Pozdrawiam wszystkich gorąco wraz z moją trzódką podopiecznych.
U nas wiosna się robi od kilku dni, kociaste się rozłażą zaraz po zjedzeniu obiadu, zwłaszcza działkowe bo oprócz Pikusia, który przychodzi w kratkę, reszta regularnie jest w komplecie w godzinie obiadu.
Działkowych teraz 13 szt. plus coś takie wielkie szare bez uszu prawie przylazło ostatnio. Podejrzewam,że to kocur ale dość łagodny i na zaczepki Białasa, który go z krzesła paca pazurem żeby pogonić nawet nie reaguje. Ja głaskałam ale jak za długo to zaczynał warczeć więc się wycofałam. Po pogryzieniu przez Żabkę mam nauczkę i już jestem ostrożna. Niedawno bratanicę pogryzł obcy kot bo brała miseczkę by sprzed drzwi chcąc mu dołożyć żarcia. Ręka porządnie pocharatana też miała zastrzyki. W azylu zablokowym cała grupa stałych wartowników czeka pod oknem aż wyjdę z obiadem tj. Mikuś, Szarusia, Burusia i Felek, Pola i przybłęda osikujący i kupkujący w budkach Olo czekają za ogrodzeniem. Przy mnie jedzą też Emi, nowy rozdarty szaraczek i Puszek pogoniony przez Mikusia i Burusię więc czeka aż one odejdą dopiero je. Jak już nikogo nie ma to od strony warsztatów przybiega kilka kociaków, które mają kryjówki na pobliskich warsztatach. Tam ma siedzibę kilka firm, są wybite okienka, różne schowki, firma autobusowa. Boją sie jak jestem blisko i uciekają. Mogę więc jedynie przez okno zobaczyć jak co chwila jakieś inne kocie przybiega, czasem parami.Niestety już nawet nie próbuję wychodzić żeby nie odstraszać. Według moich obliczen to te 7-8 kotów przybiega a co jeszcze jak sie ściemni trudno powiedzieć, jedzonko wszystko wyżarte. Jak marzło to jadły chrupki i dwie pełne michy byly na drugi dzien puste.
Narazie spokój i bezpośrednio nikt mi nic nie mówi choć wiem ,że obecność kotów na działkach nadal nikomu się nie podoba ale to już ich problem. Tu fotki kociaków zza blokowego azylu tych, które jedzą obiadek przy mnie choć nie wszystkie dają sie dotknąć ( Puszek, Olo) i które dają sie sfotografować:
Puszek

Misio miziasty - Mikuś

Burusia

Szarusia

Emi

Olo

Pola

Felek