Koty z wioski.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 10, 2013 19:36 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Wiadomo może, jaki byłby orientacyjny koszt zabiegu?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro gru 11, 2013 18:08 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

MB&Ofelia pisze:Wiadomo może, jaki byłby orientacyjny koszt zabiegu?

Czekam na wiadomość od Marty, ale podejrzewam, że 100zł na pewno... :|

Dziękuję Asi za wpłatę 30zł :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon gru 16, 2013 19:23 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Najnowsze wieści:
Kociaczek pojechał do domu tymczasowego w Sławnie ! :)
Obrazek

Syjam gdzieś zaginął/nie żyje... niestety nie ma go :(
Ostatni - czwarty kociak zostaje. Podejrzewam, że za syjama, który zginął.... :( Szkoda, bo mógł pojechać na dom tymczasowy razem z kociakiem ze zdjęcia, ale ludzie nie chcieli go oddać...
Trzecia kotka bardzo, bardzo rzadko się pojawia, ale Pan powiedział, że zadzwoni do mnie, jak tylko uda mu się ją złapać. Myślę, że dotrzyma słowa.
Obrazek

kinia098

Post » Śro gru 18, 2013 9:32 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

kinia098 pisze:Ostatni - czwarty kociak zostaje. Podejrzewam, że za syjama, który zginął.... :( Szkoda, bo mógł pojechać na dom tymczasowy razem z kociakiem ze zdjęcia, ale ludzie nie chcieli go oddać...

to jeszcze dobrze by było sprawdzić czy to kot czy kotka, zeby na wiosnę nie było "powtórki z rozrywki" :roll:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro gru 18, 2013 12:45 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Agłaja^..^ pisze:
kinia098 pisze:Ostatni - czwarty kociak zostaje. Podejrzewam, że za syjama, który zginął.... :( Szkoda, bo mógł pojechać na dom tymczasowy razem z kociakiem ze zdjęcia, ale ludzie nie chcieli go oddać...

to jeszcze dobrze by było sprawdzić czy to kot czy kotka, zeby na wiosnę nie było "powtórki z rozrywki" :roll:

sprawdzałam i na 90% kocurek
Obrazek

kinia098

Post » Pt gru 20, 2013 13:41 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

Kicia w Sławnie była dzisiaj u weterynarza. Mega świerzb i robaki, ale ogólnie wet ocenił stan na niezły :) Już powoli się oswaja, nawet mruczy ! :) Państwo, którzy ją zabrali przekazali 150zł na odrobaczanie itp. dla pozostałych kotów na gospodarstwie, więc kociaste dostaną jeszcze przed świętami prezent :1luvu: Myślę o Strongholdzie, bo działa też na świerzba.
Obrazek

kinia098

Post » Sob gru 21, 2013 9:42 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

a jak u nich z ciepłym miejscem na zimę?Mają jakąś ciepłą stodołę, budkę?
Nie wiem czy stronghold jest dobry na pierwsze odrobaczanie dla malucha, dla dorosłych na pewno jest dobry.
Jeśli bys jednak dawała stronghold maluchowi to minimalną dawkę, albo pierwsze odrobaczenie w pascie a potem stronghold np. Ja jak zwykle polecam kupić opakowanie dla duzego psa i poprzeliczać na koty(wet powinien Cie poinstruować jak to zrobić :D )
Fajnych ludzi znalazłaś w tym Sławnie :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob gru 21, 2013 15:32 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

Agłaja^..^ pisze:a jak u nich z ciepłym miejscem na zimę?Mają jakąś ciepłą stodołę, budkę?
Nie wiem czy stronghold jest dobry na pierwsze odrobaczanie dla malucha, dla dorosłych na pewno jest dobry.
Jeśli bys jednak dawała stronghold maluchowi to minimalną dawkę, albo pierwsze odrobaczenie w pascie a potem stronghold np. Ja jak zwykle polecam kupić opakowanie dla duzego psa i poprzeliczać na koty(wet powinien Cie poinstruować jak to zrobić :D )

