Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 01, 2014 15:32 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Bez przesady... I tak ma kosztowną nauczkę.

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Śro sty 01, 2014 15:47 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

EllaM pisze:Moje 5 miesięczne kocięta pierwszy raz przeżywały huk sylwestrowy.
Wystraszone, nie chcą jeść śniadania, pochowały sie w kąciku domu..

Ech..kanonada w tej Warszawie była..nawet nie wyglądałam czy ładna..
Precel ma ze 6 lat, jakoś w tym roku nie/spokojnie przespał w domu.

Sklep z fajewerkami co roku otwiera sie prawie na przeciwko domu..no to ludzie kupują..i kasa idzie w powietrze..coś za dużo kasy mają ludziska w Polsce..

biedne kocięta :(

coś w tym jest że ludziom na fajerwerki nie szkoda pieniędzy :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro sty 01, 2014 15:51 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:Tego wydarzenia nie mogę udostępnić. Jak czytam to wszystko...
Ale Stowarzyszenie Empatia napisało na fb:
W akcji "Nie strzelam w Sylwestra!" wzięło udział ponad 34 tysiące osób! Dzięki Wam o akcji było głośno, dziękujemy!

To kropla w morzu, ale kropla drąży skałę
:ok:

A to właśnie znalazłam na fb:

Adam Wajrak pisze (DZIĘKUJĘ!):
"Oszalała kanonada tradycją nie jest - podobnie jak tradycją nie są kompulsywne zakupy, przeżeranie się do granic stanu chorobowego w święta, męczenie karpia w foliowej torebce lub walenie go młotkiem. Tradycją nie są bandy polewające ludzi wodą z kubłów w lany poniedziałek.
Tradycją w święta Bożego Narodzenia jest wspólny posiłek z najbliższymi. A tradycją w sylwestra jest dobra zabawa z przyjaciółmi, a nie wyścig zbrojeń polegający na tym kto dłużej, wyżej i głośniej będzie walił, żeby pokazać, że stać go na gigantyczny arsenał. "Tradycja", która polega na krzywdzeniu innych, w tym zwierząt, nie jest żadną tradycją, tylko zwykłym buractwem!"

po prostu mamy legalne i "bardzo zabawne" znęcanie się nad zwierzętami :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 01, 2014 16:28 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Moje okolice po sylwestrze
to była "tojtojka"
Obrazek
a to już właściwie nawet nie robi wrażenia :evil:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 01, 2014 16:31 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Ale może można wykorzystać na drapak dla kotów.
Choć taki byłby pożytek

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 01, 2014 16:49 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

napisałam taki apel do fundacji:

APEL do wszystkich FUNDACJI i STOWARZYSZEŃ działających W OBRONIE ZWIERZĄT !!!
Kochani działajcie proszę !!! skontaktujcie się z włoską fundacją AIDAA,
która wywalczyła we Włoszech już w ponad 2000 miejscowości zakaz sprzedaży i strzelania z fajerwerków i petard !!!
Wy możecie to zrobić w Polsce, podpiszemy petycję o zakazie - tylko proszę działajcie !!!
tutaj jest profil fundacji AIDAA na facebooku: https://www.facebook.com/pages/ASSOCIAZ ... 63?fref=ts a kontakt w informacjach,
proszę w imieniu zwierząt ... a najlepiej działajcie razem - połączcie siły z innymi fundacjami - jesteśmy i będziemy z Wami !!!

=^..^=

życzę Wam Szczęśliwego dla Was i zwierzaków Nowego 2014 ROKU :kotek:
Ostatnio edytowano Śro sty 01, 2014 21:24 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 01, 2014 16:50 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Małgosiu szokująca jest ta spalona tojtojka :(

---

dzisiaj w tv same tragiczne wiadomości :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 01, 2014 16:52 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

dzisiaj się dowiedziałam, że na miau jest taki wątek:
Sylwester z Miau po raz 11! :)
viewtopic.php?f=8&t=159284

napisałam zaproszenie do przyłaczenia się do naszej wspólnej akcji :)

- - -
Kochani bardzo Wam dziękuję, że jesteście z nami :kotek:
szczególne podziękowania za pomoc dla amyszki :1luvu: i g.polomskiej :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 01, 2014 17:00 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

tego profilu fundacji AIDAA na facebooku nie ma
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 01, 2014 17:03 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Aia przysłała mi taki link na nauszniki ochronne dla psów - dziękuję :
http://www.earplugstore.com/mumufordo.html

mają pasek do zapięcia pod brodą
Ostatnio edytowano Śro sty 01, 2014 21:52 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro sty 01, 2014 17:14 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 01, 2014 17:30 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Jestem jak najbardziej "za", ale obawiam się, że trzeba będzie kilku pokoleń by coś się zmieniło. U nas na osiedlu żule odpalają race i petardy już od wigilii (w porze Pasterki było coś w rodzaju małego sylwestra). Niby poza 31 grudnia nie wolno, ale co zrobić jak idzie sobie stadko podrostów z flaszka w garści i rzucają jakieś koszmarne śmierdziuchy prawie pod nogi? Zanim przyjedzie straż miejska uciekną. Wczoraj huki były od rana, dopóki były pojedyncze moje koty nie reagowały, ale przed północą gdy zaczęła się istna kanonada wpadły w panikę (z wyjątkiem syjamów: Sonia oglądała widowisko przez okno a Kuba spał). Zawsze jestem w sylwestra w domu, nie wyobrażam sobie abym mogła zostawić koty same (i mieszkanie bez nadzoru - mieszkam na parterze, kilka lat temu ktos rzucił petardę do piwnicy i był pożar).
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro sty 01, 2014 18:04 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

W tym roku kolejne ofiary fajerwrków - i wśród zwierząt, ale też wśród ludzi; jeden z przypadków, gdzie jeszcze sekcja potwierdzi, ale... http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... nId,766509

A że mglista pogoda, to i resztki powietrza zatruli: http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-s ... Id,1082644

We Włoszech miejscami zakazali... a gdzie nie zakazali, to mają tak: http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-wl ... Id,1082694 ; oczywiście prawidłowość "im biedniejszy region, tym więcej fajerwerków" - chyba więcej komentarza nie trzeba.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro sty 01, 2014 19:24 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Teraz jacyś idioci się obudzili i muszą wystrzelać co zostało :evil: Mignął mi pod balkonem przerażony psiak,biegnąc jak strzała dalej od tych idiotycznych wybuchów. :evil:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Śro sty 01, 2014 21:24 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

pani Ewa napisała na facebooku:

Wrażliwy człowiek odczuwa po prostu fizyczny ból jaki przeżywają te zwierzaki. Biedactwa :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]