Oferuję DT dla kociaka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie sty 05, 2014 16:14 Re: Oferuję DT dla kociaka.

pierwszy post był listopada bodajże..o tym że przez jakiś czas mniej dostawała..;)

zmieszajcie mnie teraz z błotem,złapałam dziką kotkę,została wysterylizowana,wypuszczona tam gdzie mieszka od paru lat,jej kociaki mają nowe domy..teraz mnie trzeba przecież ochrzanić za jedzenie..;)

doma1036

Od: Sob paź 20, 2012 13:01

Post » Nie sty 05, 2014 16:18 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Drugi był z 5 stycznia-także całkiem niedawno co? 8)
Nikt tu Cię z błotem nie miesza, zadajemy Ci pytania, a Ty kręcisz.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sty 05, 2014 16:22 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Nie mówię że tak nie było,napisałam wczoraj to co zostało zacytowane...;) Nic nie kręcę,niestety :)
Mam wymieniać może co codziennie kotka dostaje jeść?..dostaje po prostu to co zostanie..zupa,resztki surowego mięsa,mięso z obiadu,jedzenie babci kota który nie zje swojej karmy..ot co ;)

doma1036

Post » Nie sty 05, 2014 16:28 Re: Oferuję DT dla kociaka.

doma1036 pisze:Nie wiem co by tu więcej dodać,na pytania chętnie odpowiem :wink:

Czemu akurat kociak?
Chory może być?
Kto poniesie koszty leczenia?
Kto poniesie koszty utrzymania?

Jak sobie wyobrażasz szukanie temu kotu domu? Kto będzie osobą za to odpowiedzialną?

No, to pytam :)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie sty 05, 2014 16:35 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Czemu kociak?
Mam swoją kotkę,myślę że łatwiej byłoby wprowadzić młodego kota,niż starszego. Kociak-mam na myśli kota w wieku do roku mniej więcej.
Czy chory?
niekoniecznie,wolałabym zdrowego,chociażby nie aż tak chorego który wymaga 24h opieki nad nim.Oczywiście podstawowe szczepienia,odrobaczania zapewniam, przecież to podstawa..;)
Koszty leczenia/utrzymania
Ja i rodzice ;)

doma1036

Post » Nie sty 05, 2014 17:10 Re: Oferuję DT dla kociaka.

nie chcę byc małostkowa i czepialska ale wciąż czekam na odpowiedź na pytanie z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154830&start=30
wiesz czy kocurek żyje?
co się z nim stało?
i jesli mozna ..... dlaczego nie odpowiedzialaś tam co i jak?
jesli mozesz to wyjasnij proszę - dziwnie mi było gdy zamilkłaś
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie sty 05, 2014 18:30 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Kinnia pisze:nie chcę byc małostkowa i czepialska ale wciąż czekam na odpowiedź na pytanie z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154830&start=30
wiesz czy kocurek żyje?
co się z nim stało?

i jesli mozna ..... dlaczego nie odpowiedzialaś tam co i jak?
jesli mozesz to wyjasnij proszę - dziwnie mi było gdy zamilkłaś

Przyłączam się do pytania.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie sty 05, 2014 19:49 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Ehhh,dobra..chciałam pomóc dla jakiegoś biedactwa..ale widać że tu się nie da..;)
proszę o zamknięcie wątku,nic z tego raczej nie wyjdzie..;)

doma1036

Post » Nie sty 05, 2014 20:00 Re: Oferuję DT dla kociaka.

widzisz pomoc to odpowiedzialność, która bierzesz na siebie i z której jesteś rozliczana - to nie jest pluszowy miś, przynajmniej dla nas, osób, które uważasz za zbyt dociekliwe i nieprzychylne Twojej ofercie bycia dt

zastanawia mnie Twoja chęć bycia dt dla biedy- jak to nazywasz- z forum. z mojej wiedzy wynika, że w Giżycku i okolicach jest sporo pracy dla miłosników zwierząt - tam poszukaj jakiejs biedy, zajmij się, zaopiekuj, wylecz, wyadoptuj i tak pomalutku układaj swoja historię miłosci do zwierząt robiąc fajne rzeczy w lokalnym srodowisku
jesli chciałaś byc medialna to Ci się udało - teraz pokaż ile jestes warta w swoim pomaganiu

powodzenia
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie sty 05, 2014 20:01 Re: Oferuję DT dla kociaka.

doma1036 proponuję, abyś te pieniążki które mieliście z rodzicami przeznaczyć na utrzymanie nowego kota na DT - przeznaczyć na pomoc (leczenie, sterylizacje, dobre żywienie) tym biedakom, które masz w zasięgu wzroku. Sama pisałaś, że bezdomne koty u was na wsi są chore, niedożywione, połamane (nogi, ogon w paru miejscach), "mają coś z oczami". Pomóż któremuś z tych kotów! Weź do domu, wylecz i szukaj potem DS.

