Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 10:34 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Udało się przekonać Melę do zjedzenia odrobiny wołowiny pokrojonej na strzępeczki - co prawda dzięki wypaćkaniu jej w puszce, ale zadziałało :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 08, 2014 10:59 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Taki miał być miły, bezproblemowy - w miarę - kotek...
Każdy inny odkłaczacz poza miamorowych, który jest przysmaczkiem największym, jest niejadalny nawet z łapy-fuuuuj!

Alienorku, nie dałoby sie poprosić kogoś ze Śląska w pobliżu Ciebie, o zrobienie zdjęć? Bo nie ruszymy z wydarzeniem na fb..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 08, 2014 11:22 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Mieszkam na Zagłębiu i to MA znaczenie, choć teraz mniejsze niż dawniej. Weronika wróciła do dom, więc jest szansa na zdjątka jeszcze dziś. Prześlę do Ciebie i Grażyny, dobrze? Bo wrzucanie na forum przy necie notorycznie rozłączanym przez Kotori, Fionkę i Justina jr (rzadziej Ciela) i przy konieczności siedzenia w łazience przy Meli bo pranie mamy...

Mela jest prawie bezproblemowa - fakt , że musi być izolowana jest upierdliwy, ale głównie dla niej. Jedzenie nie jest problemem, odkąd wyszło, że to tylko kłaki. Bo karmienie po troszku (miska jeszcze nie doszła, ale święto było po drodze) nie jest takim stresem, zwłaszcza że nie rzuca się już na jedzenie tak intensywnie, choć na szczęscie je chętnie. W porównaniu z Księżną [*] czy Malutkim [*] to naprawdę małe piwo.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro sty 08, 2014 14:33 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Aha, czyli da się z kotą wytrzymać? :mrgreen:
Tak, zdjecia spokojnie do nas, a głównie do Grażynki bo to ona się oferowała zrobić wydarzenie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 08, 2014 15:25 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

A tekst macie pod to wydarzenie czy z wątku jakoś poskładać? Bo jak macie jakiś specjalny, to też na maila proszę ;-)
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro sty 08, 2014 15:34 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Jeśli o mnie chodzi to można poskładać z wątku, bo trochę więcej wiemy - a Alienorek jeszcze nam dopisze - o Melce i ten co poszedł w ogłoszeniach może nie wystarczyć.

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 08, 2014 22:36 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Jak trzeba to napiszę ale na pewno już nie dziś bo schodzę ze zmęczenia. Zdjęcia zrobione i wysłane, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, bo generalnie Mela jest bardzo niewspółpracującym kotem :roll: . Ale trochę udało mi się zrobić i wysłać. Budyniek miamorka cacy, haft był wielki i klasyczny dziś - jedzeniem i kłakami zarówno. Wywlekłąm z pudła okołokociego szczotkę - jest to pierwszy kot, który lubi czesanie nią. Wylazła kupa kłaków, więc mam nadzieję, będzie mniej do haftowania. Spadam bo zasypiam na siedząco.

Alienor

Post » Czw sty 09, 2014 15:28 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Zdjęcia doszły. Przydałby się jakiś tekst - poczekam do soboty, jak nie dasz rady, to najwyżej sama coś napiszę. A dane kontaktowe jakie podać? Są w jakimś ogłoszeniu w sieci?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw sty 09, 2014 15:49 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Też moge napisać :mrgreen: Tyle, ze nie mam tendencji dla ubarwiania - czysta , naga prawda :lol:
Jeśli dasz radę, Alienor, trochę posłodzić, to napisz ale daj przeczytać :D , bo kontakt chyba ustalałyśmy na mnie , tak? Podam Ci , Grażynko , na pw. I ja będę odpowiadać, po porozumieniu z Alienorkiem, gdyby coś było niejasne.

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 09, 2014 15:56 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Zapomniałam - czy ona , ta Mela, ma jęzorek większość czasu 'wypadnięty' czy to tylko tak na zdjęciach wyszlo? Wiem, że ma prawo być u bezzębnej koty.
I co z tą plamką na nosku? Coś się okazało, to się jakoś leczy, czy po prostu jest wyłysienie?

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 09, 2014 21:25 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

W ogłoszeniach kontakt na morelową - ja często nie mogę odbierać telefonów, nie mam FB, więc z radością wykorzystuję poczucie odpowiedzialności za Melę morelowej :mrgreen: . Miska przyszła - nie zauważyłam awiza wśród reklam, ale już jest i jest po teście. Otóż Mela najpierw miała minę "Cię pochrzaniło kobieto? Że niby z tego mam jeść?", ale na szczęście wabiący zapaszek kusił. Czy zakończyło się sukcesem dowiecie się jutro - u niej się zwykle "wracało" w jakiś czas po jedzeniu.
Nosek zarasta, ale bardzo powoli. U niej w ogóle mam wrażenie że takie :problemy z urodą" zajmują sporo czasu, żeby się odtworzyć. Języczek często wystaje - jak coś jadła pysznego, jak jest szczęśliwa i rozleniwiona (wtedy też rozkosznie się ślini), jak się myła i zaczyna chcieć się spać... Ale częściej jest schowany.
Jak pisałam - z robieniem zdjęć kici jest problem, bo albo włazi w obiektyw, albo się wykręca, albo jest GŁODNA, albo chce się miziać TERAZ, NIE ZA PIĘĆ MINUT. Asertywna pani w pewnym wieku :ok: .
morelowa, a dałabyś radę z jedno-dwa zdjątka tu wrzucić :oops: . Dla fanów Meli :1luvu:

Alienor

Post » Czw sty 09, 2014 21:26 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

cieszę się, że miska już jest, dziękuję darczyńcy :)
i czekam na fotę Meli :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 10, 2014 8:49 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Zaraz postaram się wrzucić zdjęcia... jak tylko durny komp dozwoli i się nie rozłączy w trakcie [poskarżę się - on się tak zachwuje, że ja się zapominam i zaczynam kląć. Jest podły.]

Nie zdążyłam - wylączył się $&^%$#@!!!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 10, 2014 8:53 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Muszę kopiować niemal po każdym zdaniu, na wszelki wypadek :twisted:
A mam tyle do pisania..
Jak się przestanę całkiem odzywac, tzn, że ktoś kogoś zabił :evil:

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 10, 2014 9:11 Re: Kaleka, bezzębna staruszka :(-czy ma szanse na dom?

Mela śliczna i elegancka :love:
(na banerku jest jaśniejsza jakby?)
dlaczego nosi obróżkę?

Morelowa :strach: pewnie już czas na nowszy model (kompa, rzecz jasna)?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]