PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2013 17:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

magdar77 pisze:
kuba.kaczor13 pisze:Świadomość adopcji
wzorcowa , okna zabezpieczone ,rodzina się przebadała na alergię 8O .

Nie wierzę 8O Normalni czy jak? :mrgreen:

W świetle istniejących standardów istotnie pozytywnie dziwni ludziowie .Oby im i kociowi
się super ułożyło .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob gru 28, 2013 17:59 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

jakoś tak błogo robi się czytając takie wiadomości.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Sob gru 28, 2013 18:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:707 Ronda ,zaadoptowana przez sympatycznych ludzi ,którzy ze względów proceduralnych
nie mogli zabrać chłopaka 727 ( biało czarny z żółtego pokoju)

Wspaniałe wyniki adopcyjne!! :ok: :kotek:
Powiedz tylko, Kubo, czemu nie można było wziąć tego nowego biało-czarnego? (727 to Ksawery) Coś z nim jest nie tak w sensie spraw właścicielskich?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob gru 28, 2013 20:01 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:461 Marietta to adopcja Rev więc niech ona sama się wypowie.Ludzi widziałem jak wrócili z kontenerkiem ,
po który specjalnie pojechali

Marietta pobiegła do domku z małym dzieckiem.
boniedydy pisze:
kuba.kaczor13 pisze:707 Ronda ,zaadoptowana przez sympatycznych ludzi ,którzy ze względów proceduralnych
nie mogli zabrać chłopaka 727 ( biało czarny z żółtego pokoju)

Wspaniałe wyniki adopcyjne!! :ok: :kotek:
Powiedz tylko, Kubo, czemu nie można było wziąć tego nowego biało-czarnego? (727 to Ksawery) Coś z nim jest nie tak w sensie spraw właścicielskich?

Chodzi o kocurka 752 :D (edit: albo źle odczytałam niewyraźny numer z obroży, bo wg bazy 752 to 16 letnia kotka :roll: ).
Okazało się, że ci ludzie mają 15-letnią niesterylizowaną kotkę :twisted:
A kocurek jest niekastrowany.

Dzisiaj wpadła do schroniska Duża Kręcioła z całą torbą pysznego jedzonka. Choruski ze szpitala miały wspaniałą wyżerkę :ok: .
Ostatnio edytowano Sob gru 28, 2013 20:25 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob gru 28, 2013 20:01 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Kuba - jutro pls weź ze sobą młotek , kombinerki , wiertarko-wkrętarkę i jakieś większe śruby . Jest robota ,o której kiedyś rozmawialiśmy :wink: . My bez tego sprzętu nie miałyśmy szans na dodatkowe sprawienie radości kotkom :D .
Kocurek biało-czarny nie jest wykastrowany a Państwo chętni na niego mają niesterylizowaną kotkę . Stąd ta "podmiana" kotów. Na koniec dnia chłopak wrócił do swojego pokoju adopcyjnego. Czeka na inny domek.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob gru 28, 2013 20:04 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

A no właśnie, zapomniałam o zadaniu specjalnym: Kuba kciuki za jutrzejszą robotę :ok: :mrgreen: .
Pochwal się efektem końcowym :D .
Obrazek

Revontulet

Post » Sob gru 28, 2013 20:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

MałgosiaZ pisze:Kuba - jutro pls weź ze sobą młotek , kombinerki , wiertarko-wkrętarkę i jakieś większe śruby . Jest robota ,o której kiedyś rozmawialiśmy :wink: . My bez tego sprzętu nie miałyśmy szans na dodatkowe sprawienie radości kotkom :D .

Kuba już został zmolestowany telefonem proszalnym ode mnie w tej sprawie na żywo po opuszczeniu schroniska dziś :)
Próbowałam rozkminić ten drapak, ale mnie zmylił fakt, że wszystkie "platformy" wyglądały jak górne, brakowało mi podstawy, ale dziewczyny słusznie zauważyły, że nie każda podstawa musi mieć otwór przelotowy - te "platformy" są nawiercone tylko od dołu, czyli przy mocowaniu słupków do drapania trzeba przebić futerko, którym jest pokryta platforma i wtedy ona będzie służyć za podstawę.
Wydaje mi się, że to są proste drapaki postaci: podstawa - słupek - platforma - słupek - platforma, czyli dwa takie do złożenia chyba są.
Niektóre platformy mają nawiercone cztery otwory, więc już kompletnie zgłupiałam :D
Ale Kuba to rozkimini w mgnieniu oka :)
Śruby i podkładki są przymocowane do słupków, ale jakieś zapasowe pewnie się przydadzą.

A z niepozytywnych informacji: dziś był zwrot z adopcji, szczegółów niestety nie znam.

