" POMÓŻCIE MOIM KOTOM ZBIERAMY NA TRANSPORT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 0:02 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

CatAngel mi się fb po linku z forum otwiera.
Jak uważacie że nie za bardzo to moje wydarzenie wygląda to co mam zrobić? Co zmienić? Nie znam się na fb, właściwie z niego nie korzystam.

jogi45

Od: Pt lip 05, 2013 21:10

Post » Pon sty 13, 2014 0:18 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

Jogi mi się też nie otwiera.
Słabo się znam na fejsie, ale może chodzi o to, że trzeba wybrać opcję publiczne, widoczne dla każdego, kto wejdzie.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sty 13, 2014 0:33 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

Z pewnością trzeba zmienić opcję na publiczną. Wejdź na EDYTUJ i tam , gdzie pisze PRYWATNOŚĆ kliknij na Publiczne :) Udostępniłam zdjęcia kociaków na tym wydarzeniu https://www.facebook.com/events/1407059 ... er_invited, ale przydało by się lepsze :) Poudostępniałam też na grupach ...
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pon sty 13, 2014 10:34 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

Podrzucę biedaki ... :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon sty 13, 2014 10:43 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

https://www.facebook.com/events/713666025318622/ aktualne nowe.

jogi45 Dodaj prosze ten link do pierwszego postu.

Jak będziesz miała czas pisz tutaj o kotach ponieważ musze co chwilkę pisać na wydarzeniu o nich żeby było w ciągłym ruchu.Tam jest ponad 1000wydarzeń więc trzeba tego pilnować żeby nie spadło.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sty 13, 2014 11:28 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

CatAngel. Ty na prawdę jesteś Angel. Nie tylko koci. Teraz nie mam czasu ale codziennie po południu albo wieczorem podrzucę coś o kotach. Jestem n iestety w pracy a to taka specyficzna praca, dyżur 24 godziny 7 dni w tygodniu. Opiekuję się babcią w Niemczech.

Dodałam link do pierwszego postu.
Zmieniłam na fejsie na publiczne. Mam nadzieję że się udało.

jogi45

Post » Pon sty 13, 2014 11:35 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

Wydarzenie rozesłane po grupach, Lord Chester https://www.facebook.com/chester2411?fref=ts także udostępnił. Koty.pl, Magazyn Kocie Sprawy poinformowane. Znajomi pozapraszani i udostępniają. Ogłoszenia pójdą lada dzień.

Jak ktoś ma jakieś pomysły co dalej to piszcie.

Banerek by się przydał.

CatAngel

Post » Pon sty 13, 2014 11:42 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

Dostałam info że Magazyn Kocie Sprawy wlaśnie udostępnił wydarzenie. Oni mają aż 8.481 polubień.
Edit: Koty.pl także dodały info do siebie. Oni mają polubień 12.579

Miejmy nadzieję, że gdzieś tam jest dom dla kotów.
Ostatnio edytowano Pon sty 13, 2014 13:27 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pon sty 13, 2014 12:21 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

ja bym jeszcze dodała w tytule wątku, że dotyczy GOLENIOWA,SZCZECINA ...

np. POMÓŻCIE MOIM KOTOM - Goleniów, Szczecin ...

CatAngel thx :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon sty 13, 2014 14:58 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Nie mam co z nimi zrob

Dobra. Dodam Goleniów, Szczecin.
W związku z pytaniem CatAngel o lukasa odpowiem publicznie.
Żaden z moich kotów nie miał kontaktu z dziećmi. Raz była u mnie córka z kilkumiesięczną wnuczką ale w związku z tym że zięć jest przeciwnikiem zwierzątka w domu koty były raczej izolowane. Nie wykazywały żadnego zainteresowania dzieckiem bo nie miały okazji. Żaden z moich kotów nie przejawia w ogóle agresji. Garfield raz złapany i przytrzymany za ogon zasyczał a Lukas warczał czasem przy obcinaniu pazurków ale to cała ich życiowa agresja. Lukas chętnie wchodzi na kolana ale nie można powiedzieć że jest w tym względzie upierdliwy. Moje koty niestety raczej przebywały tylko ze mną w domu. W czasie rzadkich wizyt innych ludzi najpierw się chowały a potem przychodził Lukas i czekał na coś do zjedzenia. Garfield nabrał odwagi dopiero po ok roku przebywania w domu. Sonia nadal jest najbardziej płochliwa co nie znaczy że dzika. Jak to kotka jest mruczasta i przymilna ale w granicach rozsądku. Pomizia się, poprzytula i pójdzie. Uwielbia obserwować mnie w kuchni, łazience.
Ale miało być o Lukasie.
Lukas kiedyś oberwał od pijanej kobiety. Do dzisiaj jej nie lubi ale nie jest agresywny. Po prostu do niej nie podchodzi. Kiedyś musiałam spędzić kilka nocnych godzin na dworze by się uchronić przed agresją alkoholika i wtedy zabrałam Lukasa ze sobą. Po prostu na rękach. Nie uciekł na dworze. Wtedy miałam tylko Lukasa. Przeżył ze mną dwie przeprowadzki. Mieszkaliśmy obok agresywnej kotki i mój Lucek musiał być przed nią chroniony. Jako maleństwo, jeszcze na ulicy jakoś oberwał bo utykał na jedną nóżkę. Prawdopodobnie ma ją źle zrośniętą i z tego powodu już od dawna nie wskakuje na szafę. Jest też żarłokiem, trochę był za gruby więc to też nie pozwalało mu wysoko skakać. Przyjaźnił się z psem. Postaram się odnaleźć w kompie zdjęcia jak kot i pies jedzą z jednej miski. Lukas co wieczór czekał cierpliwie aż się położę wieczorem w pościeli i wskakiwał do łóżka, w nogi, zawsze w to samo miejsce. To fajny kot. Mówię o nim terapeuta bo ma tyle spokoju w sobie, tyle cierpliwości i tak bezgranicznie mi ufa. Przy tym jest bardzo ładny ale typowy czarno biały kot o niewielkich szansach na adopcję z tego powodu. On jest najdłużej w domu. Miał ok 4 miesięcy jak go zdjęłam z drzewa.

