sieroTOSIniec Ingi.mm - mam dość

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon sty 06, 2014 23:22 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

takie jajcarskie czapeczki?
Znaczy kociarskie?
to chcę!

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pon sty 06, 2014 23:27 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

inga.mm pisze:takie jajcarskie czapeczki?
Znaczy kociarskie?
to chcę!

nieeee.zwykła czapka na uszy .Taką bajerancką to i ja bym chciał :D
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto sty 07, 2014 7:25 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

O jesoo Inga a coś Ty w podpisie walnęła takiego,że nic zobaczyc nie można????
Zmniejsz to dziewczyno! :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sty 07, 2014 11:25 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

kropkaXL pisze:O jesoo Inga a coś Ty w podpisie walnęła takiego,że nic zobaczyc nie można????

co mam zmniejszyć?
u mnie podpis wyświetla się cacy - 3 miniatury i adres do bazarku fejsowego.

inga.mm

Post » Wto sty 07, 2014 11:26 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

Dziulec mi focha noworocznego strzelił.
Do tej pory dostawał urinary z dodatkiem, bo hrabia takiego specyjału jak pasza specjalistyczna bez ukraszenia nie skonsumpuje.
No więc gimnastyki różne czyniąc, aby jaśnie panu dogodzić, wreszcie trafiłam - tuńczyk z krewetkami.
A że bieda finansowa przycisła więc zrobiłam im rosołek z piersiątek, chudziutki, smakowity.
No i hrabiniusz wypł się był i strajk głodowy ogłosił. Oflagował się i przez megafon ogłaszał zwyrodniałość mą.
Chciałam - nie chciałam po tuńczyka z krewetkami się udałam coby Dzidzio z głodu nie szczezł , wcześniej światu ogłaszając naruszenie punktu ustawy o znęcaniu się ze szczególnym okrucieństwem nad zwierzątkiem.

inga.mm

Post » Wto sty 07, 2014 11:54 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

inga.mm pisze:Dziulec mi focha noworocznego strzelił.
Do tej pory dostawał urinary z dodatkiem, bo hrabia takiego specyjału jak pasza specjalistyczna bez ukraszenia nie skonsumpuje.
No więc gimnastyki różne czyniąc, aby jaśnie panu dogodzić, wreszcie trafiłam - tuńczyk z krewetkami.
A że bieda finansowa przycisła więc zrobiłam im rosołek z piersiątek, chudziutki, smakowity.
No i hrabiniusz wypł się był i strajk głodowy ogłosił. Oflagował się i przez megafon ogłaszał zwyrodniałość mą.
Chciałam - nie chciałam po tuńczyka z krewetkami się udałam coby Dzidzio z głodu nie szczezł , wcześniej światu ogłaszając naruszenie punktu ustawy o znęcaniu się ze szczególnym okrucieństwem nad zwierzątkiem.

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 07, 2014 12:11 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

przedwczoraj rozmawiałam z pewną madamą z Gdańska, która zainteresowanie swe wyraziła Piką.
Na wieść o konieczności kontroli weterynaryjnych, entuzjazm mamdamy sklęsł.
Ponadto dowiedziałam się, ze ma małża alergika. Dość osobliwego alergika, bo tylko na czarną sierść psią 8O . Poradziłam jej westa albo shit-tzu, albo grzywacza.
A potem okazało się, że w czasie naszej rozmowy była na wizycie pa u mamdamy, znajoma psiara z Gdańska, która zaproponowała madamie wzięcie psa ze schronu i dowiedziała się, że madama woli z fundacji, bo w schronie trzeba zapłacić 30 zł! :ryk:

inga.mm

Post » Wto sty 07, 2014 12:18 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

inga.mm pisze:przedwczoraj rozmawiałam z pewną madamą z Gdańska, która zainteresowanie swe wyraziła Piką.
Na wieść o konieczności kontroli weterynaryjnych, entuzjazm mamdamy sklęsł.
Ponadto dowiedziałam się, ze ma małża alergika. Dość osobliwego alergika, bo tylko na czarną sierść psią 8O . Poradziłam jej westa albo shit-tzu, albo grzywacza.
A potem okazało się, że w czasie naszej rozmowy była na wizycie pa u mamdamy, znajoma psiara z Gdańska, która zaproponowała madamie wzięcie psa ze schronu i dowiedziała się, że madama woli z fundacji, bo w schronie trzeba zapłacić 30 zł! :ryk:

