Miziak Tygrysek - w DS!!!!dobre wieści z domku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 09, 2014 19:02 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Spilett pisze:
MalgWroclaw pisze:
Ewa L. pisze:Mam nadzieję że dziewczyna się odezwie bo w ostatnim meilu napisała że gdyby Tygryskowi nie poszło w nowym domku to jej propozycja adoptowania go jest nadal aktualna.

Za to potrzymam mocne kciuki. Czasem domy, które nigdy nie miały kota, są o wiele lepsze, jeśli słuchają, chcą się uczyć.

Napisz do niej Ewuś, oby było ok!

Napisałam do niej znowu kilka min. temu nakreślając sytuację i prosząc o kontakt.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sty 09, 2014 19:06 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

MalgWroclaw pisze:
Ewa L. pisze:Mam nadzieję że dziewczyna się odezwie bo w ostatnim meilu napisała że gdyby Tygryskowi nie poszło w nowym domku to jej propozycja adoptowania go jest nadal aktualna.

Za to potrzymam mocne kciuki. Czasem domy, które nigdy nie miały kota, są o wiele lepsze, jeśli słuchają, chcą się uczyć.

Dzięki Małgoś!
Zuzia też jest moim pierwszym kotem w życiu i pewnie jolabuk5 nie raz miała dosyć moich telefonów i setek pytań które na początku jej zadawałam :oops:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sty 09, 2014 19:48 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

to trzymamy znowu :ok: :ok: :ok: za Tygryska. Biedny kocio.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw sty 09, 2014 19:52 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

MonikaMroz pisze:to trzymamy znowu :ok: :ok: :ok: za Tygryska. Biedny kocio.

Dzięki Moniś - bardzo się przydadzą. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 14, 2014 11:54 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

A oto wieści o Tygrysku.
Dziewczyna w końcu odpisała na maila że jej oferta jest już nie aktualna bo ona już wzięła sobie kotka :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 14, 2014 12:00 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Perspektywą dla Tygryska miał być niestety tylko schron. :(
Dzięki córce kobiety u której aktualnie przebywał ten nieunikniony moment się nieco oddalał.
Wczoraj koleżanka przyjechała do mnie po jego książeczkę zdrowia.Nic nie mówiła tylko zabrała ją aby zawieźć do mamy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 14, 2014 12:05 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Ewa L. pisze:
Wczoraj koleżanka przyjechała do mnie po jego książeczkę zdrowia.Nic nie mówiła tylko zabrała ją aby zawieźć do mamy.

boję się trochę tego jej "nic nie mówienia"
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 14, 2014 12:08 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Szkoda tego Tygryska bardzo - taki fajny i śliczny kocurek
mam nadzieję, że kobieta u której teraz jest nie odda go pierwszemu lepszemu który się nawinie pod rękę :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sty 14, 2014 12:21 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Dziś rano zadzwoniła do mnie aby wyjaśnić mi całą sytuację dlaczego tak bardzo zależało jej na tej książeczce.
Okazało się że tam gdzie mieszka jej mama wprowadził się nowy sąsiad.Jego matka z bratem i wnukami mieszka na wsi a oprócz tego jest kociarą z długoletnim stażem i od wieków opiekuje się kotami a ostatnio jeden z nich odszedł a drugi czuje się samotnie. Dodam że to typowe koty domowe , kuwetkowe które nie latają samopas po całej wsi.
Pani gdy wczoraj zobaczyła Tygrynia stwierdziła że bez niego nie wraca. :D
Dał się wziąć na ręce, przychodził na miziaki i od razu można było wyczuć że duzi przypadli mu do gustu.
Zważywszy na charakterek Tygryska i to jak bardzo lgnie do innych zwierząt myślę że nie będzie miał problemu z drugim kotem zwłaszcza że i tamtemu brakuje towarzysza. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 14, 2014 12:25 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Teraz bardzo prosimy o kciuki za Tygryska żeby to był właśnie ten domek - jedyny i właściwy. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dodam że na tej wsi mieszka kuzynka koleżanki do której jeżdżą latem w odwiedziny więc będzie mogła odwiedzić Tygryska w jego nowym domku :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 14, 2014 13:26 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sty 14, 2014 14:10 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

uważam Ewuś, że to Ty powinnaś porozmawiać z tą panią, która ma wziąć Tygryska na wieś
i może Umowa Adopcyjna?
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto sty 14, 2014 14:15 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 14, 2014 18:04 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

Oczywiście, że powinnaś porozmawiać, umowę podpisać :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 14, 2014 18:14 Re: Miziak Tygrysek - znów pilnie potrzebuje DT lub DS!!!!

ewa_mrau pisze:uważam Ewuś, że to Ty powinnaś porozmawiać z tą panią, która ma wziąć Tygryska na wieś
i może Umowa Adopcyjna?
... mry!

Zapewne masz rację ale sprawę załatwiono poza mną a ja się dziś dowiedziałam że Tygryska zabrano. Pewnie uznała że skoro ona znalazła kota, zapłaciła za pierwsze szczepienia , zawiozła nas parę razy do lecznicy i do jej mamy trafił kot to ma prawo o nim decydować.
Bo jakiesz ma znaczenie że 3 razy dziennie biegałam do kota żeby go nakarmić, pomiziać, sprzątnąć kuwetę i zakroplić uszki gdy był w zakładzie, że to ja płaciłam za żwirek, jedzenie, leczenie, odrobaczenie i kastrację z środków uzyskanych z bazarku i datków od naszych forumowych przyjaciół, że u mnie spędził tydzień doprowadzając moje kocice do nerwicy gdy dochodził do siebie po kastracji......
Przecież ja tylko pomagałam :(
Mam nadzieję że ta pani będzie prawdziwym miłośnikiem kotów tak jak mówiła dla której fruwająca sierść albo kot na szafce nie przyprawi o palpitację serca. W końcu miała dwa całkiem domowe, kuwetkowe koty a jeden z nich opuścił ją mając 18 lat i nie był to kot do łapania myszy.
Na szczęście i na wsiach mieszkają ludzie z bardziej ludzkim podejściem do zwierząt.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]