Z pozytywnych: cieszę się z domku dla Alfa (persik bez oka, miał martwicę (...), a dziś jeden kot ze szpitala zrobił mi dzień: przy sprzątaniu klatki zaczął mnie lizać po przedramieniu, chociaż wcale go nie głaskałam wtedy, tylko sprzątałam klatkę. Kochane stworzenie :)

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 28, 2013 22:03 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Wszystkie Panie pracowały bardzo ciężko w szpitaliku , a ja sobie gadu gadu ,trala lala
A one ręce robione do kolan mają . Za to należy się podziękowanie i szacunek za pracę

A drapadełka siem ogarnie :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Sob gru 28, 2013 23:49 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

boniedydy pisze:
Revontulet pisze:A oto panna Zguba
Obrazek

Maam! Perdita.
http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Perdita
Niech no tylko dziewczę do nas trafi :)

Zatem czekamy na Perditę w A1 :D .
Dziś Perdita ze smakiem zajadała pyszności podarowane przez Kręcioła.
Stwierdziła, że jeść owszem będzie, ale tylko z rączki 8) .
Obrazek

Revontulet

Post » Nie gru 29, 2013 10:22 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

akne pisze:A z niepozytywnych informacji: dziś był zwrot z adopcji, szczegółów niestety nie znam.

Uff, wygląda na to, że szczęśliwie doszło do zwrotu (sprawę utrudniały trochę zawiłe procedury: kotkę adoptował pan, a zwróciła pani :roll: ).
Kotka to śliczna około roczna tri, która złośliwie ma dużo energii i bawi się (skandal!) co doprowadziło do nerwicy pewną wstrętną kobietę :twisted: .
Babsztyl groził wypuszczeniem kotki na ulicę :twisted: . Uświadomiłam, że to przestępstwo, ale czy coś dotarło do głowy, to nie wiem :roll: .
Rzadko kiedy cieszę się ze zwrotu do schronu, ale tym razem tak. Wielka ulga, że koteńka już nie musi przebywać z tą babą.

791/13 Obrazek - o ile się nie mylę poprzedni numer 346/13
Za mądry domek :ok: . Taki, który zamiast narzekać będzie się z koteczką bawił :ok: .
Obrazek

Revontulet

Post » Nie gru 29, 2013 11:01 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Kot się bawi? 8O Niemożliwe :roll:
Jeśli to jest powód do oddania do schronu to ja mam dwupak. Przyjmiecie kota z dzieckiem? Bardzo zżyci, nie mogę ich rozdzielić :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie gru 29, 2013 16:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Przez zawirowania przedswiateczne nie podziekowałam za piekna kartkę swiateczna. Urocza :1luvu:
Niestety musze zrezygnowac ze wspierania puszki dla paluszka :( w ramach prezentu swiatecznego moje stadko bezdomniaczkow wzroslo do liczby 4 sztuk, musze je jakos ogarnac a do tego potrzebuje kasy. W styczniu zaplace ostatnia cegielke. Przepraszam :(

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Nie gru 29, 2013 17:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Dziś koty w schronisku miauy Dzień Boniedydy :D ,
Wygłaskane ,przejrzane , no i co najważniejsze dziś też były adopcje :ok: :ok: .
liczne zmiany personalne i lokalowe zapewne ogarną i niebawem opiszą Boniedydy i Revontulet.

A , i dostałem ememesa z nowego domku Róży .Zaraz wstawię
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 29, 2013 17:10 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Zanim zdążyłam opublikować, Kuba już wysłał post :)

A więc niektórzy wiedzą już zapewne, że do domku poszli dziś:
1. nasza weteranka Żabcia 140/12
2. kocurek (w bazie koteczka) CXLVI/13 z lekko przymglonymi oczkami
3. bura koteczka 610/13, przestraszona, bez kawałka tylnej łapki
4. Malinka 712/13

Zostali:
- pokój żółty:
1-4. kociaki z miotu dziewięciorga CLVI/13

- pokój klatkowy:
5. Arbuz 564/13 (przeniesiony z ostatniego pokoju)
6. kocurek 752/13 (przeniesiony z żółtego)

- pokój czerwony:
7. Fuks 311/13
8. kocurek 542/13

- pokój ostatni:
9. Lucky Zbój 549/13
10. Glorek 552/13
11. Gongo 574/13

Z tego wszystkiego nawet nie zapytałam Kuby o sukcesy skręcalnicze, ale myślę, że były duże :ok:
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie gru 29, 2013 17:11 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Radość chwalenia się dzisiejszymi adopcjami pozostawię osobom, które wydawały koty do domów :mrgreen: . (edit: no i już się pochwalili 8) . Piękne adopcje dziś były!!! Gratulacje :D ).
Kuba, koniecznie wstaw zdjęcie Róży :). Też dostałam mmsa, ale mój staroć-telefon nie odczytuje mmsów wysłanych z i-phona :roll: .
Ale dzięki temu porozmawiałam z domkiem Róży - bardzo fajny domek trafił się dziewczynce :ok: .
Jak drapak?

Edit: stronbaby, dziękuję za informację.
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]