przecież niektóre fundacje działaja przy schroniskach i też sa opłaty

do mnie dzwonił wczoraj ktoś w sprawie Myszki, chciał zaraz przyjechać , było już ciemno i jak powiedziałam , że kota to ja dowoże , bo muszę sprawdzić warunki i trzeba podpisać umowę adopcyjna to szybko sie rozłączył :evil:

czytałam wcześniej ,że podajesz jakieś tabletki zwierzakom na sylwestra, mozna wiedzieć jakie, bo moje psiaki do dzisiaj panikują
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto sty 07, 2014 12:39 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

relanium dla psów (zielone tabletki) i drugie dla kotów (różowe tabletki) produkcji gsk z Poznania

inga.mm

Post » Wto sty 07, 2014 13:18 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

inga.mm pisze:relanium dla psów (zielone tabletki) i drugie dla kotów (różowe tabletki) produkcji gsk z Poznania

kupujesz u weterynarza?

u mnie koty spokojne, tylko z psami problem
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 07, 2014 14:09 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

inga.mm pisze:
kropkaXL pisze:O jesoo Inga a coś Ty w podpisie walnęła takiego,że nic zobaczyc nie można????

co mam zmniejszyć?

U mnie rano wyświetłało sie przeogromne zdjęcie różowych bucików-pozostałe były OK
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto sty 07, 2014 14:39 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

kropkaXL pisze:
inga.mm pisze:

co mam zmniejszyć?

U mnie rano wyświetłało sie przeogromne zdjęcie różowych bucików-pozostałe były OK

korzystam z imidższeka :lol: i on czasem wariuje. Teraz jest chyba ok?

mir.ka pisze:
inga.mm pisze:relanium dla psów (zielone tabletki) i drugie dla kotów (różowe tabletki) produkcji gsk z Poznania

kupujesz u weterynarza?
u mnie koty spokojne, tylko z psami problem

u weta.
Merci oglądała fajerwerki "oooooo..... leciiiiiiii......", ale Dzidzio i Vito w zeszłym roku dostali małpiego rozumu.
Birma do tej pory ma problemy, każde puknięcie kasuje ją kompletnie, Mimisia zaczęła kąsać ze strachu, tylko Pikolina jest w miarę dzielna. A Fido jest tak głuchy, że musiałoby strzelić przy nim, żeby zareagował.

inga.mm

Post » Wto sty 07, 2014 15:51 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

Tak Ingo-teraz jest OK :D
Przedtem obrazek był tak wielki,że jego fragment był na cały ekran i tylko przesuwając obraz mozna go było po kawałku oglądać.
Ja uzywam Fotosika.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sty 08, 2014 1:34 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

dziś o 8.10 minie 3 lata od znalezienia martwej Tuli.
Zamarzła na terenie TVP, które nie wyraziło zgody na wejście i przeszukanie, mimo, że były sygnały o jej pobycie tam.
Umarło wspaniałe psiątko w strachu i zimnie.
Nie było przedtem i potem takich mrozów pomiędzy 12 grudnia a 8 stycznia.
Co za podły los zabił to niewinne stworzenie?
Do tej pory nie rozumiem i nie potrafię pogodzić się.

inga.mm

Post » Czw sty 09, 2014 15:24 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm

Pika miała wczoraj wieczorem takie same spazmy jak w święta, ale do tego doszła tachikardia. Lekarki stwierdziły, że trzeba zrobić rtg. Noc była nieprzespana, bo serce waliło dwukrotnie szybciej, a oddech był płytki i wielokrotnie przyśpieszony. Dziś Pika miała wykonane 3 zdjęcia rtg, które wykazują powiększenie serca. Nie jest to powiększenie duże, jednak wykraczające ponad normę. Opis zostanie dosłany mailem najprawdopodobniej jutro. Lekarz widzi konieczność konsultacji kardio i zrobienia co najmniej ekg lub nawet echa. Pika została zapisana na wtorek.

Czy ja musze mieć takie "szczęście", że trafiaja do mnie zwierzaki problemowe?

inga.mm

[poprzednia][następna]