" POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 15, 2014 9:39 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

ankacom pisze:
CatAngel pisze:Mam pytanko
Czy transport na Śląsk jest możliwy? Albo zorganizowanie jakiegoś pośredniego transportu?

Ktos może mi pomóc i zostać drugim adminem wydarzenia ?

Napisałam do ewan może ona pomoże. Ja nie potrafię.

W razie czego potrzebny ktoś od soboty bo ja w weekend nie jestem przy necie tylko z tel doglądam.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 15, 2014 10:16 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Mam dla Was jedną z najlepszych wieści na dzisiaj.

MAMY DT dla całej trójki :D tutaj u mnie na Śląsku w Rudzie Śląskiej. Dt było by u Asi.C

"Asia zgodziła się wziąć całą trójkę do siebie na tymczas i szukać im domu (podobno nawet ma jakąś chętna osobę na jednego kota a dwójkę chciałaby wydać razem)
Jeśli właścicielka zgodzi się na takie rozwiązanie to trzeba organizować transport"

Wszyscy co znają Asię wiedzą, że przemagluje ona nowe domki że ho ho :)

Resztę rozmowy przekazuję jogi, Ani i Asi :)
Ostatnio edytowano Śro sty 15, 2014 13:17 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Śro sty 15, 2014 12:02 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Dobra sprawa ma się tak
Jogi rozmawiała a Anią która prawdopodobnie pojedzie po koty ze Śląska aż do Goleniowa i zawiezie do Dt.
Ania napisała że mozna poszukac bezpłatnego transportu, albo ona pojedzie. No ale jak sami wiecie o bezpłatny bedzie ciężko.

Jak dowiem sie gdzie zbieramy fundusze dam znać.

CatAngel

Post » Śro sty 15, 2014 12:13 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

:ok:
Bardzo się cieszę, że kotki będą miały szansę na nowy dom!
Ostatnio edytowano Śro sty 15, 2014 14:44 przez Karena, łącznie edytowano 1 raz
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro sty 15, 2014 13:13 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Jeśli nie znajdzie się bezpłatny transport to trasa z Rudy Śląskiej do Goleniowa i powrót to ok 1200 km (po 600 km w obie strony).
Auto jest na gaz, zbiornik starcza na ok 300 km więc w sumie potrzebujemy zatankowac 4 zbiorniki gazu. Pełny zbiornik to ok 80 zł więc w sumie musimy uzbierać ok 320 zł.
Oczywiście są to wyliczenia przybliżone- wszystko zostanie dokładnie rozliczone po wykonaniu trasy.

Fundacja Azylu Koci Świat zgodziła się udostępnić nam swój numer konta.

Fundacja Azylu Koci Świat,

Kątne 59, 05-190 Nasielsk

rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208

Koniecznie z dopiskiem :
NA TRANSPORT TRZECH KOTÓW

jogi zmień proszę tytuł wątku moze na " POMÓŻCIE MOIM KOTOM-zbieramy na transport" czy coś podobnego

i dodaj cały ten mój post z nr konta co napisałam teraz

CatAngel

Post » Śro sty 15, 2014 14:57 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Wpisałam na Fb linki do transportu kotów i psów: https://www.facebook.com/groups/transpo ... ts&fref=ts ; https://www.facebook.com/groups/4258868 ... ts&fref=ts ; ten to wklejam tak przy okazji, bo za granicę https://www.facebook.com/groups/AnimalT ... ts&fref=ts. Korzystałam kiedyś z takiej grupy,udało mi się wtedy nawet za darmo przewieźć psiaka 200 km do DS. Ludzie piszą tam też swoje propozycje transportu. Warto przyłączyć do tej grupy :) Sama też wstawię link z zapytaniem. A nuż ktoś się odezwie ?
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro sty 15, 2014 16:57 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

CatAngel, niestety ewan nie może pomóc. Trzeba szukać kogoś innego.
Dorzucę do transportu 50,-
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro sty 15, 2014 17:16 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

Mam juz drugiego admina :) jest to osoba od transportu :)

CatAngel

Post » Śro sty 15, 2014 20:28 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

Będzie mi ciężko. W dodatku nie nacieszymy się razem zbyt długo przed rozstaniem. Nie wiem czy dla nas lepiej żebym była przy wydawaniu kotów czy nie. Co ja zrobię jak one będą na mnie patrzeć?
Chciałabym czasem dostać zdjęcia.
Wątek będę odwiedzać bo może będę mogła jakoś wirtualnie pomóc innym kotom w nagłej potrzebie choćby przez rozsyłanie info, aktywację ogłoszeń, podbijanie tematu czy w miarę możliwości wpłaty.
Jest tyle nieszczęść w każdej miejscowości. Do tej pory zbierałam nakrętki i podrzucałam karmę dla lokalnego przytula. Koty pod moim blokiem są karmione przez pracowników i właściciela masarni ale czy kastrowane to nie wiem. W ciągu dnia ich nie widać. Już się nie dowiem bo to już nie będzie mój blok. Jeszcze długo nie będę miała "swojego bloku" i po tym wszystkim czy kiedyś się odważę mieć swojego kota? Tych trzech nic nie zastąpi. Zawiodłam ich i jest mi ciężko.

