spółkach córkach... bo nie i już.
Użytkownicy przeglądający ten dział: magnolia.bb, Zosia007 i 49 gości