Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 14:22 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto lis 27, 2012 14:36 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Baaaaardzo Wam dziękuję! :1luvu:
Dowiem się wieczorem ile kosztują takie testy i podstawowe szczepienia :ok:
Tabl. na odrobaczenie mam jeszcze w domu po ostatnim odrobaczaniu moich kotów.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon gru 03, 2012 13:18 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Dziewczęta ;)

Princeska jest w Olsztynie na sterylce. Nie wiadomo czy do weekendu wróci, wiadomo jednak, że nawet jeśli wróci, bez szczepienia nam jej nie dadzą. Czyli raczej nie uda się jej zabrać w ten weekend do DT.
Proponuję w takim razie przebadać Malwinkę, małą czarną max. półroczną kotkę ze schroniska, pod kątem pójścia do Anety na DT - Aneta jak najbardziej wyraziła zgodę, napisała m.in.: "Czekam już z niecierpiwością na tę kotkę :-) "

Zrobiłam dziś badania Bezikowi, kocurowi oddanemu przez schorowaną panią, który podobno po oddaniu do schroniska od razu uciekł, a parę dni temu jakaś pani go wysterylizowała i oddała do schroniska ponownie. Bezik mógłby przy okazji w weekend pojechać do Wwy - niestety test wyszedł FIV+ , pomijając już zapchlenie i świerzb :( Nie mógł tego jednak złapać w schronisku, oddany tam został kilka dni temu i siedzi oddzielnie w wozie na psim wybiegu. W wozie jest ciepło i są w miarę przyzwoite warunki. Poza Bezikiem, są tam jeszcze 3 maluchy - wszystkie są oddzielone, każdy ma swoją miskę i kuwetę ze żwirem.
Poniżej wklejam jego test i ogólny opis. Na razie do zapłaty jest za Bezika 80zł za test + 34 za advocata.
Nie ustalałam z Wami co prawda, czy zgodzicie się za te wszystkie badania płacić z "funduszu zapomogowego schroniska", ale w razie czego, wzięłam to rozliczenie na razie na siebie "na kreskę" i pomyślimy nad jakimiś bazarkami, żeby je opłacić :)
Tu dzisiejsze badania Bezika:
https://www.dropbox.com/s/wuznz5rw4el2v4i/test.jpg
https://www.dropbox.com/s/5zygd1zw5cavn6r/opis.jpg

Jest też pani zainteresowana jednookim schroniskowym kotem, Zuluskiem. Jak uda mi się do niej dodzwonić, to zobaczymy, będziemy wiedzieć, czy też jakieś badania (i jakie) trzeba będzie zrobić. Myślę sobie jednak, że ten FIV i FELV to każdy będzie sobie życzył :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 03, 2012 20:54 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

alab108 pisze: Julia uzgodniłam z naszą skarbniczką i prześlę Tobie pieniążki za Bezika :ok: Nr konta powinnam mieć :P

Dziewczyny, BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 03, 2012 21:03 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

No to przesłałam :ok:
Obrazek

alab108

Post » Pon gru 03, 2012 21:22 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Dziękuję raz jeszcze. Jak dojdą to zapłacę i dam znać :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto gru 04, 2012 20:53 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Skopiuję trochę z drugiego wątku (już rozdwojenia jaźni z wątkami o kotach schroniskowych dostaję :-? ) i dopiszę kilka informacji ze schroniskowego frontu :wink:

Doszedł do mnie przelew na 114zł, za wczorajsze badania Bezika.
Za te badanie zapłacę jutro, dziś już nie zdążyłam, bo późno wróciłam do domu.
W każdym razie bardzo dziękuję za ten przelew Dziewczynom prowadzącym wątek i bazarki, jak również wszystkim darczyńcom! :1luvu:
Bezik jest teraz na kwarantannie, w oddzielnej klatce i trzeba się skupić, żeby mu DT/DS znaleźć (marzeniem jest DS bez kotów, lub z innym kotem FIV+).

Jutro zabieram na testy, przegląd i odrobaczenie schroniskową Malwinkę, młodą kotkę, która ma szansę na DT w Warszawie. Warunkiem przyjęcia jej do DT jest negatywny wynik testów, i za to proszę o mocne :ok: :ok: :ok:
Oto Malwinka:
Obrazek

W dalszej kolejności (może jutro albo pojutrze) na testy zabiorę Zuluska, jednookiego, czarnego kota ze schroniska, który ma szansę na DS w Rzeszowie. O jego testy się obawiam, ale nie tracę nadziei :ok:
Co do Zuluska, to właściwie poczekać muszę na decyzję Pani, która chce go adoptować, czy weźmie go teraz, czy chwilę trzeba będzie poczekać, bo Ona ma u siebie nieszczepionego kota, który czeka na operację oka. A nie chcemy, żeby coś podłapał przypadkiem od naszego Zuluska. Jakby wzięła go teraz, to po testach (mam nadzieję, że wyjdą negatywne), przetrzyma go u siebie Gazzy - Ona lubi te "trudniejsze" przypadki, a Zuluska trzeba jeszcze trochę oswoić (choć i tak daje się dotykać i głaskać, czego nie robił wcześniej). Już to kiedyś pisałam, dla mnie Gazzy jest jakąś kocią zaklinaczką, choć "specjalizuje" się w psach :lol:
Oto Zulusek:
http://imageshack.us/photo/my-images/402/71644123.jpg/

