morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 23, 2013 22:45 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Obrazek

Prawdziwie radosnych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz uśmiechu i życzliwości
na każdy dzień Nowego Roku
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto gru 24, 2013 13:40 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Niech Święta będą radosne, a Nowy Rok szczęśliwy dla Ciebie i Kotów Twych!
Obrazek
życzy Violet
oraz
Kicia, Gacuś, Feliks, Koczis
oraz bure tymczasy: Antoś i Budrys
oraz młode tymczasy: Balbinka, Domino, Klemens, Piętaszek, Ringo, Snow :kotek:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto gru 31, 2013 14:29 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Dla przepięknych krówek dwóch i ich Dużej wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku życzą krówek paskudek, burek kulfoniasty i ich służba!

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto gru 31, 2013 15:30 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Wspaniałej zabawy sylwestrowej i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku życzy Alienor z Alą i stadkiem
Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 31, 2013 16:56 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Dzieki kotki i duże wszystkie!

Ja wszystkim życzę, żeby jeśli już coś musi się paprać, to niech sie wypaprze do północy , a od jutra już tylko słonecznie!!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 01, 2014 9:17 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Koty nakarmione? :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sty 03, 2014 21:49 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

W Biedronce jest gazowany napój o smaku morelowym z ekstraktem z białej herbaty i aloesu, który nie ma nic wspólnego z morelami prócz zapachu i smaku (identycznego z naturalnym a więc w 100% chemicznym). Taka wiadomość na pewno wywabi morelową :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt sty 03, 2014 23:03 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

:ryk:
Myślę, że morelowa chwyci przynętę :lol:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob sty 04, 2014 3:15 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Nie jest dobrze.

Morelowo! :crying:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sty 04, 2014 8:55 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Alienor pisze:W Biedronce jest gazowany napój o smaku morelowym z ekstraktem z białej herbaty i aloesu, który nie ma nic wspólnego z morelami prócz zapachu i smaku (identycznego z naturalnym a więc w 100% chemicznym). Taka wiadomość na pewno wywabi morelową :ok:

:ryk:
Jakbym w norze siedziała to bym się zakopała głębiej na tę wiadomość :mrgreen: A początek zabrzmiał tak, że od razu chciałam lecieć!

Ogólnie to jestem :D Ale mam ambiwalentne uczucia wobec niektórych spraw i zdecydowanie się na którąś opcję wymaga wysiłku umysłowego :roll:
Poza tym mam mały remont.

A koty normalnie.. Prawie. Migdał przychodzi na kolana 8O jak siadam na fotelu z książką. I muszę się nie ruszać! W ogóle!
Do tunelu żadne nie wlazło :? Choć każde zajrzało z obu stron. Widać siedzi tam coś , czego nie widzę ja. Tunel został schowany i poczeka aż zmądrzeją.

Czeka mnie wiercenie w ścianie 40 !!! dziur na kołki. Jestem przerażona, że koty się przerażą! Migdaś głównie :( I że mi ściana nie wytrzyma :o

W międzyczasie przeczytałam parę rzeczy. Książek znaczy. A wczoraj zaczęłam książkę 'na zimę', ale normalną. Czyli 'Dom sióstr' Link. Do tej pory co roku jak zaczynało być mi zbyt zimno oglądałam sobie "Himalaję" i od razu wiedziałam, że nie takie rzeczy da się wytrzymać. Teraz jest zbyt ciepło :mrgreen:
Ale pierwsze rozdziały "Domu... ' mogą mieć taki sam efekt.

Na szczęście poza tym, jest coraz jaśniej - wczoraj zauważyłam, że znacząco. O 4pm było całkiem jasno, a kilka dni temu wręcz przeciwnie :D

Edit: I szukam wszystkich książek Akifa Pirincci!!! [pierwsze 'c'w nazwisku ma haczyk na dole] W bibliotekach są 3 [trzy] na ogół niedostępne..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 05, 2014 0:03 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Książek tego autora (autorki?) nie posiadam niestety. Ale cieszę się, że mój wpis Cię przyciągnął. Ala też piła i stwierdziła, że smakuje jak jogurt morelowy :D .
Byłam znów w Five o'clock'u i kupiłam sobie mlecznego oolunga i india mango chai. Jeszcze nie piłam, bo cokolwiek kicham i nie do końca normalnie czuję smaki.

Alienor

Post » Nie sty 05, 2014 10:56 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Ta 'indian...' brzmi interesująco, choć ma stotysięcy składników. Dostałam 'tajemnicę inków' - taka se, choć lubię białą. Ale wygląda ładnie :mrgreen: Podobno usuwa zmęczenie - spróbuję dziś bo jestem z lekka połamana po wczorajszym przygotowywaniu ściany do tych kołków :roll:
Ogołociłam ścianę ze wszystkiego. Każdą książkę musiałam odkurzyć, wchodziłam na pufę wysoką kilkadziesiąt chyba razy, schodziłam, zanosiłam.. , wynosiłam półki. Dechy, które udawały regał musiałam odkręcić od ściany.. i cały czas uważać jaki wykonuję ruch szyją i barkami :twisted:
Ściana pusta :mrgreen: Odkurzałam o 8 pm.
Wszystko robiłam prawie z 'uśmiechem na ustach', pomalutku, po cichutku - wyglądało na to, ze koty się praktycznie nie zorientowały w przemieszczeniu części jednego pokoju do drugiego, spały, obwąchały to i owo - spoko.

'Dom sióstr' mnie rozczarował. Myślałam, że Link = kryminał . Pół książki i nikt nikogo nie zabił [poza akcją w czasie wojen, of course, czego zresztą nie znoszę] i nie wygląda na to żeby miał zabić :lol:
Trzeba szukać porządnej SF.

A, z Twoją książką, Alienor, byłam już na poczcie :twisted: Ładnie zapakowana, w wielką kopertę.. odstałam.. okazało się, że nie mam zupełnie gotówki przy sobie.. Poczty nie mają opcji 'kartą', nie są czynne w sobotę.. No, po wtorku.
Te powieści Akifa Pirincci [autor] to kryminały pisane , znaczy rozwiązywane przez kota. Ale zupełnie inne niż 'Kot, który....'

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 06, 2014 7:36 Re: W morelowo-migdałowym domku nie damy się :) III

Indyjska dobra, choć Ala, gdy zaparzyłam sobie w kubeczku, stwierdziła, że nie znosi kardamonu. Mnie tam smakuje. A jak zadziałała inkaska?
Nie znoszę przemeblowywania, przeprowadzek i remontów, a wisi nade mną remont w łazience i przemeblowanie mojego pokoju, malowanie pokoju Ali (i przemeblowanie) oraz zrobienie szafy i szafek w przedpokoju oraz szafek w kuchni. I kupiłam regał magazynowy do piwnicy, co wiąże się z dużą ilością skręcania, wynoszenia i wnoszenia rzeczy...

Alienor

[poprzednia][następna]