I czytaj, czytaj... forum jest kopalnią wiedzy jak należy mądrze opiekować się kotem.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sty 05, 2014 20:07 Re: Oferuję DT dla kociaka.

doma1036 pisze:Ehhh,dobra..chciałam pomóc dla jakiegoś biedactwa..ale widać że tu się nie da..;)
proszę o zamknięcie wątku,nic z tego raczej nie wyjdzie..;)

Nie wyjdzie bo nie stawiasz sprawy jasno. Nie wyjaśniasz tylko rzucasz focha. I te znaczki mało poważne jakie wklejasz ... Tutaj większość z nas podchodzi poważnie do tymczasowania. A jeszcze poważniej do zwierząt jakie są pod naszym blokiem, osiedlu...Większość z nas opiekuje się najpierw tymi zapewniając im godziwe warunki i dobre jedzenie. Czasem pokonujemy odległe trasy by koty nakarmić czują się w obowiązku wobec nich. A ty do babci nie możesz podejść i zanieść jej wór karmy by kota miała. To za co i jak chcesz opiekować się tymczasem?
Poczytaj sobie. Pomyśl i zastanów a nie rzucaj focha. Kot to żywa istota a nie zabawka. Co zrobicie jak rozchoruje się i będzie potrzebował 24-godzinnej opieki i znacznych wydatków? Przyjechać może zdrowy ale to nie wyklucza chorób. Dobra karma też jest kotu potrzebna by miał siłę.A ty zaserwujesz chleb i mleko.
Nie powierzyłam bym tobie i twoim rodzicom kota bo nie miałabym pewności czy opieka jest właściwa. Nie po to łapie się koty by je skazywać na niepewny los. Podchodzisz do sprawy bardzo lekko.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie sty 05, 2014 20:09 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Asia poczytaj sobie wcześniej podlinkowany watek, to Ci dopiero szczena opadnie :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie sty 05, 2014 20:14 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Po pierwsze..czy ja powiedziałam że karmię swojego kota mlekiem i chlebem? Bo jakoś wydaje mi się że nie..;)
zuzia96,aktualnie żadnych kotów w okolicy nie ma "wolnożyjących",jedynie te które mają właścicieli i mają się dobrze.

Wiem co to odpowiedzialność..mam psa z rodowodem-malamuta,który jest wystawiany na wystawach,pinczera,kota,koszatniczkę.
Może tak to nie wygląda z moich wypowiedzi, ale pomagam zwierzętom w okolicy jeżeli owej pomocy potrzebują,proszę nie oceniać jeżeli nie widzieliście co i jak.

doma1036

Post » Nie sty 05, 2014 20:15 Re: Oferuję DT dla kociaka.

kropkaXL pisze:Asia poczytaj sobie wcześniej podlinkowany watek, to Ci dopiero szczena opadnie :evil:

Mnie już opadło. ten wątek mnie już na początku ciśnienie podniósł. Na forum coraz więcej jest osób co chcą zaistnieć , czują presję bycia "sławnym", piszą oczekując poklasku. Jak nie wyjdzie to odlatują w niebyt. Ale ponownie coś w głowinie zaiskrzy i znów chcą być sławni :wink: I wiek nie ma tutaj znaczenia. Tylko stan umysłu jest ważny.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie sty 05, 2014 20:23 Re: Oferuję DT dla kociaka.

Dziecko-przed chwilą pisaliśmy, byś zajęła się wolnozyjącą kotką, która jest słabo karmiona, teraz piszesz,że nie ma kotów wolnobytujących. Wcześniej pisałaś,że z kasą u Was krucho, teraz piszesz,że Rodzice jeżdżą z psem na wystawy,ze masz jeszcze inne zwierzęta.
Skoro tak, dlaczego jak pisze ASK@ nie kupisz Babci karmy dla tej kociny karmionej kośćmi i chlebem w mleku?

Jak tylko sie dowiem,że chcesz wziąć od kogoś kota na DT od razu wskażę mu te dwa wątki-obiecuję!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]