Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarmić!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 22, 2013 16:45 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

miki27 pisze:a wydarzenie na fb jest zrobione? Na fb naprawdę dużo ludzi pomaga. Pozwolę sobie wrzucić lWasz link,mam kociolubnych znajomych może ktoś pomoże. Jaki jest nr konta? Nie przkopywałam się przez wątek. Czy kotki do adopcji maja pakiety ogłoszeń? Ja prawie codziennie aktualizuję na tablicy.pl i gumtree, mogę też jakieś koty ogłaszać, wystarczy mi podać krótki opis,zdj i miasto na które ogłaszać. Wysyłam ankiety adopcyjne potencjalnym opiekunom, na PA to juz ktos na miejscu musiałby pojechać jeśli ankieta byłaby ok. Chociaż tak mogę pomóc, za daleko mieszkam, żeby fizycznie pomóc. Pozdrawiam.

Dzięki Ewuniu, każda złotówka się liczy!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

miki27 - jak możesz zrobić trochę ruchu na FB w sprawie Joli, to byłoby wspaniale. Ja mało używam FB, kiepsko się tam orientuję, chociaż mam konto.
Joli koty jako całość chyba nie mają wydarzenia. Ogłaszam je na Tablica.pl (też stale aktualizuję) i niektórym wykupuję pakiety ogłoszeń u CatAngel. Problem w tym, ze Joli koty są mało adopcyjne - takie wypłoszki, w dodatku często chore i już nie kociaki, ale dorosłe koty. Jak trafi się miziak, nie bojący się obcych, to zwykle szybko znajduje dom, nawet z tymi ogłoszeniami, które są. Natomiast wypłoszkom najlepsze ogłoszenia niewiele pomagają :( :( :(
Nr konta zaraz wyślę na pw!
Jeśli podasz mi na pw maila, to wyślę ci teksty i zdjęcia tych ogłoszeń, które mam na tablica.pl, każde dodatkowe wrzucenie zwiększa szansę na dom. Dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto gru 24, 2013 22:38 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

W imieniu Joli i własnym życzę wszystkim Spokojnych dobrych Świąt!
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto gru 24, 2013 22:41 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Dziękujemy i wzajemnie - przede wszystkim dużo zdrówka dla Joli i dla kociastych. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie gru 29, 2013 22:57 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Koniec roku, więc czas na podsumowanie. Działo się dużo, znacznie więcej, niż byłam w stanie pisać na bieżąco.
1. Jola wysterylizowała 21 kotów (14 kotek i 7 kocurów). Większość kotów wróciła do miejsca, gdzie została złapana, ale oczywiście niektóre nie mogły wrócić i trafiły do Joli mieszkania, powiększając stado.
2. Na szczęscie 18 kotów znalazło domy (Brzydal, dwie dziewczynki kociaki, Misia, Junior, Nelcia, Milka, Mela, Bella, Fionka, Klarunia, Kruszynka, Karusia/Carmen, Bercik, 2 koty na wieś, kotka dla Pani Iwonki, Danusia – z dt na Wólczańskiej 21).
3. Niestety, wiele kotów chorowało, w sumie leczonych było 26 kotów. Wyjątkowo dużo – bo aż 9 - nie przeżyło, mimo długiej walki o ich uratowanie (kociaki Pixi, Dixi, Aria, Aisha, Solitka, Chłopczyk, z dorosłych kotów persiczka Sara, Kocur z Dworca, kot potrącony przez samochód).
4. Poza tym leczone były: Romcio i Tomcio (infekcje, poprawa po kilkakrotnym podaniu Zylexisu), Volcik, Junior (długotrwałe infekcje), Rita, Balbinka (katar), Melcia i Belcia (długotrwałe infekcje, zapalenie oskrzeli, kroplówki), Niunia (uporczywa biegunka), Gucio (zapalenie węzłów, uszu i biegunka), Ramzes (kamienie nerkowe, podejrzenie nowotworu), Rysia (zapalenie oczu), Gacek (astma), Whiskas (zatrucie, uszkodzenie wątroby), Rumcajs (plazmocytowe zapalenie dziąseł), Marcysia (obumarła ciąża, 33 dni na antybiotyku), Trójłapek (Świeżb drążący, grzyb Trichophyton, teraz FIV+).
5. Dług w lecznicy wynosi aktualnie ok. 4800 zł!!!!
Zaktualizowałam post na 1 stronie - ilość kotów u Joli w domu (29) i dokarmianych bezdomnych (31), oraz aktualne są ogłoszenia.
Ostatnio edytowano Pon gru 30, 2013 13:21 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie gru 29, 2013 23:01 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Z tego podsumowania osiemnaście kotów znalazło domy.
A dwadzieścia jeden wysterylizowanych.
Wszystko to - Wasza zasługa :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 30, 2013 11:11 Re: 60 kotów Joli Dworcowej - dług w lecznicy 4800 zł Pomocy

Oby Nowy Rok był łaskawszy i jeszcze lepszy :ok:

Ile obecnie kotów jest u Joli? Z tego, ile trudnoadopcyjnych?
Przepraszam za pytanie wprost, ale trochę się martwię.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon gru 30, 2013 11:18 Re: 60 kotów Joli Dworcowej - dług w lecznicy 4800 zł Pomocy

Kurcze te 4800 to powinno Miasto Łódź zapłacić. A dokładnie Wydział ochrony środowiska w ramach programu "zapobieganie bezdomnosci". Jola odwala za nich kawał roboty. U mnie małe miasteczko a obie okoliczne lecznice mają podpisane umowy z Gmina i w ramach talonu można nie tylko wykastrowac ale tez odrobaczyc, odpchlic, zaczipowac, zaszczepić i wyleczyć bezdomnego zwierzaka. Nie płaca wprawdzie za testy białaczkowe i FIP czy morfologię, ale nawet zęby mozna wyrwac na talon czy wyleczyc oczy, ropnie.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon gru 30, 2013 13:10 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

jolabuk5 pisze:[...]5. Dług w lecznicy wynosi aktualnie ok. 4800 zł!!!!

