OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 01, 2014 18:24 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

"Nie chcę jej skrzywdzić. I jej dzieci. Tylko chcę ją ucapić."
Normalnie kręcisz coś, w kocim mniemaniu.
A Miziaka dalej nie ma :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 01, 2014 20:59 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

MalgWroclaw pisze:"Nie chcę jej skrzywdzić. I jej dzieci. Tylko chcę ją ucapić."
Normalnie kręcisz coś, w kocim mniemaniu.
A Miziaka dalej nie ma :(

Pewnie ,że kręcę. Chcę ją ucapić i ona, tak uważam, że wie o tym. Jak zrobię coś więcej, zacznę przynosić kontenerki, porządkować jej dziurę, kręcić się więcej- to tygodniami jej nie zobaczę i dzieci nie przeżyją. Zniknie!

Małgoś, nie trać wiary. Teraz była paskudna pora na łapanie. Koty i w domach wylęknione siedzą. Szlag by trafił te petardy :?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 01, 2014 21:34 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Kotka na pewno wie, że kręcisz i kombinujesz. One są mądre, szkoda, że nie potrafią przewidzieć, że to jest ich lepsza przyszłość. Oraz ich dzieci.
Nie tracę wiary, to znaczy - tracę, ale nie mogę jej stracić, a On musi się znaleźć. Koty są mądre, wiem. Dziś Noś - bliski krewniak Miziaka (brat/kuzyn) - głaskał się ze swoją Dużą, mateosią. Mateosia mówi: - idź do cioci, bo ciocia jest smutna. Na to Noś obrócił się na piętce i przybiegł do mnie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 01, 2014 21:40 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

skąd macie takie mądrale?
U mnie mądralińskim jest tylko Vito.
Rozmawia ze mną, potrafi "powtórzyć" niektóre krótkie wyrazy często powtarzane np. mama albo Fido.
Oczywiście nie jest to mowa tylko dźwięki, które sa miauczeniem z pewna intonacją powtarzaną po mnie.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro sty 01, 2014 21:42 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

inga.mm pisze:skąd macie takie mądrale?
U mnie mądralińskim jest tylko Vito.
Rozmawia ze mną, potrafi "powtórzyć" niektóre krótkie wyrazy często powtarzane np. mama albo Fido.
Oczywiście nie jest to mowa tylko dźwięki, które sa miauczeniem z pewna intonacją powtarzaną po mnie.

Ja mam z mojego podwórka, urodzone w okolicy śmietnika. Z tym, że jeden z nich - Miziak - zaginął, już w swoim domu i potrzebuje uruchomić całą mądrość, żeby wrócić do domu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 01, 2014 21:47 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Za powrót Miziaka :ok: :ok: :ok: :ok:
Za zdrowie Suri, Tami i reszty ferajny :ok: :ok: :ok: :ok:
Za ucapienie mamuśki i dzieciów we właściwym czasie :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 01, 2014 21:53 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

MalgWroclaw pisze:Ja mam z mojego podwórka, urodzone w okolicy śmietnika. Z tym, że jeden z nich - Miziak - zaginął, już w swoim domu i potrzebuje uruchomić całą mądrość, żeby wrócić do domu.

Wyszedł z domu i do tej pory nie wrócił?
Oby nic mu sie nie stało.

inga.mm

Post » Śro sty 01, 2014 22:02 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

zaginął 26 grudnia, to niewychodzący kot. A był sylwester, petardy i fajerwerki. Jest szukany.
Przepraszam, Asiu, że tu rozwijam opowieść o Miziaku :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 01, 2014 23:12 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

o, żesz, kurka.
Niedobrze.
Zawsze na pa kładę do głowy ludziskom konieczność wzmożonej uwagi. Kot niewychodzący, ale ciągoty może mieć, szczególnie w nowym otoczeniu.

inga.mm

Post » Czw sty 02, 2014 8:21 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

MalgWroclaw pisze:zaginął 26 grudnia, to niewychodzący kot. A był sylwester, petardy i fajerwerki. Jest szukany.
Przepraszam, Asiu, że tu rozwijam opowieść o Miziaku :(

Już powiedziałam raz i powtórzę kolejny. Za nic nie przepraszaj. Miziak zaginął i to jest tragedia dla opiekuna. Pisz, płacz ile chcesz. Jak moja tymczaska zaginęła to możliwość wyryczenia się na miau bardzo mi pomagała. Innym, tym normalnym, trudno było zrozumieć mój stres, żal i płacz. Tutaj mogłąm sie wygadać i wyżalić.

