Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 03, 2014 15:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Haiiro jest fajne :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt sty 03, 2014 15:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Ja bym jednak uderzyła pospoliciej......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sty 03, 2014 15:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Shark :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Pt sty 03, 2014 19:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

idźmyż na całość...
niech mu będzie Rymbaba! :mrgreen:
w skrócie może być Rymek albo Babon ;>
KotkaWodna

Post » Pt sty 03, 2014 19:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Ja też bym pospoliciej...
Cenię sprawdzone imiona perskie: Teodor, Leon, Gerard, Lucjusz.
Dziewczyny mogą mieć oryginalniej, ale też pospolicie.
Amelka mi się podoba (Fiona była już produktem gotowym, ale jej pasuje jak mikomu innemu !)
Persona jest IDEALNA dla Persowny, kto ją zna , ten wie!

Ja proponuję Maksymilian.
W skrócie MAKS.
Nie należy wydziwiać.

Pamiętajcie ,że wszystkie post-PGR-y dają teraz dzieciom Dżessika, Dżina, Vanessa, Brajan...a skromne nauczycielki, lekarki czy inne inżyniery mają Zosie, Marysie, Kubusiów czy Franusiów.
Mój Małż mówi ,że za kilka lat po tym się będzie rozpoznawało SKĄD są dzieci.
W podstawówce mój syn miał kolegę Dawida i drugiego Oskara. W liceum ma Wojtka, Leszka i Michała.
Koleżanki z podstawówki to Andżelika oraz Abigail .
Teraz ma Asię, Anię i Weronikę...

Imię Laluś bardzo mnie wkurza.
Ma w książeczce Lucjusz, ale wołanie na chłopaka "Lalku" jest...hmm...CZYSTY GENDER!!!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sty 03, 2014 19:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Babon jest dobre - mój syn w dziecięctwie tak mówił na wszystko okrągłe - od czasów, kiedy przelatywał nad nami taki wielki balon pasazerski i pokazałam dziecięciu z informacją "patrzy synuś BALON"

Od tamtej pory i księżyc w pełni był Babon i inne ......

Z tym, ze trzeba ostrożnie, bo się kot okrągły zrobi

Ja bym go nazwała Rekin - bardzo ładne imię dla ruska. Albo Alosza. Ewentualnie Jurij.....

Niestety z niebieskim to mi się kojarza Smurfy i policja

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt sty 03, 2014 19:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

JEWGIENIJ!!!
W skrócie Gienia, Gienek, Gieniuchna.... ;>
Albo Wasyl, czyż nie ładne?
KotkaWodna

Post » Pt sty 03, 2014 19:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Bandzior pasowałby do mojej mafii :twisted:

Imię ma duży wpływ na zachowanie kota.
Myślałam, że Szajka ma ADHD, ale Granda przerasta wszystkie znane mi koty, chyba zmienimy jej imię na Melisa (tylko czy teraz to coś da?).
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt sty 03, 2014 20:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

I to dlatego Laluś fufa?

Nie nazywajcie kotów "Amelia".
To niebezpieczne..

Ab. ruskie takie są.
Trzeba było brać perskie.
Są spokojne i duuuużo myślą.

Neigh przyślij mi na pw nr konta, zarobiłam dziś poza prawem, będzie dla Moryca.

kotkins

Post » Pt sty 03, 2014 20:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Persy nie są dla leni, mają futra, które trzeba czesać i oczka, które trzeba myć.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt sty 03, 2014 21:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

A ruskie są dla leni?
Pers wymaga nieco pracy, ale regularnie czesane są idealne w pielęgnacji (i fufają podczas czesania)

