Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 15:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Nie znam Cystophan. Jak pisałam wet poleciła mi arthroflex, ma postać żelu z dozownikiem. Wyciskam, smaruję gębadło 1-2 dawkami (na opakowaniu jest dawkowania jak i co). Wet poleciła mi to na ochronę pęcherza. Cystophan ma widzę bogatszy skład o cos uspokajającego.

Tu coś jest, może da się toto kupić :wink: -> Link
Ostatnio edytowano Pon sty 13, 2014 15:31 przez psiama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 13, 2014 15:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Tu znalazłam najtaniej:

http://fionka.pl/produkt-16336.html

Uropet też mają.
Moja wetka też o tej odbudowie nie słyszała, ale dziewczyny, mające przewlekle chore pęcherzowo koty polecały mi pewien lek, który niestety został z rynku wycofany. I moja wetka skonsultowała się z jakimiś innymi, i wyszło, że ten to odpowiednik. Cena podobna i jak sprawdzałam skład to też. Ja tam stwierdziłam, że nie zaszkodzi, a może pomoże. I póki co pęcherz bardzo ładny, mimo, że piasek jest.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pon sty 13, 2014 15:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Ha, psiama mnie uprzedziła :)

Przypomniałam sobie: Cystaid - to mi polecano, jako najlepsze, ale wycofano z rynku. Stąd poszukiwania najbardziej zbliżonego do niego i wyszedł Cystophan.
Przekopywałam net w poszukiwaniu różnych zamienników, różnych produktów, opinii etc. i jednak ten wyszedł mi najlepiej. Szkoda tylko, że tak drogo :/

rapsodia82

Post » Pon sty 13, 2014 15:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

no widzisz Alienor, my to wiemy; do niej to nie dociera, bo jej to nie interesuje
koty na wsi były, są i będą i selekcja naturalna załatwi sprawę nadpopulacji :evil:
ręce mi opadają
mogę się starać edukować znajomych, ale przecież nie weterynarza!
Czy tego nie ma w programie studiów, czemu służy kastracja kotów wolnożyjących?

A Caillou nadal się Lokiego boi, ale wczoraj już się trochę odstresowała i przyniosła skarpetkę, żeby jej porzucać, a w nocy spała ze mną
w łóżki córki nadal nie chce, bo tam leży Loki, a on zamienił się w Lampę i brzydko pachnie

Donoszę, że Loki połknął zarówno wit C, jak i ten ziołowy diuretyk
wprawdzie musiałam zawinąć w kabanosik rossmana, no ale to wyższa konieczność

Zdzisia natomiast zjadła sobie sama pół tabletki ziołowego diuretyku, bo skoro leżała na blacie, a Duża drugie pół dawała Lokiemu, to na pewno coś pysznego :roll:
Zdzisia dostała pół wit. C w kabanosiku
Jak Loki się pozbiera, łapiemy mocz Zdzisi do badania

no właśnie fionka, ale piszą że może być niedostepny i żeby się najpierw skontaktować, jakoś mi się to przełożyło na info, że Jest niedostępny
dzięki dziewczyny, będę pisać z zapytaniem

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon sty 13, 2014 15:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Ja od paru miesięcy zamawiam i nie miałam problemów, ale może z uwagi na początek roku, remanenty etc. nie są pewni, jak z dostawami. Ja powoli też będę się przymierzać do zamówienia, bo powoli mi się kończy. Ale poczekam, żebyś ty najpierw zamówiła, żeby w razie czego nie zabrać z przed nosa.

rapsodia82

Post » Pon sty 13, 2014 15:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

:)
Dobre dziecko z ciebie

A to można tak na okrągło podawać?

Czekam aż pani wetka się ogarnie i zrobi mi wypis, żeby wiedzieć jakie dokładnie było leczenie, o dostawał, zrobię sobie spis pytań i pojadę na drugi koniec miasta na konsultacje
również żywieniowe i dotyczące suplementacji

Żeby w drugą stronę nie przedobrzyć i w te drugie kryształy kota nie wpędzić
Tzn. wiem, że Bandzior cały czas, biedak ma za wysokie ph :(; no ale nie wiem jak moi

A czy używacie testów paskowych do badania ph moczu?
Czy któreś są godne polecenia; naprawdę miarodajne
czy za każdym razem biegacie z sikami do labu?

pozytywka

Post » Pon sty 13, 2014 19:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Ja zawsze pobieram, bo paski podobno potrafią mocno przekłamywać.
Te tabletki poleciła mi Petka, tu z forum, ona podaje cały czas. Moja wetka po zapoznaniu się też nie widziała przeciwwskazań.

W razie czego mogę się dopytać, jaką ona ma wiedzę, jeśli chodzi o długotrwałe podawanie specyfiku.

Ja też się obawiałam, czy szczawiany się nie pojawią, ale u niego utrzymuje się to wysokie ph więc póki co jakiś czas kontroluję mocz, to na razie nie zmieniam dawkowania.

Pozytywko, te ziołowe tabletki, o których mówiłaś, to nie to przypadkiem?
http://orient-brasil.otwarte24.pl/177,S ... Shilintong

Podobno dr Neska (od nerek, ale i układu moczowego, bardzo polecana) twierdziła, że może pomogą, a na pewno nie zaszkodzą, ale nie znalazłam opinii po długotrwałym podawaniu. Tylko pomyślałam o Lokim z uwagi na te nerki, bo u Bandziora nerki w porządku.

rapsodia82

Post » Pon sty 13, 2014 19:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Zamówiłam :)
dzięki za podpowiedź
ale mieli jedno opakowanie, więc napisz do nich, żeby ci sprowadzili
nawet nie wiedziałam, że to sklep w Krakowie

cena straszna (za raptem 30 tabl), ale pomartwię się tym wszystkim, jak już Loki stanie na nogi

Georg-inia doradziła mi jak można zdjąć klosz do jedzenia i dziś kolega pochylił się nad miską :)
na początku nie wiedział jak to zrobić, bo przyzwyczajony, że klosz o wszystko zahacza, nie schylał się wystarczająco :)

Każdego dnia lepiej
rany
jak pomyślę o minionym czwartku :(
a potem o piątku ...
:strach:

pozytywka

Post » Pon sty 13, 2014 20:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Do przodu wyraźnie, za chwilę będziesz specem :ok:
Kciuki niezmiennie ! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 13, 2014 20:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 13, 2014 20:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Spec-pozytywka. :)
Mogę tylko trzymać te tam kciuki...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon sty 13, 2014 20:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Bez waszych kciuków, podpowiedzi i wsparcia
to bym tylko leżała w kącie i płakała
i to jest fakt

pozytywka

Post » Pon sty 13, 2014 20:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Dzięki Pozytywko ca cynk, napiszę do nich :)

Cieszę się z Waszych postępów :) Jeszcze kilka dni i się pozbędziecie klosza i byle do przodu :)

rapsodia82

Post » Wto sty 14, 2014 8:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Niezmiennie jestem pod wrazeniem. Pozytywko jesteś dzielna! A Loki musi Ci ufać skoro na tyle ci pozwala :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto sty 14, 2014 8:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywko, każdej z nas zdarzyło się być w szoku i panice w kontakcie z chorobą podopiecznego, z którą stykałyśmy się po raz pierwszy. Wtedy osoby, które już to przeszły doradzały co i jak zrobić, by było dobrze. I teraz spłacamy ten dług u Ciebie, a Ty spłacisz go doradzając komu innemu. Byle tylko Loki szybko zdrowiał i Caillou nie chorowała i dasz radę :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]