Skoro już o o Gazzy i Jej zaklinaniu wspominam, to świetnie oswoiła białą tri (Reynę), którą jak ostatnio widziałam, biegła na spotkanie z podniesionym ogonkiem i pchała się na ręce :)
Reyna i Princeska, pojechały do Olsztyna wraz z innymi kotami na sterylki. Początkowo to Princeska, jako przytulak który miał już swój dom, miała jechać na DT do Warszawy, ale ponieważ teraz jest w Olsztynie, na jej miejsce pójdzie Malwinka.
Wątek księżniczek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147568

Gazzy oswoiła też czarną tri, jeszcze trochę trzeba nad nią popracować, ale już jest duży postęp :ok:
http://imageshack.us/photo/my-images/407/90246057.jpg/

Kilka zdjęć z dużej kociarni: https://www.dropbox.com/sh/zuf3vv04k9qnuzb/h5n5LmLbUH
Kotka na pierwszym zdjęciu jest chora, jak widać :(
Jest jeszcze druga, co prycha, kicha i rzęzi :(

W "domku" jest zimno. Coraz zimniej na dworze. Może zrobić im jakieś "budki w budce"? Tzn. zrobić jakieś budki albo coś, co można będzie postawić w tym "domku"? Meksykanka podesłała mi swego czasu link do świetnego wątku o budkach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=67461 Ale tak sobie myślę, że takie styropianowe, to można by ustawić na starej, małej kwarantannie (teraz koty na kwarantannie są w wozie na psim wybiegu, tam mają ciepło i w ogóle jest w miarę przyzwoicie), natomiast do "domku" może wystarczyłyby takie kartonowe, ocieplone np. trocinami? Myślę o takich, że jeden karton wkłada się w drugi, a pomiędzy kartony wysypuje trociny. Co o tym myślicie? Mam 7 worów trocin, jutro zawiozę je do schronu, bo nie mam gdzie trzymać. Ale w każdej chwili mogę mieć kolejne worki z trocinami. Może w takich kartonowych budkach ustawionych w "domku", wyściełanych kocykami czy czymś (najlepiej pociętym polarem, o czym doczytałam we wspomnianym wątku), byłoby im trochę cieplej? No nie wiem... myślę nad tym, jak można im pomóc nie ponosząc żadnych kosztów... Ale może macie lepsze pomysły?
No dobra, bo się rozpisałam, a ostatnio dużo tu mojego monologu :wink: :lol:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro gru 05, 2012 12:25 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

monologu ciąg dalszy... :lol:

Zapłaciłam dziś za Bezika:
(czy rachunek wysłać skarbnikowi? Może to głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem)
Obrazek

Po południu zabieram na badania Malwinkę :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro gru 05, 2012 12:36 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Tylko , że ja na razie nie mam kasy :cry: Musisz uderzyć do skarbnika :ok: I rzeczywiście przestań się wyglupiać, skan wystarczy :ryk:
Powodzenia z następnym kociakiem :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Post » Śro gru 05, 2012 12:44 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Może uda się pozyskać kasę chociaż na same testy, na razie poczekajmy, aż ustalimy to z jedną dziewczyną :ok:
Przebadam "na kreskę" :wink:

A wygłupiać się nie chcę, w kwestiach finansowych wszystko musi się zgadzać :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro gru 05, 2012 12:46 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Rozumiem, ale skan przecież wystarczy :P Wiesz ja może jestem naiwna, ale mam zaufanie do dziewczyn z forum :ok:
Obrazek

alab108

Post » Czw gru 06, 2012 17:53 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Zapłaciłam 80zł za wczorajsze testy Malwinki. Pieniądze te, na testy, przelała bardzo miła Pani, która zajmuje się robieniem rękodzieł, które można kupić na facebook'u, a z pieniędzy ze sprzedaży pomaga finansowo różnym potrzebującym zwierzakom. Tutaj link, warto zerknąć: https://www.facebook.com/events/364689560291682/
BARDZO DZIĘKUJEMY! :1luvu:
Obrazek

Jakby się wszystko ładnie udało, w niedzielę do Wwy pojechałby 4 koty: FIVkowy Bezik, przebadana Malwinka, Maciuś, jeśłi uda się chłopaka złapać i może Zulusek, któremu też trzeba najpierw zrobić testy i przegląd, a potem jeszcze w Warszawie zaszczepić.
Trzymam kciuki za całą czwórkę :ok:

Załatwiłam styropian po lodówkach, pralkach itd. Miły pan ze sklepu ma go do schroniska sam zawieźć (może po tym weekendzie, ewentualnie za tydzień), a potem ze schroniska do mnie zadzwonią, żebym go sobie odebrała. Będziemy mogli porobić jakieś budki albo coś :)
Albo sama sobie z nich domek zrobię i mnie tam Małżon wyprowadzi, jak zobaczy co też znowu do domu znoszę :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw gru 06, 2012 18:02 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Ja też trzymam kciuki i bardzo się cieszę, że tym kotkom się uda :ok:
Obrazek

alab108

Post » Czw gru 06, 2012 23:09 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Mocno zaciśniete :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro sty 08, 2014 9:16 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

czesc,
przepraszam za off-topic, ale moze wiecie cos o organizacji w okolicy Pisza, ktora moglaby cos pomoc?
viewtopic.php?f=1&t=158483&p=10360316#p10360316
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]