Dziś wpadła na herbatę do Cairo.
Przyniosłam jej dwie poduszki z persami (zaległy prezent gwiazdkowy), persy były nadrukowane, żeby nie było ,że stanowiły np. wypełnienie.
W sporej torbie z papieru tzw. "prezentówce". Co jest ważne w tej opowieści.
Siedziałyśmy sobie , popijałyśmy szlachetny trunek i konwersowałyśmy a z korytarza (długi on jest przez całe mieszkanie) dochodziły nader dziwne odgłosy.
Jakby ktoś młoteczkiem opukiwał ścianę.
Przeto pytam Cairo :"co ONE robią?" a ona mi spokojnie wyjaśniła ,że eksplorują tę torbę po poduszkach.
Dalej sobie gadałyśmy jak gdyby nigdy nic, ale odgłosy przybierały na sile.
Ignorowałyśmy.
Ale było jakby coraz głośniej...
Nie wytrzymałam.
Udałam się na korytarz i co widzę?
Ano- kolosalny , cudny Miro skacze z wielce zaangażowaną miną po tejże torbie, paca ją łapką.
Jakby chciał niej wycisnąć resztki powietrza, tak skacze.
Torba jest prawie zupełnie płaska.
Prawie.
Bo ta płaska torba jakby...się rusza!
Cairo do mnie dołączyła i przez kilka sekund patrzyła na to przedziwne zjawisko.
I nagle rzuciła się na torbę i Mirusia z okrzykiem :"KITI!!!!"
Nieco mnie tym zaskakując, bo jednak Miro jest puchatym olbrzymem a Kiti to bura długowłosa drobinka...nie sposób ich pomylić z sobą...
Cairo jednak wiedziała co robi: dopadła do torby, zrzuciła z niej Mirusia i wyciągnęła ze środka...niezwykle płaską Kiti!!!
Straszliwie przerażoną do tego.

Okazało się ,że Kiti wlazła pierwsza torby i ją po kociemu zasiedliła.
Podskakując i się moszcząc.
Co z zewnątrz wyglądało jakby torba miała w sobie jakieś życie wewnętrzne.
Zobaczył to Miruś i natychmiast postanowił torbę upolować.
Znaczy: może nie tyle torbę, ile życie wewnętrzne.
Co oznaczało skok i złapanie oraz zduszenie życia w zarodku.
Nie będzie się panoszyło jakieś życie w domu mirusiowym!!!
Wykonał więc ów skok.
Skok na torbę CAŁYM kotkiem.
Nie w kij dmuchał- jakieś 7 kilo.
Ponieważ życie wewnętrzne w torbie się przemieszczało- przemieszczał się też nasz Miruś polując na nie. Wkładał w to naprawdę sporo energii- częściowo siedząc na Kiti, którą dusił i spłaszczał swoim obłym ciałkiem.
Pacał jednocześnie łapką co dawało ów młotkowy odgłos.

Gdyby nie nasza interwencja nie widomo jakich obrażeń by doznała mała koteczka...

Torbę postawiłyśmy na widoku i pozwoliliśmy zasiedlić reszcie stada.
Jednak Manfreda się nią nie zainteresowała w ogóle, zaś Ramon wsadził w nią swój spory perski łeb w taki sposób, że ucho torby powiesiło się na jego szyjce. Co go do dalszej eksploracji totalnie zniechęciło.
Z nerwów poszedł pojeść nieco mięska.

Tak...a wiecie ,że Manfreda jest najmilszym kotem ze znanych?
Jest zwykła, bura i absolutnie urocza.
ma tylko taki dziwny nos.
Chyba jest jamnikiem... :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt sty 03, 2014 21:56 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Pt sty 03, 2014 21:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Ruskie są dla przyszłych zawałowców, którzy mają nierówno pod sufitem :twisted:
Właśnie demolują mi kuchnię :twisted:
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt sty 03, 2014 21:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Od razu powiedz, ze torba była tam zaniesiona SPECJALNIE. Aczkolwiek mnie jakiekolwiek prezenty proszę przywozić w kartonach - takich jak najbardziej pospolitych.

Dobra prześlę. Na 9 śmy są umówieni. Zobaczymy......zaczyna mi się obraz krystalizować. W sensie umiem opowierdzieć o nim.......

Maurycy jest straszną fleją.......serio mówię. Ten kot ma całkiem sporo wad.......( dla tych, którzy nie rozumieją .... moim zdaniem kot POWINIEN mieć wady ) inaczej się nie nadaje.

Obrazek

Neigh

Post » Pt sty 03, 2014 21:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- tort na kociej nodze

Uzupełniłam powyżej, wysłało się niechcący...

kotkins

[poprzednia][następna]