Wczoraj dostałam w nocy sms-a ,że wszystkie kociczki prócz tri szkolnej pojawiły się na wieczornym apelu. Ale dziś rano doopa. Tylko chłopczyk był, Nosek oraz Mamusia czekała w dziurze. A i Szylunia dulczyła.

Moim chyba najmądrzejszym kotem był nasz pierwszy Tigerek. Odszedł jak miał około trzech lat i płaczę za nim do dziś. Ale chyba Żuniek bił wszelkie rekordy mądrości. Chory, upośledzony genetycznie dzieciak walczył o bycie na tym świecie. Kokieciarz i miłośnik wielki. Rozumiał co się do niego mówi. Dyskutował . Ciągle wspominamy w domu,że Żuk wiedział co mu wolno a co nie. NIGDY nie ruszył jedzenia kociego jakiego nie mógł jeść. Kot karmiony specjalnie prygotowanymi posiłkami nigdy nie interesował się miskami stojącymi luzakiem w mieszkaniu. Nie mógł tego jeść więc nie jadł. Był paskudnym terrorystą wymuszającym wszystko.Każdy kot go mimo tego lubił. Nas kochał ale wykorzystywał do granic możliwości. Wiedział,że mu wszystko wolno. My też Go kochaliśmy bardzo i doskonale wiedzieliśmy co od nas chce. Kot mimo swej ułomności w pełni medycznie obsługiwalny, cieprliwy, uległy... Choc bywały pyskóki i łapkoczyny. Ale Żuniek na prawdę wiele zabiegów przeszedł. Wiedział,że to wszystko co jest robione przy nim jest dla niego.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 02, 2014 8:36 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Masz rację, Asiu, trzeba się wypłakać, wyżalić, wykrzyczeć. Choc nie odwróci to biegu zdarzeń, może pomóc nieco rozładować stres.
Ja straciłam jedną tymczaskę w grudniu 2010. Zwłoki zostały znalezione przez przypadek w styczniu 2011 na terenie TVP, na który nie wpuszczono nas, choć prosiliśmy, bo były sygnały, że prawdopodobnie ja tam widziano. Mija 3 lata - a tak jakby to było wczoraj czy przedwczoraj.
Płacz nie pomógł, tylko upływający czas złagodził nieco poczucie straty, ale nie winy.

inga.mm

Post » Czw sty 02, 2014 20:10 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Asiu rano ukradkiem zaglądając przeczytałam prześlicznie napisałaś o Żuniu :( Po raz pierwszy albo to o Nim napisałaś albo mi wtedy umknęło :(
Wiecie, że jesteście zaproszone na wydarzenie zaginionego Misiaka - może już dołączyłyście tylko Was tam nie rozpoznaję! :arrow: https://www.facebook.com/events/670124849707181/
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 02, 2014 20:11 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Dzięki, kussad. Mój biedny Miziaczek :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 02, 2014 21:07 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

Asiu, wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku!
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt sty 03, 2014 7:43 Re: OTW10.F-80,82.Chwilka i...W 2014 ma być tylko lepiej!!!

merlok pisze:Asiu, wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku!

Dzięki ,wzajemnie :1luvu:

Niestety, chyba fajnie nie będzie. Zlokalizowałam wreszcie kto hafty rzucał od wczoraj. Niby wszystkie jadły, niby bawiły się ale ktoś znaczył ewidentnie gardłowo. Zerwałam się dziś po 3 rano słysząc znajome odgłosy. Sasza :cry: Gorączki nie dała sobie zmierzć wiec źle chyba nie jest. Ale dziś nic nie zjadła. Nawet swej ulubionej animondki.
TZ łaskawie dostał polecenie jazdy do weta.
A wychodząc do pracy zobaczyłam jak Chipuniek rzucił swoje trzy grosze w płynie przed moimi nogami. Miał deczko nosek zafafluniony ale bez paniki. Choć wczoraj sierść jego mi sie nie podobała. A teraz poleciało. TZ łaskawie został powidomiony,że i Chip do weta musi dotrzeć.
W żygowym poranku nie obyło się bez Karoliny. Obruszona opóźnieniem w śniadaniu nachapała się całych kawałków i siadwszy sobie potem na stołku zwróciła wszystko w całości i z wysokości. Po czym poszła dopchać się resztą. Jej łaskawie odpuszczę weta.
W ogóle Karolinka wczoraj umościła się na kolanach TZ .Pierwszy chyba raz.

Niestey TZ sam do weta pojedzie bo mnie nie puszczą.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]