Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany kotek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 14, 2014 19:51 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Jasiu trochę sam pojadł ale i już pije bo wczoraj nie widziałam aby pił.
Jak tak dziewczyny zaczęłyście wspominać że to może być trzustka(badania na to nie wskazują) to przypomniała mi się moja Bunia, która na sam koniec życia miała tak chudy kręgosłup jak Jasiu, z tym, że Bunia miała cały czas luźną piaskową kupkę a Jasiu czasem ma je aż za twarde.
Na razie Jasinek chodzi sobie, siada i patrzy i patrzy, potem idzie pod drzwi i mau mau, pewnie na dwór chce, bo jak by nie patrzył to jajeczka ma. :wink:

A tak w ogóle, to byłam właśnie zawieźć Kubusia do domku, ale trzymajcie kciuki za jego oswojenie się z nowym domkiem, bo mało zawału nie dostałam jak dał lekcje popisową.
Za parę dni mam jechać i zobaczyć jak się sprawuje i porobię zdjęcia.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 14, 2014 19:59 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Kubusiu :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sty 14, 2014 20:17 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

:ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 14, 2014 20:42 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Jednym słowem Kubuś uznał Twój dom za swój i protestował. Oby zmienił zdanie...
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto sty 14, 2014 21:39 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

agnieszka.mer pisze:Jednym słowem Kubuś uznał Twój dom za swój i protestował. Oby zmienił zdanie...

Oby, bo domek bardzo fajny, ale bez innych kotów które bardzo lubi. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto sty 14, 2014 21:48 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Może z tymi enzymami da się spróbować co katarzyna pisze?
Jasinek :ok: :ok: :ok: :ok:
Kubełek :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 14, 2014 22:01 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Za Kubusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto sty 14, 2014 22:33 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Za Jasia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I za Kubusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sty 15, 2014 13:18 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

katarzyna1207 pisze:
margoth82 pisze:Aniu,

A miał badaną trzustkę? u nas były podobne objawy u kota z niewydolnością trzustki.

U mnie też - kot przez kilka miesięcy dostawał z każdym posiłkiem enzymy trzustkowe, i pomogło ... Gorzej, jeżeli u Jasinka uszkodzone zostały kosmki jelitowe - to się niestety nie regeneruje, ale też można wspomagać wchłanianie tymi enzymami (ludzkie w aptece bez recepty: kreon, lipancrea), albo weterynaryjne: amylactiv balance (łatwiej się podaje, bo w kapsułkach jest proszek).

Kosmki jelitowe się nie regenerują, jak to? Skąd taka wiedza?

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Śro sty 15, 2014 14:07 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Jak Jasiu ?
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Śro sty 15, 2014 14:26 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Olinka pisze:

Od wetów ... kilku ... w tym b. cenionego profesora ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro sty 15, 2014 15:03 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

katarzyna1207 pisze:
Olinka pisze:

Od wetów ... kilku ... w tym b. cenionego profesora ...

Mojej Bambi zregenerowały się nawet w nadmiarze, stąd moje zdziwienie.

...

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Śro sty 15, 2014 15:38 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

:1luvu: Jasieńku kochany , trzymam mocno kciuki za Twoje zdrówko. Jejku może już czas, zeby w końcu jakiś lekarz odkrył co z tym naszym Jasieńkiem sie dzieje?. Bardzo się martwię o niego ale i głęboko wierzę, że da radę :ok: .
Aniu pozdrawiam Cię serdecznie i mocne kciuki za Jasieńka i nowy domek Kubusia i jego aklimatyzację :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro sty 15, 2014 16:35 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

kasia1568 pisze: :1luvu: Jasieńku kochany , trzymam mocno kciuki za Twoje zdrówko. Jejku może już czas, zeby w końcu jakiś lekarz odkrył co z tym naszym Jasieńkiem sie dzieje?. Bardzo się martwię o niego ale i głęboko wierzę, że da radę :ok: .
Aniu pozdrawiam Cię serdecznie i mocne kciuki za Jasieńka i nowy domek Kubusia i jego aklimatyzację :ok: :ok:

Dziękujemy Kasiu :1luvu: też bym chciała aby ten stan Jasia minął, bardzo bym chciała.
Miraclle pisze:Jak Jasiu ?

Jasiu dzisiaj też dostał zastrzyki w lecznicy i został nawodniony.
Jest lepiej niż , bo temperatura 37,5 a nie tak jak wczoraj poniżej koszmarna, wagowo też lepiej, bo nie spada, ale coś mu się stało w łapkę, bo tak nienaturalnie na niej staje, zawsze miał je powyginane, ale teraz widzę, że tak jakby nie miał, lub miał częściowe czucie w poduszeczkach i jak go dotykam to miauczy, choć zawsze miauczał jak go masowałam czy czesałam po łapinkach.
Mam nadzieję, ze sobie jej dzisiaj w lecznicy nie uszkodził, bo strasznie sie wyrywał i znowu mnie pogryzł, choć byłam w rękawicach.
Jak nie urok to sraczka, i jeszcze tego mu brakuje do tego wszystkiego.
Wcześniej nie widziałam bo spał, i dopiero jak wstał do kuwetki to zobaczyłam jak idzie. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sty 15, 2014 18:04 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany k

Aniu może to tylko takie chwilowe i jak się rozrusza to przejdzie.
Biedny Jasiu, biedna Ty ehhhhh

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Was
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]