♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 06, 2014 22:57 Re: Nasz DYMNY, cudowny kocurek :)

Maluszek dużo śpi bo wie że sen to zdrowie :D
Kotki nawet małe są bardzo mądre :kotek:

Bozena54

Od: Pon lip 10, 2006 16:17

Post » Wto sty 07, 2014 5:29 Re: Nasz DYMNY, cudowny kocurek :)

Rianne pisze:Siostrzyczka jest u mnie, nawet ma swój wątek -> Aszka i sfora. :)

Dzięki :1luvu: Zajrzę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 07, 2014 9:21 Re: Nasz DYMNY, cudowny kocurek :)

Byłam na tamtym wątku, kocia dziewuszka przecudnej urody.Miałam kilka dymniaczków na DT, były przemiłymi kotkami.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 07, 2014 9:25 Re: Nasz DYMNY, cudowny kocurek :)

dzień dobry :) czekamy na zdjęcia maluszka :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 07, 2014 9:27 Re: Nasz DYMNY, cudowny kocurek :)

I na imię! :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto sty 07, 2014 9:29 Re: Nasz DYMNY, cudowny kocurek :)

Spilett pisze:I na imię! :)

o to to!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 07, 2014 12:28 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Dzień dobry! :)

Kocurek ma już swoje imię - Marcelek :) Mam nadzieję, że ciociom imię maluszka się spodoba :1luvu: Mój M. coś tam marudził, że Grafit nie, bo coś tam, Figaro nie - bo coś tam, no a kociaczek imię mieć musi, prawda?. Postanowiłam zatem, że ja z córcią podejmiemy decyzję o imieniu dla kocurka naszego, tak więc w domu mamy Marcelkowate szczęście :1luvu: :1luvu:

Kupiłam dzisiaj w aptece Flegaminę w tabletkach, nie protestował przy podaniu - jest taki kochany ... Rano córcia przyszła z nim do naszego łóżka, M. już był w pracy. Poleżeliśmy tak sobie troszkę w trójkę. Oczywiście Marcel się rozmruczał, nasze szczęście kochane!. Nie wiem czy robię dobrze, piszcie proszę szczerze czy tak czy nie, ale póki co Marcelek śpi w nocy w łazience, on boi się naszej suni, nie chcę aby w nocy przypadkiem się jej wystraszył, ona krzywdy mu robić nie próbuje - absolutnie, ale jest ciekawa kotka, wiadomo. Nie chcę jednak żeby maluch się do niej zraził. Póki jest chorutki, to wolę aby miał spokój, ciepełko i ciszę względną. Do naszego łóżka go nie biorę, bo M. tak się wierci, nie zwraca uwagi na nic, boję się, że mógłby Marcelka poprzygniatać po prostu. Jak był u nas Karmelek, to a początku też spał w łazience, ale po nie kilku dniach zostawiliśmy otworzone drzwi od łazienki na noc i Karmel spał tam gdzie chciał ( często jednak nadal była to łazienka, bo tam jest cieplutko, bo jest ten dywanik na podłodze, który uwielbiał ). Czy może jednak powinnam zostawić drzwi od łazienki otwarte?. Poradźcie proszę. Ja już miałam nawet wczoraj taki pomysł by przeprowadzić się do dużego pokoju na kanapę, ale M. się dziwnie na mnie popatrzył :mrgreen: 8) W dzień drzwi od łazienki oczywiście są otwarte, ale Marcelek i tak woli w łazience leżeć. Ma tam swoje miseczki, w kąciku jest kartonik ze żwirkiem ( kuwetę oddaliśmy, ale na dniach kupię mu kuwetkę ), ma swoje posłanko, myszki. Biorę go na ręce i zabieram do dużego pokoju aby nie siedział tam biedny cały czas. Dodam, że Marcelek nie miauczy gdy jest w łazience, zaglądam do niego i smacznie sobie śpi. Wiem, że boi się lejącej wody, jak bierzemy prysznic, to chowa się a toaletę biduczek mój. Odkurzacza też się boi maleństwo moje. Dzisiaj bawił się troszkę myszką, fikołka nawet zrobił, cudaczek :1luvu: On naprawdę lubi głaskanie i drapanie po brzuszku, bardzo to lubi :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 22, 2014 16:20 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 07, 2014 12:39 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Jakie piękne imię, na literę M, jak wszystkie moje kocie panny :ok:

Zdjęcia po prostu rewelacyjne :1luvu:

Na pewno nic mu się nie stanie jak będzie spał bezpiecznie i spokojnie w łazience, na swoim miejscu, zwłaszcza, dopóki nie protestuje :wink:
Pako

Post » Wto sty 07, 2014 12:48 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Śliczne fotki :1luvu:
Marcelek :1luvu: ma uroczy uśmiechnięty pyszczek :D
A córcia widać że zakochana w kociaku :)
Ładne imię (chłopak mojej córki to też Marcel,więc nie zapomnę :ryk: )
Maluszek boi się domowych odgłosów,bo ich nie zna.
Minie parę dni,dojdzie do siebie to sam pokaże gdzie woli spać.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sty 07, 2014 12:50 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

:ryk: :ryk: boski ma ten uśmiech
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto sty 07, 2014 13:37 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

jestem :D
doczytam później :)
Marcelek sliczny :ok:

u mnie Myszka ze wzgladu na psy jest cały czas w osobnym pokoju, co jakiś czas biorę ja tam gdzie przebywamy, żeby powolili oswajała się z pozostałym towarzystwem
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 07, 2014 13:57 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

O jeju, jaki on jest słodki! Wygląda jak lori! http://static3.businessinsider.com/imag ... -video.jpg

Oczyska takie wielkie i futerko śliczne :1luvu:

A z pieskiem to w sumie sama nie wiem. My Lunkę też na początku izolowaliśmy, i to dość długo, bo pies wpadał w radosny szał, a koteczka się go po prostu bała. Możesz dać im się porządnie poniuchać przez szparę w drzwiach, jak młody będzie zaciekawiony, to chyba można ich porządnie poznać ze sobą i zostawiać już drzwi otwarte :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Wto sty 07, 2014 14:01 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marcelek został sam w domu, bo musiałam iść po córcię do szkoły, wzięłam sunię i pobiegała sobie na polu, pogoda jest piękna - nic tylko korzystać :) Czyli nic złego nie robię zamykając go w łazience na noc. Tam ma cieplutko, bezpiecznie i spokojnie. Jeszcze troszkę i drzwi zostawimy na noc otwarte, sam zadecyduje czy nadal będzie spał w łazience czy gdzie indziej znajdzie sobie swoje miejsce :)

Belle trafne skojarzenie, oczysk bardzo podobne, wielkie :D nasza Luna chce koteczka poznać, to pewne - cieszę się, że nie jest negatywnie i bojowo do kotków nastawiona, nie chcę jednak nic na siłę robić, by Marcel się nie przestraszył jeszcze bardziej, tyle zmian teraz w jego życiu, potrzebuje czasu... wczoraj leżał na moich kolanach w dużym pokoju, przyszła Luna, podeszła bardzo blisko, poniuchała go i mały nie prychał i nie miał odruchu by uciec, więc jest w porządku :) Dzisiaj przeszedł obok klatki Luny ( ma swój kennel ), oczywiście robił to bardzo ostrożnie, ale jednak odważył się :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 07, 2014 14:08 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Na pewno się polubią! W końcu Luna jest bardzo tolerancyjna ;) A maluch tez będzie miał kogoś do wtulania się, jak Dużych nie będzie w domu ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Wto sty 07, 2014 14:12 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marcelek! Prześliczny pysiulek i te oczki :1luvu:
Aniuś, karma wysłana :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

[poprzednia][następna]