STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 07, 2014 9:06 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i Babcia Ani

MałgosiaZ pisze:Może kogoś zachęci informacja ,że Dziadzio Smerf ma ujemne testy(w tym wieku i tak by nikomu nie zaszkodził ale dla niektórych to podstawa) , biochemia jak na jego wiek nie najgorsza , jedynie stan zapalny . Ale o tym wiemy.
BĘDZIE JAKIŚ CIEPŁY DOMEK DLA NIEGO I DLA ANIELKI ???

Potrzymam :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 07, 2014 9:16 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i Babcia Ani

Trzymam i ja! Z całych sił!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 07, 2014 9:56 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i Babcia Ani

:ok:
kiedyś tu była osoba co adoptowała stare koty ,stwarzała im rewelacyjne warunki ,ale było minęło... :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sty 07, 2014 17:17 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i Babcia Ani

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sty 08, 2014 7:46 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i Babcia Ani

Podniosę Dziadka i Babcię

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 08, 2014 23:49 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i Babcia Ani

Takie biedne dwa staruszki. I tak bardzo dla nich dom potrzebny. W własnym domu odzyją i odmłodnieją. Tylko gdzie ten dom?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw sty 09, 2014 20:08 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Obrazek
Obrazek

No i stało się . Dziadzio Smerf jest u mnie . Nie mogłam dłużej drżeć o tego staruszka.
Lista jego leczenia w schronie jest bardzo długa . Nie jeden kot już by się poddał , ale nie ON . Dlatego uznałam ,że szkoda czasu , jego życie liczy się w kociominutach a ON nie może żadnej z nich stracić . I tak wzięłam dziś dzień urlopu i pojechałam po tę resztkę kociej zapewne niegdyś doskonałości .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sty 09, 2014 20:16 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Malgosiu, jeszcze sie soba nacieszycie, jeszcze pobedziecie razem. Oby jak najdluzej! :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sty 09, 2014 21:18 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Witaj Małgosiu .Może szafeczkę dla Kotecka dobudować gdzieś z boczku ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam Cię serdecznie .Podziwiam zaangażowanie z jakim troszczysz się o wszystkie koty .Szacunek i podziw :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sty 09, 2014 22:00 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

kuba.kaczor13 pisze:Witaj Małgosiu .Może szafeczkę dla Kotecka dobudować gdzieś z boczku ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam Cię serdecznie .Podziwiam zaangażowanie z jakim troszczysz się o wszystkie koty .Szacunek [b]i podziw :ok:
[/b]

Ode mnie też.

Dałaś Dziadkowi Smerfowi drugie życie. Niech trwa jak najdłużej i będzie szczęśliwe :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw sty 09, 2014 22:03 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

kuba.kaczor13 pisze:Witaj Małgosiu .Może szafeczkę dla Kotecka dobudować gdzieś z boczku ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam Cię serdecznie .Podziwiam zaangażowanie z jakim troszczysz się o wszystkie koty .Szacunek i podziw :ok:

Szafeczkę koniecznie bo komódka zajęta :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw sty 09, 2014 22:14 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Małgoś to za tę Twoją głupotę :piwa:
Życzę Wam wielu wspólnych dni :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw sty 09, 2014 22:21 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

No i zabrała Małgosia Piernika :1luvu:

Już wiem o czym jutro pogadamy najwięcej :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 09, 2014 22:25 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

A teraz krótko o stanie zdrowia po oględzinach u mojej wetki :
- prawe ucho , z którego wycieka ropa - polipy do operacji
- pomiędzy lewym okiem a noskiem - ruchomy guz nie bolesny
-na łebku między uszami - kolejny guzek
- na boku dziura po zastrzyku (częsty przypadek)
-twarde , bolesne guzki około odbytowe
- w sierści martwe jaja wszołów i gnidy
-całe dwa kły i resztka złamanego zęba
Waga kota 2800g czyli w schronie przybyło mu 400g
Zalecenia :
-do uszu Afronis - płyn na trądzik, podobny najlepszy przy takim stanie uszu
- dobrze odżywiać
- za tydzień kontrola , pobranie krwi i decyzja o ew. zabiegu usunięcia polipów i wszystkiego co zbędne
Serducha nie dało się osłuchać , kocio był bardzo rozmruczany
Lista tego czym i na co był leczony w schronie jest bardzo długa ,dlatego odstępujemy od podawania mu czegokolwiek.
Testy ujemne , prosiłam o ich zrobienie już wcześniej . Wyniki biochemii jak na kota, który ma 16lat z plusem- całkiem całkiem.

Dziadzio mruczy cały czas , a czasem nawet gada . Siooo do kuwety zrobione , popił rosołu z kurczaka . Futerko wyczesana najpierw gęstym grzebieniem a potem szczotką z włosia. Pazurki obcięte.
Zrobiłam miękkie posłanka a on zaległ na komodzie :roll: .
Porusza się bardzo słabo , tylne łapiny chudziutkie i uginają się. Może to być skutek długiego pobytu w klatce a także bolesnych guzków przy odbycie.
No cóż : powiedziałam A , powiem i B . Damy mu jeszcze spokojnie i bezpiecznie pożyć :D .

W bardzo złym stanie jest Babcia Anielka . Przestała jeść . Byłam bardzo rozdarta między tą dwójką kotów , ciężko jest wybierać jeśli stawką jest czyjeś życie . Wybrałam Dziadzię , bo starszy , dłużej w schronie i ....... chyba z większą szansą na przyjęcie mojej pomocy.
Babciu Anielko - wybacz mi :( .
Dzisiejszy dzień jest dla mnie szczególny : trzy lata temu odeszła moja najukochańsza koteczka Zuzia[*]. Kilka dni później pojechałam na Paluch i tak to się zaczęło . Dlatego dziś postanowiłam ratować życie kolejnego kota . Mimo iż ta decyzja rozminęła się z rozumem . No ale takie mam głupio miętkie serce ( jak większość na tym forum) :wink: . I niech tak pozostanie :ok: .

Proszę o pomoc dla Babci Anielki !!!!
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw sty 09, 2014 22:28 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadzio Smerf i moja głupo

Ale super wiadomość!!
Smerf :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]