Mają już sporo swoich kotów, a kicia przebywa na razie odizolowana na strychu ;)
To kupię Stronghold dla kociąt, o ile jest. Bo wiem, że Profender dla kociąt jest i nie miałam z nim problemów, a działa rewelacyjnie ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie gru 22, 2013 9:14 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

kinia098 pisze:
Agłaja^..^ pisze:a jak u nich z ciepłym miejscem na zimę?Mają jakąś ciepłą stodołę, budkę?

Mają już sporo swoich kotów, a kicia przebywa na razie odizolowana na strychu ;)
To kupię Stronghold dla kociąt, o ile jest. Bo wiem, że Profender dla kociąt jest i nie miałam z nim problemów, a działa rewelacyjnie ;)

podejrzewam, ze srodki dla kociąt różnią się tylko dawką, czy skład tez mają jakis inny?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob sty 04, 2014 14:45 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

To koteczka, która jest na DT w Sławnie :1luvu: Już możemy szukać dla niej dobrego domku :) Jak odjeżdżała- rzucała się w klatce, płakała, była wystraszonym dzikusem. A teraz widać, że prawdziwa z niej dama :1luvu: A to wszystko zasługa DT :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak było
Obrazek

Kupiłam Advocate dla dwóch matek i kociaka, które zostały na gospodarstwie za pieniądze od DT koteczki ze Sławna. Wyszło 105zł, zostaje więc jeszcze 45zł. Wrzucę na dniach skany.

Okazało się jednak, że operacja malucha z przepukliną nie jest tak konieczna i można poczekać do kastracji :) Maluszek też już może szukać nowego domku :)

Stan konta tych kotów wychodzi mi 67,20zł po odliczeniu już wszystkiego, także długu 40zł u Marty. Czy ktoś mógłby mnie sprawdzić ?
Bo chciałabym przelać te pieniądze Marcie na maluszka. Czyli muszę przelać jej 107,20zł, bo 40zł byłam jej jeszcze dłużna za wizytę. Zgadza się ? Faktury czekają w lecznicy.
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 09, 2014 19:21 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

Obiecane zdjęcia
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt sty 10, 2014 8:56 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

Jejku, jak ta kiciuchna wypiękniała! :1luvu:
Chyba trzeba jej zrobić nowe ogłoszenia :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 10, 2014 10:02 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

Pogoda typowo łóżkowa więc T-time życzy miłego dnia ... i z łóźka nie wstaje :)

Obrazek[/URL]

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt sty 10, 2014 18:15 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

martaslupsk pisze:Pogoda typowo łóżkowa więc T-time życzy miłego dnia ... i z łóźka nie wstaje :)

Obrazek[/URL]

Cudowne :1luvu:
Przelałam Marcie całe pieniążki ( 107,20zł ) ze skarpety tych kotów, bo w sumie wszystko już załatwione. 40zł za fakturę u weta i resztę, czyli 67,20zł Marta będzie miała na jedzonko dla T-Time'a lub ewentualnie jakieś dobre odrobaczenie :)
Obrazek

kinia098

Post » Pt sty 10, 2014 18:21 Re: Koty z wioski- dwa maluchy w DT, dwie matki wysterylizow

MB&Ofelia pisze:Jejku, jak ta kiciuchna wypiękniała! :1luvu:
Chyba trzeba jej zrobić nowe ogłoszenia :D

Ja zrobiłam takie ogłoszenia :arrow: http://tablica.pl/oferta/urocza-malutka ... 4z3jN.html
Jeśli masz czas i chęci, to możesz napisać swój tekst, bo duble kasują. Zdjęcia możesz wykorzystać te same :) Tylko nazwij ją proszę Maja w ogłoszeniu, żebym wiedziała o jakiego kota dzwonią :)
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]