jogi45

Od: Pt lip 05, 2013 21:10

Post » Śro sty 15, 2014 20:57 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

jogi45 pisze:Będzie mi ciężko. W dodatku nie nacieszymy się razem zbyt długo przed rozstaniem. Nie wiem czy dla nas lepiej żebym była przy wydawaniu kotów czy nie. Co ja zrobię jak one będą na mnie patrzeć?
Wątek będę odwiedzać bo może będę mogła jakoś wirtualnie pomóc innym kotom w nagłej potrzebie choćby przez rozsyłanie info, aktywację ogłoszeń, podbijanie tematu czy w miarę możliwości wpłaty.
Jest tyle nieszczęść w każdej miejscowości. Do tej pory zbierałam nakrętki i podrzucałam karmę dla lokalnego przytula. Koty pod moim blokiem są karmione przez pracowników i właściciela masarni ale czy kastrowane to nie wiem. W ciągu dnia ich nie widać. Już się nie dowiem bo to już nie będzie mój blok. Jeszcze długo nie będę miała "swojego bloku" i po tym wszystkim czy kiedyś się odważę mieć swojego kota? Tych trzech nic nie zastąpi. Zawiodłam ich i jest mi ciężko.

Jogi45 mnie jest tylko bardzo przykro, ze Sonieczka musi byc rozdzielona z Gafim :roll: Ale dobrze, ze cos sie ruszylo po tak dlugim czasie z adopcjami. Zdaje sobie sprawe z tego co przezywasz - ogrom nieszczescia jakie spada na Ciebie w ostatnim czasie jest ponad ludzkie sily. Ale uwierz, ze i dla Ciebie zaswieci jeszcze kiedys slonce; bedziesz miala jeszcze "swoj blok" i swojego kota - tylko musisz w to uwierzyc. Nie zadreczaj sie wyrzutami, ze zawiodlas swoje kotki - nie chcialas tego, to zly los tak chcial. Kotki beda mialy napewno dobre domki i nie beda juz musialy siedziec same - szybko zapomna. Moze domki do ktorych pojda napisza Ci cos o tym jak sie zaaklimatyzowaly. Badz dobrej mysli kochana.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro sty 15, 2014 22:46 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

Ale jak rozdzielona ? Jeżeli chodzi o dt to koty jadą wszystkie tam i na spokojnie będa mieć szukane domy. Dwa koty które są ze sobą bardzo zżyte mają mieć dom razem. No chyba że ktoś adoptuje trzy :)

CatAngel

Post » Śro sty 15, 2014 22:49 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

CatAngel pisze:Ale jak rozdzielona ? Jeżeli chodzi o dt to koty jadą wszystkie tam i na spokojnie będa mieć szukane domy. Dwa koty które są ze sobą bardzo zżyte mają mieć dom razem. No chyba że ktoś adoptuje trzy :)

Sorry, nie doczytalam... :wink: :ok: :ok: za koteczki :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro sty 15, 2014 23:41 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

jogi45 pisze:Będzie mi ciężko. W dodatku nie nacieszymy się razem zbyt długo przed rozstaniem. Nie wiem czy dla nas lepiej żebym była przy wydawaniu kotów czy nie. Co ja zrobię jak one będą na mnie patrzeć?

Jogi czasem sytuacja życiowa zmusza nas do podjęcia decyzji które będa najlepsze dla naszych bliskich,podopiecznych itp.
Nie możesz zarzucać sobie,że zawiodłaś te trzy kocie istotki - każdemu z osobna uratowałas życie - a własnie teraz robisz wszystko żeby ono toczyło się dalej, szczęśliwie w innym równie kochającym domu.. Myślę,że powinnaś być przy przekazaniu kotów - będzie to dla Ciebie bardzo bolesne ale będziesz miała świadomośc,że dopilnowałaś wszystkiego do samego końca..
Oczywiście dla nich to dopiero początek nowej drogi - teraz zacznie się etap poszukiwania nowych domów lub jeśli będziemy mieć tyle szczęścia jednego wspólnego domu.. :)

Wszyscy musimy wesprzeć DT w poszukiwaniu DS dla tych trzech kotów :)

Przydałaby się również karma oraz żwirek dla nich bo jest to dodatkowy spory koszt dla DT szczególnie,że nie będą to jedyne koty które się tam znajdują.
Jeśli ktoś chciałby zakupić karmę/żwirek lub wesprzeć zakup proszę o informację :)
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Czw sty 16, 2014 9:54 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

Nie mam zapasu żwirku ale w połowie grudnia zamawiałam 15 kg karmy. Na pewno jeszcze z tego trochę zostanie w lutym. Oczywiście przekaże. Zrobię co będę mogła by do czasu znalezienia im domów stałych pomóc w utrzymaniu kotów.

Dzięki Ludziom moich Trzech Muszkieterów znalazło dom tymczasowy. Taki dom jest głównie po to by czasowo pomagać kotom, głównie kotom z ulicy które trzeba wyleczyć, wykarmić, socjalizować, poznać charakter i oddać przygotowane do życia z Człowiekiem w domu który będzie ich na zawsze. Przygarniając moje koty już na zawsze pomagasz również tym nieszczęśnikom z ulicy. A kolejka jest długa. Moje nie mogły trafić na ulicę bo by tam zginęły ani do schronu bo by umarły ze stresu. Będzie im dobrze w DT ale najlepiej, najszczęśliwiej w domu docelowym, takim do końca życia.
Nadal proszę o taki dom dla mojej trójki, ewentualnie dwa domy bo ostatecznie Lukasa można oddzielić.

jogi45

Od: Pt lip 05, 2013 21:10

Post » Czw sty 16, 2014 23:57 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

:ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]