STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 09, 2014 22:49 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Małgoś, wywal z tytułu głupotę, bo mnie wkurzysz :1luvu:
I wstaw tam Anielkę...
Boże, biedna, kochana Anielcia...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 09, 2014 22:54 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Małgosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sty 10, 2014 8:37 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Jak tam Piernik przespał noc? Na komodzie, czy jednak wybrał coś miękkiego pod dupkę?
Nie chrapie? :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 10, 2014 10:26 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

magaaaa pisze:Małgoś, wywal z tytułu głupotę, bo mnie wkurzysz :1luvu:
I wstaw tam Anielkę...
Boże, biedna, kochana Anielcia...

:)
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt sty 10, 2014 11:26 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Biedna koteńka. Może by ona mięsko surowe zjadła? Z moich doświadczeń z kotami nerkowymi wynika, że najlepiej sprawdza się żywienie mieszane: karma nerkowa i surowe mięso. Mięso wcale nie skraca kociego zycia. Mogłabym wysłac trochę puszek nerkowych po mojej kotce.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt sty 10, 2014 11:52 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Zakocona pisze:Biedna koteńka. Może by ona mięsko surowe zjadła? Z moich doświadczeń z kotami nerkowymi wynika, że najlepiej sprawdza się żywienie mieszane: karma nerkowa i surowe mięso. Mięso wcale nie skraca kociego zycia. Mogłabym wysłac trochę puszek nerkowych po mojej kotce.

Ale ona w schronie jest więc raczej trudno o to zadbać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 10, 2014 18:17 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

MałgosiaZ pisze:A teraz krótko o stanie zdrowia po oględzinach u mojej wetki :
- prawe ucho , z którego wycieka ropa - polipy do operacji
- pomiędzy lewym okiem a noskiem - ruchomy guz nie bolesny
-na łebku między uszami - kolejny guzek (...)

Do tej pory tylko podczytywałam po cichutku, bo pomóc nie mam jak.
Teraz odzywam się jako członek funduszu onkologicznego
viewtopic.php?f=1&t=137708
z propozycją pomocy finansowej w leczeniu Dziadzia Smerfa.
Zapraszamy na nasz wątek.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pt sty 10, 2014 20:04 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

magaaaa pisze:Małgoś, wywal z tytułu głupotę, bo mnie wkurzysz :1luvu:

Wnioskuję o to samo :) Dziś miałam okazję pogłaskać Dziadka w domu Małgosi.
Kocur jest przeraźliwie rozmruczany, kocha głaskanie i trykanie domaga się o więcej. Popłakałam się.

Babcia Anielka biedna, kiedy ją ostatnio widziałam w schronisku, to okropnie wycofana była, pogodzona z losem. Tak pogodzona, że można by było otworzyć klatkę na zawsze, a ona nawet by nie miała siły ani chęci wyjść z niej. Starzy samotni ludzie schorowani podobno też tak mają, że się w końcu poddają, zanika wola życia, jeśli nie mają nikogo bliskiego pod ręką.

Ale ja się nie znam, mogę tylko napisać, że Dziadek dziś przeszczęśliwy, wygłaskany, wyczesany, futerko mu zaczęło błyszczeć.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt sty 10, 2014 20:12 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Anielka :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sty 10, 2014 21:09 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

wiewiur pisze:
MałgosiaZ pisze:A teraz krótko o stanie zdrowia po oględzinach u mojej wetki :
- prawe ucho , z którego wycieka ropa - polipy do operacji
- pomiędzy lewym okiem a noskiem - ruchomy guz nie bolesny
-na łebku między uszami - kolejny guzek (...)

Do tej pory tylko podczytywałam po cichutku, bo pomóc nie mam jak.
Teraz odzywam się jako członek funduszu onkologicznego
viewtopic.php?f=1&t=137708
z propozycją pomocy finansowej w leczeniu Dziadzia Smerfa.
Zapraszamy na nasz wątek.