-----------------
bardzo prosimy o chociaż minimalną pomoc!
kochani, liczy się każda złotówka!
każde ziarenko karmy zostanie zjedzone ze smakiem!
a żwirek zostanie równiusieńko zasikany!

-----------------
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon gru 30, 2013 13:23 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

MalgWroclaw pisze:Z tego podsumowania osiemnaście kotów znalazło domy.
A dwadzieścia jeden wysterylizowanych.
Wszystko to - Wasza zasługa :ok:

Dokładnie - zasługa Joli, ja tylko trochę internetowo pomagam!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon gru 30, 2013 13:25 Re: 60 kotów Joli Dworcowej - dług w lecznicy 4800 zł Pomocy

Sis pisze:Oby Nowy Rok był łaskawszy i jeszcze lepszy :ok:

dziekuję Ci Sis w imieniu!
Sis pisze:Ile obecnie kotów jest u Joli? Z tego, ile trudnoadopcyjnych?

jolabuk piąta uzupełniła i zaktualizowała pierwszy post
Sis pisze:Przepraszam za pytanie wprost, ale trochę się martwię.

my też...
-------
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pon gru 30, 2013 13:32 Re: 60 kotów Joli Dworcowej - dług w lecznicy 4800 zł Pomocy

Sis pisze:Oby Nowy Rok był łaskawszy i jeszcze lepszy :ok:

Ile obecnie kotów jest u Joli? Z tego, ile trudnoadopcyjnych?
Przepraszam za pytanie wprost, ale trochę się martwię.

Jola ma obecnie 29 kotów w domu. Kotów nadających się do adopcji jest ok. 10, własnych kotów Joli - 6, czyli 13 to tzw. trudne adopcje. z tego może jeszcze z 5 nadawałoby się do wyrozumiałych domów, które nie chcą się kotem bawić, tylko zapewnić mu opiekę. Też się martwię, bo nawet tym 10 kotom adopcyjnym nie będzie łatwo znaleźć nowy dom. Tak naprawdę miziaste są DWA. :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon gru 30, 2013 13:34 Re: 60 kotów Joli Dworcowej - dług w lecznicy 4800 zł Pomocy

Ewa.KM pisze:Kurcze te 4800 to powinno Miasto Łódź zapłacić. A dokładnie Wydział ochrony środowiska w ramach programu "zapobieganie bezdomnosci". Jola odwala za nich kawał roboty. U mnie małe miasteczko a obie okoliczne lecznice mają podpisane umowy z Gmina i w ramach talonu można nie tylko wykastrowac ale tez odrobaczyc, odpchlic, zaczipowac, zaszczepić i wyleczyć bezdomnego zwierzaka. Nie płaca wprawdzie za testy białaczkowe i FIP czy morfologię, ale nawet zęby mozna wyrwac na talon czy wyleczyc oczy, ropnie.

Ewo, absolutnie się z tym zgadzam. Zastanawiam się, czy nie napisać do UM w tej sprawie? Nic nie ryzykuję, najwyżej odmówią...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon gru 30, 2013 13:35 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

jolabuk5 pisze:[...] ja tylko trochę internetowo pomagam!

jeśli to co robisz Jolu, to jest tylko trochę, to ja jestem Królowa Agielska!
robisz bardzo dużo!
robisz bardzo dużo poświęcając swój, mocno już nadwyrężony, prywatny czas!
i dzięki Ci bardzo i za to, że masz jeszcze czas poplotkować ze mną przez telefon
i czy mówiłam Ci już dzisiaj, że Cię kocham?
... mry!

ewa_mrau

Post » Pon gru 30, 2013 13:36 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

ewa_mrau pisze:
jolabuk5 pisze:[...]5. Dług w lecznicy wynosi aktualnie ok. 4800 zł!!!!

-----------------
bardzo prosimy o chociaż minimalną pomoc!
kochani, liczy się każda złotówka!
każde ziarenko karmy zostanie zjedzone ze smakiem!
a żwirek zostanie równiusieńko zasikany!

-----------------
... mry!

Dołączam się do prośby - każdy grosz się liczy, dług trzeba spłacić!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon gru 30, 2013 13:37 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

ewa_mrau pisze:
jolabuk5 pisze:[...] ja tylko trochę internetowo pomagam!

jeśli to co robisz Jolu, to jest tylko trochę, to ja jestem Królowa Agielska!
robisz bardzo dużo!
robisz bardzo dużo poświęcając swój, mocno już nadwyrężony, prywatny czas!
i dzięki Ci bardzo i za to, że masz jeszcze czas poplotkować ze mną przez telefon
i czy mówiłam Ci już dzisiaj, że Cię kocham?
... mry!

Na te plotki naprawdę zostaje mało czasu :twisted: Też cię kocham :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5