jogi45

Post » Pon sty 13, 2014 20:24 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Pierwszym najlepszym przyjacielem Lukasa był pies. (nie liczę tego co go zapędził na drzewo i z tego drzewa go wzięłam do domu)
Lukas poznał psa jak był jeszcze na kwarantannie w piwnicy. Bał się ale pies był przyjaźnie nastawiony do kota. Trzymałam kota na rękach a pies go obwąchał. Kot nie wyrywał się specjalnie i następnego dnia nie uciekał przed psem. Od tamtej pory byli najlepszymi kumplami. Pies bywał u mnie po kilka dni i żyli zgodnie. Lukas pocieszał psa w czasie burzy a pies zawsze ustępował mu miejsca na legowisku. Nawet w misce zawsze zostawił mu ostatni kęs. Nie mogę znaleźć zdjęcia na którym widać jak piją wodę z jednej miski. Po kilku latach Lukas miał kontakt z innym psem w moim domu ale tamten był wrogo nastawiony do kotów i nie dopuściłam do bliskiego kontaktu.
Garfield żył prawie rok na wsi gdzie musiał sobie radzić z psami. Na początku unikał kumpla Lukasa, obchodził go z daleka ale po jakimś czasie się przekonał że nic mu nie grozi i chodził już spokojnie po mieszkaniu. Nie wykazywał w ogóle agresji. Nigdy jednak tak się nie zakumplował jak Lukas. Pies był wiekowy. Już nie żyje. W ostatnie dni swojego życia był u mnie w domu.
Moje koty są niewychodzące i nie wiem jak zareagują na obce psy albo jak się zachowają w nowym domu z psem. Myślę że na początku będą się bały ale nie będą agresywne. Sonia urodziła się prawdopodobnie na targowisku miejskim. Trafiła do mnie bardzo chora. Myślę że niejeden pies ją pogonił ale u mnie w domu nie miała kontaktu z psem.Moje koty są bardzo ciekawskie. Żyją w zgodnym stadzie w domu to i w nowym ludzko-zwierzęcym stadzie się oswoją.

jogi45

Post » Pon sty 13, 2014 20:48 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Cudowne są te twoje kociambry :) Życzę ci powodzenia i będę udostępniać szczególnie nowe wydarzenie :piwa:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pon sty 13, 2014 20:51 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

CatAngelku kochany może by wykorzystać na fejsie info o kotach z pierwszych stron mojego wątku. Tam jest ich historia razem i z osobna. Jak jestem tak daleko i już długo poza domem to nie mam nowych wieści.

jogi45

Post » Pon sty 13, 2014 21:04 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Dodaje tam co trochę :) tak aby wydarzenie było w ruchu. A na pw to podsylam zapytania od ludzi :)

CatAngel

Post » Pon sty 13, 2014 21:06 Re: " POMÓŻCIE MOIM KOTOM !!!!!!!!!!! Szczecin, Goleniów

Bodziu-56 chyba jesteś z Poznania bo tylko w naszej pyrlandii mówi się na koty kociambry. Ja urodziłam się w Poznaniu i tam miałam pierwszego kota. Jeszcze byłam dzieckiem. Potem były psy.

Moje koty nadają się na dokocenie. Przeżyły już bez problemów dokocenia we własnym stadzie. Wychowały nawet jedną strasznie ruchliwą koteczkę.
Ostatnio edytowano Pon sty 13, 2014 22:05 przez jogi45, łącznie edytowano 1 raz

jogi45

[poprzednia][następna]