Bardzo dziękuję za propozycję :1luvu: , jak będziemy w potrzebie - dam znać. Na razie nie jest tragicznie , innym pomoc finansowa bardziej się przyda. I tak musimy czekać , aż nasza doktor uzna że Dziadzio jest w dobrej formie aby cokolwiek więcej stwierdzić.

I uprzedzam - proszę mi tu z piernikami nie wyjeżdżać . To senior , któremu należy się wielki szacunek . Choćby za to ,że przeżył wielki kawał życia :wink: .
Rano zastałam go śpiącego w kuwecie :roll: . Kuweta przeniosła się w miejsce odkryte a skoro tu sobie upodobał , dostał dół od transportera z polarkiem. I w tym miejscu dobrze mu się śpi. Nie wiem czy chrapie , gdyż opuściłam sypialnię i poszłam spać na kanapę do reszty towarzystwa. W końcu dla nich to też "rewolucja" - drzwi do sypialni zamknięte ,brak dostępu do ulubionego łóżka , to chociaż ja im pozostałam :mrgreen: .
Dziadzio i sika i kupcia to kuwety jak trza . Nie chciał gotowanego kurczaka ani surowej wołowiny, za to ładnie zjadł mokre Select Gold a na kolację w dwóch rzutach prawie całą tackę Applaws. I suche Applaws też jakoś łykał. Futro wyczesane z wszelakiego świństwa , nagle zrobiło się miękkie , śliskie i nawet błyszczące 8O .
Dużo mruczy , sporo gada , a teraz robi tak :

Obrazek

Dziadzio Smerf wydaje mi się że jest zadowolony i bezpieczny .
O Anielkę się martwię :( .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt sty 10, 2014 21:15 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Kochany Starunio z tego szczęścia już nie wie jak ma leżeć :cry:
Dziekuję Ci za Dziadzia.
Myślę cały czas o Babci, ale nie mam możliwości izolacji od kotów.
Może ktoś się zlituje bo ja innego wyjścia nie widzę :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sty 10, 2014 22:20 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Ale Piernik to piękne imię - słodkie, dobrze brzmiące i ... adekwatne do wieku :mrgreen:
Miał kocio szczęście, że do Ciebie trafił Małgosiu. Trzymam kciuki za zdrowie Dziadka Smerfo-Piernika.

I oby Anielka szybko dostała taką szansę :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt sty 10, 2014 23:11 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Dziadzio pierwszy raz leżał taki wyciągnięty :mrgreen: . Zmieniłam mu spód transportera na większy .
Kolacja z dokładką :D , wyciągnęłam jakieś saszetki RC bo ten Applaws to się jeden zapodział z jakichś dawnych zbiorów. U mnie niestety karma tylko bez zboża , a Dziadzio przyzwyczajony do schronowych fast-foodów :wink: to mu inne słabo idą. Muszę zrobić zaopatrzenie pod jego kątem , co by ciałka nabrał .
Tytułu jeszcze nie zmienię , bo to jest moja głupota . Na dłuższy czas wyłączyłam się z jazdy na Paluch . Przy takiej kruchej starowince nie mogę wprowadzać do domu świeżych wirusów. A tam wiele kotów w potrzebie :( . Trzeba je "wydłubywać" z klatek , pisać , szukać dla nich pomocy.
Ech , coś za coś . Wybory to trudna rzecz. Serce wygrało z rozumem. Nie żałuję , tak miało być :ok: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt sty 10, 2014 23:22 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Ech , coś za coś . Wybory to trudna rzecz. Serce wygrało z rozumem. Nie żałuję , tak miało być :ok: .

on widzi Cię tak
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt sty 10, 2014 23:52 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Weszłam a tu taka wspaniała wiadomość. Zrobiłaś dla Smerfika coś wielkiego, dałaś mu szansę na życie, miłość i własny dom.
Oby trafił sie do i dla Anielki
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[poprzednia][następna]