Evelyn, nie jestem uparta i pisałam już, że chciałabym przejść na Barfa, ale kot ma ciągłe przeboje z jedzeniem i chciałam go ustabilizować przynajmniej na tyle, żebym miała 2tyg 'czyste' zanim zmienię mu totalnie rodzaj karmy. Co innego dać inną puszkę, a co innego dać zupełnie surowe mięsko.
Już przecież zaczęłam takie małe podchody do barfa, koty zaczęły dostawać zmieloną surową pierś z indyka i nawet Bazyl zaczął jeść. Ale zaraz pojawiła się krew w kupie (raczej nie od mięsa tylko innych rzeczy, które wtedy przyjmował) i musiałam odstawić wszystko, żeby powoli wprowadzać od nowa po kolei. No i tak właśnie nie doszłam jeszcze z powrotem do tego mięska, ale jutro spróbuję znowu troszeczkę im dać.
Nie je zbyt łapczywie, to już wykluczyliśmy. Tzn są momenty że faktycznie zje za szybko, ale takie pawie potrafię odróżnić i się nie martwić

---
Dzisiaj na FB zaczęło się głosowanie na kota roku Pet Supplies. To to, gdzie Bazyl wygrał Rasowca Lipca. Głosują tylko wygrani z poszczególnych miesięcy, ale komentować może każdy a przy naszym zdjęciu ktoś napisał "stttttraszne" i mi się jeszcze straszniej smutno zrobiło