Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma dom stały! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 05, 2014 22:02 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Alu, Homerek na razie ok, ale to działanie sterydu i antybiotyku.
Wdarłam się z butami z Homerkowym problemem na wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158737&start=15 i tam go ciągnę.

Arek w lecznicy, ale nie wiem, czy wczoraj zdążyli zrobić mu badanie krwi (jak ja byłam, to jeszcze badania nie było). Teraz przecież wolne do wtorku, więc badań nie ma. We wtorek wieczorem pewnie poznamy pierwsze wyniki badań :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 06, 2014 0:12 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Juleczko bądźmy dobrej mysli! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 06, 2014 9:10 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Mocno trzymam kciuki, żeby wyniki były OK.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto sty 07, 2014 6:46 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 07, 2014 20:46 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Morfologia Arka jest ok. Z nerami trochę gorzej, ale nie ma tragedii. Na razie jest na jakimś leku. W piątek powtórzymy badania pod kątem nerek. Jak będzie poprawa, to na delikatnej, chwilowej narkozie zrobią mu zęby. Jeśli poprawy nie będzie żadnej, to pewnie nie zrobią zębów w ogóle, po prostu będzie z takimi żył (to nie zagraża życiu). Ale wiadomo, lepiej zrobić.
A ogólnie, cyt.: "jest w dobrym stanie" :wink:
Także, byle do piątku :ok:
Jakby się w piątek udało zrobić te wszystkie zabiegi, to w sobotę mógłby do stolicy pojechać, tylko na jakąś kontrolę trza byłoby z nim pójść. Magdar77 czy ewentualnie na kontrolę z nim pójdziesz, czy wolisz, żeby całkiem odpicowany i zrobiony pojechał?
Zaznaczam, że nie ma problemu, żeby został tu dłużej. Ale może wolisz go szybciej.
Na spokojnie przemyśl :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 07, 2014 21:10 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nowa_Sztno pisze:Morfologia Arka jest ok.

To najważniejsze, tego bałam się najbardziej. Z nerkami jakoś sobie poradzimy, skoro nie ma tragedii. Zęby to nie koniec świata, oczywiście lepiej jakby dało się zrobić, ale jak nie, to nie będziemy się wieszać :)
Nowa_Sztno pisze:Magdar77 czy ewentualnie na kontrolę z nim pójdziesz, czy wolisz, żeby całkiem odpicowany i zrobiony pojechał?

No pewnie, że pójdę, pewnie będzie musiał na nią ciut dłużej poczekać, bo nie będę kota za tydzień stresować wetem, ale sama wizyta to nie problem. Tylko muszę wiedzieć co brał i po co :)
Tak z kwestii formalnych to on ma/może mieć książeczkę zdrowia z wpisanym całym jego leczeniem? I czy mogę liczyć na kopię wyników tej najnowszej morfologii? To na pewno mi się przyda. No i ostatnia kwestia - jak testy?
Niech jedzie, dość się nasiedział chyba tam gdzie nie trzeba. Lecznica to nie miejsce dla kota, schron zresztą też. Niech jedzie do domu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Wto sty 07, 2014 21:54 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sty 07, 2014 22:07 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

W piątek będzie miał testy powtórzone, bo dziś zapomnieli :oops:
Ale w piątek znów do badań krew będzie miał pobieraną, to zrobią ;)

Cały opis leczenia ze wskazaniami oczywiście dostaniesz. Możliwe, że będzie trza mu jeszcze antybiotyki podawać - wszystko będzie w opisie, i jeśli leki będzie można od razu wykupić, to zestaw dostaniesz :D
Przekażę Ci też resztkę karmy nerkowej, którą teraz je (Joserę), a kolejną zamówię już na Twój adres :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 07, 2014 22:35 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Antybiotyki podam, spoko. Moki jest pierwszym tak łatwoobsługiwalnym kotem jakiego znam, pamiętam jeszcze jazdy z moją heterą, więc nawet tygrysowi podam jak będzie trzeba. :wink:
Gadałam dziś z wetką - ona ma radykalne poglądy. Karma dla nerkowca - jak najbardziej, ale tylko mokra, dodatkowo rozwodniona, albo Barf, odpowiednio zbilansowany z wodą w składzie, Ipakitine jako wyłapywacz fosforu i nerki Arka mają być jak nowe :) Suche jako przegryzka, nigdy podstawa diety. Woda, mokra karma ma być tu kluczem do sukcesu. Więc nastawiamy się na wodę, mokre, płyny, saszetki, odpowiednio suplementowane mięso (dla Arka tylko bez kości z uwagi na nery), dużo dopajania w każdej postaci i przy każdej okazji.
Wierzę, że będzie dobrze, że jego nerki będą w dobrym stanie jeszcze dlugooo, że nacieszy się chłopak ciepłym łóżkiem i rękami do noszenia. A jeśli znajdzie DS to oby taki jak mój Bąbli, który rządzi u siebie i sam decyduje kto dostąpi zaszczytu bycia wybrańcem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 08, 2014 8:21 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

magdar77 pisze:Antybiotyki podam, spoko. Moki jest pierwszym tak łatwoobsługiwalnym kotem jakiego znam, pamiętam jeszcze jazdy z moją heterą, więc nawet tygrysowi podam jak będzie trzeba. :wink:
Gadałam dziś z wetką - ona ma radykalne poglądy. Karma dla nerkowca - jak najbardziej, ale tylko mokra, dodatkowo rozwodniona, albo Barf, odpowiednio zbilansowany z wodą w składzie, Ipakitine jako wyłapywacz fosforu i nerki Arka mają być jak nowe :) Suche jako przegryzka, nigdy podstawa diety. Woda, mokra karma ma być tu kluczem do sukcesu. Więc nastawiamy się na wodę, mokre, płyny, saszetki, odpowiednio suplementowane mięso (dla Arka tylko bez kości z uwagi na nery), dużo dopajania w każdej postaci i przy każdej okazji.
Wierzę, że będzie dobrze, że jego nerki będą w dobrym stanie jeszcze dlugooo, że nacieszy się chłopak ciepłym łóżkiem i rękami do noszenia. A jeśli znajdzie DS to oby taki jak mój Bąbli, który rządzi u siebie i sam decyduje kto dostąpi zaszczytu bycia wybrańcem :mrgreen:

Amen :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 08, 2014 17:22 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Tak teraz zerknęłam we wcześniejsze posty i zobaczyłam, że ewentualny transport Arka miał być 12.01. To nie jest niedziela? Bo potem było, że ma jechać w sobotę. Mnie wszystko jedno, ale wolałabym wiedzieć. :) W niedzielę są imieniny Arka tak w ogóle :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 08, 2014 18:55 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

W niedzielę o 12 jest wyjazd z Olsztyna :ok:
Tak w razie co :wink:

Trzymamy kciuki wciąż :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 08, 2014 19:46 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nieustające :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro sty 08, 2014 21:37 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

A jednak!!!! :piwa:
Jedzie z Jessicą?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 08, 2014 21:38 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Tak, poza tym 2 psy i świnka :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]